Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT ne zna tko je ukinuo emisiju Montirani proces

Spornu odluku HRT-a o ukidanju emisije Montirani proces donijelo je tijelo za koje ne postoji akt o osnivanju, propisana nadležnost, članstvo niti zapisnici, prenosi GONG, nakon što je zaprimio odgovor HRT-a na ZPPI upit o postupku donošenja odluke ukidanja emisije. 

26.03.2016.

HND: Pustite Florence Hartmann odmah na slobodu

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje jučerašnje uhićenje francuske novinarke i bivše glasnogovornice tužiteljstva Haškog tribunala Florence Hartmann i traži da ona odmah bude puštena na slobodu.

25.03.2016.

Ukidanje "Montiranog procesa" politički je pritisak na javni servis

Organizacije okupljene u Platformi 112 te HND,GOLJP, Antifašistička liga i Domino uputile su Otvoreno pismo Programskom vijeću HRT-a, Povjereniku za korisnike usluga i Vijeću za elektroničke medije u kojem ih se poziva da iskažu stručno mišljenje o posljednjem slučaju - odustajanju od emitiranja emisije i otkazivanju ostatka satiričnog serijala „Montirani proces“ na Hrvatskoj radioteleviziji.

24.03.2016.

HRT se zadužuje za 80 milijuna kuna

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić u četvrtak se obratio zaposlenicima obavijestivši ih da se javna radiotelevizija zbog osiguranje tekuće likvidnosti treba kreditno zadužiti za oko 80 milijuna kuna, iako je bivša uprava krajem veljače u priopćenju isticala da je HRT prošle godine ostvario čak 56,9 milijuna kuna operativne dobiti. 

24.03.2016.

Otvoreno pismo saborskim odborima povodom ukidanja "Montiranog procesa"

Povodom napada na slobodu mišljenja i izražavanja od saborskih zastupnika i nadležnih radnih tijela Hrvatskog sabora zahtijevamo da stanu u zaštitu ljudskog prava na slobodu mišljenja i izražavanja te osude i onemoguće cenzuru na javnom medijskom servisu, stoji u drugom Otvorenom pismu nevladinih udruga i organizacija upućenom saborskim odborima za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te za informiranje, informatizaciju i medije.

24.03.2016.

Radničko vijeće Slobodne Dalmacije i dalje protiv ponude za preuzimanje dionica

Radničko vijeće Slobodne Dalmacije (SD) u četvrtak je reagiralo na izmijenjeno mišljenje Uprave SD-a o ponudi Marijana Hanžekovića za preuzimanje oko pet posto dionica te splitske izdavačke kuće, ostavši pri tvrdnji da Hanžekovićeva ponuđena cijena od 16,5 kuna za svaku dionicu "ne predstavlja fer vrijednost dionica društva".

24.03.2016.

Edukacija o projektnom menadžmentu za predstavnike europskih novinarskih udruženja

Europska federacija novinara (EFJ) je u suradnji sa Europskim institutom sindikata  (ETUI) organizirala trodnevni tečaj o pripremi i vođenju EU projekata iz područja relevantnih za novinarstvo.

 

24.03.2016.

Hanfa naložila upravi Slobodne Dalmacije da izmijeni mišljenje o Hanžekovićovoj ponudi

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga naložila je upravi Slobodne Dalmacije da bez odgode izmijeni svoje mišljenje o ponudi većinskog vlasnika Europapress Holdinga  Marijana Hanžekovića za preuzimanje oko pet posto dionica te izdavačke kuće i novo mišljenje dostavi predstavnicima radnika.

22.03.2016.

HRT: Interna revizija "češlja" projekte iz Radmanova mandata

Novo vodstvo HRT-a provodi internu reviziju projekata iz mandata bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana jer se iz financijskih izvješća nije moglo utvrditi gdje je utrošeno najmanje dvadesetak milijuna kuna.

21.03.2016.

Mali vjerovnik Slobodne Dalmacije traži poništenje Hanžekovićeve ponude za pet posto dionica

Upravni sud u Zagrebu zaprimio je tužbu malog vjerovnika Slobodne Dalmacije Hrvoja šimića kojom se od Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga traži poništenje odluke o odobrenju ponude Marijana Hanžekovića za preuzimanje oko pet posto dionica te izdavačke kuće zbog povrede upravnog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

21.03.2016.