Aktualno

Aktualno - vijesti

Saborski Odbor za medije sutra raspravlja o razrješenju Gorana Radmana

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije sutra ujutro će raspravljati o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. U međuvremenu, Goran Radman Saboru je uputio je pisano očitovanje u kojem tvrdi kako nisu ostvareni uvjeti za njegovo razrješenje kao glavnoga ravnatelja HRT-a.

 

02.03.2016.

Grčka: Novinari moraju slobodno izvještavati o izbjeglicama

Panhelenska federacija novinarskih sindikata (PFJU, članica EFJ-a i IFJ-a) izražava protivljenje dosad neviđenoj zabrani istraživanja i izvještavanja o teškoj situaciji s izbjeglicama. „Direktivu“ o zabrani je izdao grčki ministar za imigrantsku politiku, prema kojoj televizijske ekipe i novinari na otocima ni na kopnu ne mogu dobiti dozvolu da ulaze u prostore u kojima borave izbjeglice sve do daljnjeg.

02.03.2016.

Radman opozvao sporne anekse ugovora na HRT-u

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman opozvao je sve sporne anekse ugovora kojima su nekim rukovoditeljima i urednicima HRT-a navodno povećane plaće i otpremnine od 600.000 do milijun kuna. Radman nije htio komentirati pokretanje postupka njegova razrješenja, ali se HRT službeno očitovao kako sporni aneksi ugovora zaposlenicima HRT-a nisu opozvani pod pritiskom javnosti.

01.03.2016.

Narativno-novinarske priče Barbare Matejčić

Barbara Matejčić nagrađivana je slobodna novinarka i urednica fokusirana na društvene teme i ljudska prava, a njezinih šest priča objavljenih u knjizi ''Kako ste?'' uranja duboko u živote drugih, poniženih, obespravljenih, takozvanih građana drugog reda.

 

01.03.2016.

Glavna zamjerka NO HRT-a Radmanu: nije odvojio javne od komercijalnih prihoda

Nadzorni odbor HRT-a pojasnio je kako je odluku o pokretanju postupka razrješenja glavnog ravnatelja Gorana Radmana donio, među ostalim, zbog toga što Radman nije poštovao naputak NO-a o vođenju odvojenog HRT-ova računovodstva javnih i komercijalnih prihoda, što je od njega krajem prošle godine zatražila Agencija za elektroničke medije.

01.03.2016.

Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo postupak razrješenja Gorana Radmana

Nadzorni odbor HRT-a na izvanrednoj sjednici jednoglasno je donio odluku o pokretanju postupka razrješenja Glavnog ravnatelja Gorana Radmana zbog neprovođenja zakonite odluke Nadzornog odbora te utvrđene odgovornosti za nepotpunu i neadekvatnu primjenu odredbi Zakona o HRT-u kojim je propisana obveza vođenja odvojenog unutarnjeg računovodstva na javnu i komercijalnu djelatnost.

29.02.2016.

HRT lani ostvario dobit od 56,9 milijuna kuna

Prema privremenim podacima o poslovanju u 2015. Hrvatska radiotelevizija (HRT) ostvarila je operativnu dobit od 56,9 milijuna kuna, čime je nastavljen trend pozitivnoga poslovanja, podizanja produktivnosti te ukupne učinkovitosti koji je započeo provedbom Programa restrukturiranja sredinom 2013. godine, priopćio je HRT.

29.02.2016.

Stipković novinar godine, nagrađeni Dušanović i Ivica Kostelić

Reporter Sportskih novosti Branko Stipković novinar je godine po izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), dok su među nagrađenima HTV-ov komentator Mićo Dušanović i proslavljeni skijaš Ivica Kostelić.

29.02.2016.

Mogens Blicher Bjerregård: "Sloboda medija je važnija no ikada"

Istina je prva žrtva sukoba, a mi upravo sada u Europi imamo takve žrtve. Najnovija je u Poljskoj, gdje je amandmanima na Zakon o medijima javni medijski servis stavljen pod državnu kontrolu. U Mađarskoj je sve više medija koji ukidaju samoregulaciju, u Španjolskoj je javni medijski servis izložen žestokim napadima. A ima i dramatičnijih situacija – novinare se tuče i zatvara u Turskoj i Azerbajdžanu.

29.02.2016.

NO HRT-a od USKOK-a traži istragu spornih aneksa ugovora

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije od USKOK-a je zatražio žurno poduzimanje izvida i drugih mjera radi medijskih napisa o 44 aneksa ugovora o radu koje je navodno potpisao glavni ravnatelj Goran Radman, kojima se, kako navode mediji, štite pojedini urednici i rukovoditelji u slučaju otkaza. Vodstvo HRT-a tvrdi da nema nikakvih saznanja o dopisu NO HRT-a USKOK-u.

28.02.2016.