Aktualno

Aktualno - vijesti

Hrvoje Appelt dobio spor protiv EPH koji mu treba platiti 1,22 milijuna kuna

Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da Europapress Holding (EPH) novinaru Hrvou Appeltu treba platiti 1,21 milijun kuna jer je utvrdio da EPH-ov raskid ugovora s Appeltom iz ožujka 2009. bio nedopušten.

02.12.2015.

Ugrožena sigurnost novinara Slaviše Lekića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorava javnost da je, poslije emisije emitirane na TV Pinku u ponedjeljak, direktno ugrožena sigurnost novinara Slaviše Lekića. NUNS poziva nadležne organe da poduzmu sve potrebne mjere i zaštite, prije svega, Lekićev  tjelesni integritet

01.12.2015.

POKRENUT BUSSINESS INSIDER GERMANY

Njemačko izdanje Business Insider (www.businessinsider.de) krenulo je sa izlaženjem sredinom studenog  2015. godine. Kako navode u redakciji u prezentaciji i izboru tema Business Insider Germany će se orijentirati na uspješan model preuzet iz američkog izdanja, dodajući dakako akcenat na njemački kontekst.

30.11.2015.

Govor mržnje u izbornoj kampanji

Analiza izborne promidžbe koju je proveo GONG u suradnji s Kućom ljudskih prava pokazala je da su se u medijima na dnevnoj osnovi pojavljivale izjave u kojima je u raznim intenzitetima prisutan stereotipizirajući, ali i diskriminatoran govor.

30.11.2015.

58. godišnjica smrti Marije Jurić Zagorke

“…A tko je ta publika? I tko su ti široki slojevi kojima sam pisala i kojima pišem? To su oni koji nose ideale – nose zastave, koji se za njih daju zatvarati, za njih strijeljati, to su vrlo uzvišeni slojevi, i njima služiti, njima smjeti i moći pisati vrlo je velika čast. Nikad nisam bila književnik. Književnosti nisam dala ništa. Ali sam bila tek priprosti vojnik vašim i svojim idealima."

30.11.2015.

Prosvjedi za oslobođenje dvojice turskih novinara

Više stotina ljudi sudjelovalo je u mirnim prosvjedima ispred sjedišta lista Cumhuriyet u Istanbulu tražeci puštanje na slobodu dvojice novinara koji su pisali o turskim isporukama oružja sirijskim islamističkim pobunjenicima.

29.11.2015.

Incijativa za utemeljenje Nagrade Frano Supilo

Nagrada Frano Supilo za uspjeh u zalaganju za medijske i političke slobode trebala bi se prvi puta dodijeliti 2017. godine zaslužnim novinarima, političarima, javnim osobama i udrugama, a iznosila bi 100.000 eura, najavili su iz inicijativnog odbora nagrade.

29.11.2015.

EFJ: velike razlike u pravima freelancera

Anketa koju je provela Europska novinarska federacija (EFJ) otkrila je raznolikost prilika u kojima profesionalno djeluju freelanceri i pokazala velike razlike u zaštiti njihovih radnih prava među zemljama Europe.

26.11.2015.

Sklopljena predstečajna nagodba za Novi list

Za prihvaćanje nagodbe izjasnili su se vjerovnici koji zajedno imaju oko 30 milijuna od ukupno 43 milijuna kuna utvrđenih tražbina vjerovnika. Novi list sada ulazi u proces restrukturiranja i traženja strateškog partnera.

26.11.2015.

Žene manje vidljive u medijima od muškaraca

Žene su još uvijek puno manje vidljive u medijima od muškaraca i samo su u 24 posto slučajeva predmet zanimanja tradicionalnih medija, pokazuju najnoviji rezultati Globalnog projekta monitoringa medija (GMMP).

26.11.2015.