Aktualno

Aktualno - vijesti

Vlada je dužna biti otvorena prema novinarima i javnosti

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ponovo poziva hrvatsku Vladu, pogotovo nakon današnjeg neprimjerenog događaja ispred njezina sjedišta u Zagrebu, da se maksimalno otvori prema javnosti, i uspostavi praksu redovitih, tjednih konferencija za novinare.

 

25.02.2016.

Poletovci najkreativnija generacija hrvatskog novinarstva

„Krušelj je zaista napravio veliki, rudarski posao. Mnogi su pričali kako bi trebalo, ali Krušelj se jedini prihvatio posla. Njegova arhiva Poleta jača je od one u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici“, istaknuo je Zoran Simić u uvodu predstavljanja knjige “Igraonica za odrasle: Polet 1976. – 1990.“, koja je održana u Novinarskom domu.

 

25.02.2016.

Index Vrdoljaku mora platiti 50.000 kuna

Portal Index.hr nepravomoćno je kažnjen sa 50 tisuća kuna zbog povrede časti i ugleda Antuna Vrdoljaka u tekstu "Tito - Tuđman - Tito: Antun Vrdoljak napravio puni krug" iz ožujka 2010.

24.02.2016.

Predstavljeno idejno rješenje spomen-obilježja poginulome snimatelju HRT-a Žarku Kaiću

U Osijeku je predstavljeno idejno kiparsko-arhitektonsko rješenje spomen-obilježja poginulome snimatelju Hrvatske radiotelevizije Žarku Kaiću, koje je odabrano prošlog tjedna među dvadesetak radova pristiglih nakon javnog poziva za dostavu prijedloga.

24.02.2016.

Novinari ocijenili: Vlada Zorana Milanovića najotvorenija, Sanaderova najgora

Istraživanje Press Insights-a pokazuje kako je bivša Vlada s prosječnom ocjenom od 3,53 bila do sada najotvorenija i najspremnija za transparentnu komunikaciju s medijima i javnošću. Vlada Jadranke Kosor ocijenjena je s prosječnom ocjenom 2,6, Vlada Ive Sanadera ocijenjena je s 2,5, dok je ona Ivice Račana dobila prosječnu ocjenu 3,44. Čak 90 posto ispitanih novinara navodi kako ipak najkorisnije informacije najčešće dobivaju putem neformalnih druženja s vladinim dužnosnicima.

23.02.2016.

Sedam prilika za edukacije novinara u ožujku

Želite proširiti dijapazon svojih novinarskih alata, dobiti nov poticaj ili pohvalu na poslu? Pogledajte ponudu tečajeva, školarina i natječaja za ožujak 2016. na koje mogu aplicirati novinari iz cijeloga svijeta.

23.02.2016.

Vlasnik Nove TV zaključio prošlu godinu s neto gubitkom

Medijska kuća Central European Media Enterprises, vlasnik Nove TV, izvijestila je da je prošlu godinu zaključila s neto gubitkom, a među poslovnim osloncima izdvojili su rast tržišta televizijskog oglašavanja u zemljama istočne i središnje Europe, uključujući Hrvatsku.

23.02.2016.

Izvješće GONG-a: slučaj Z1 televizije potaknuo govor mržnje u medijima

Tijekom prosinca i siječnja zabilježen je veći broj medijskih objava s diskriminatornim tonom i sadržajem, među kojima je dominirala javna polemika oko izjave Marka Juriča na Z1 televiziji te reakcija koje su uslijedile nakon toga, navodi se u novom GONG-ovom Izvještaju o praćenju govora mržnje u hrvatskim medijima.

22.02.2016.

Izvještavanje o migracijama: Kako mediji utječu na percepciju migracija?

Kakvu bi ulogu trebale imati organizacije koje se bave vijestima i društvenim mrežama da bi izbjeglička kriza bila predstavljena objektivno i pošteno, tema su prošlotjednog skupa održanog na London School of Economics, gdje su se okupili brojni medijski stručnjaci. 

22.02.2016.

EJC pokrenuo platformu online treninga za novinare Learno.net

Europski novinarski centar (EJC) pokrenuo je Learno.net – platformu koja omogućuje online video treninge dostupne svim novinarima.

 

 

19.02.2016.