Aktualno

Aktualno - vijesti

Philippe Leruth je novi predsjednik IFJ-a

Delegati Međunarodne federacije novinara na svom 29. svjetskom kongresu izabrali su novog predsjednika, Philippea Lerutha, člana Belgijskog udruženja novinara (AGJPB) i novinara dnevnika L’Avenir.

11.06.2016.

Odbor za medije saslušavao kandidate za ravnatelja HRT-a bez kvoruma

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije saslušao je danas pet kandidata za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije iako nije imao kvorum. Pred krnjim Odborom programe su predstavli Siniša Kovačić, aktualni v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, bivši glavni ekonomist HRT-a Ante Rončević, bivši direktor programa HRT-a Božidar Domagoj Burić te povjesničari Josip Jurčević i Dinko Čutura.

10.06.2016.

Zbog čega Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora izbjegava raspravljati o predstavci HND-a povodom prodaje Novog lista?

Hrvatsko novinarsko društvo poziva predsjednika Odbora za medije Hrvatskog sabora da objasni razlog ignoriranja našeg zahtjeva za raspravom o sumnjivoj prodaji Novog lista, koji je HND uputio prije više od dva mjeseca.

 

09.06.2016.

EDIT-u 300 tisuća kuna pomoći Primorsko goranske županije

Primorsko-goranska županija iskazuje punu potporu novinsko-izdavačkoj ustanovi EDIT, u kontekstu svih djelatnosti kojima osigurava autohtonoj talijanskoj nacionalnoj manjini prava na uporabu talijanskog jezika u informiranju i kulturi, a kao jednokratna pomoć iz županijskog proračuna toj će kući biti uplaćeno 300.000 kuna.

09.06.2016.

BIRN Ljetna škola istraživačkog novinarstva

Dotjerajte svoje istraživačke vještine uz vodstvo stručnih međunarodnih trenera u prekrasnom krajoliku srednje Bosne.

09.06.2016.

Bravo Nacional, N1....

Piše: Zdenko Duka

U ovoj ludnici koja nas je posljednjih mjeseci snašla mediji su se uglavnom pokazali kao oni koji se zalažu i koji nastoje čuvati demokratska načela i pravnu državu i kao oni koji otkrivaju ono što bi javnost trebala znati.

 

08.06.2016.

Napadi Vlade na civilno društvo u Hrvatskoj napadi su na uporište demokracije u EU

„Primamo zabrinjavajuće izvještaje iz Hrvatske, o zatiranju medijskih sloboda i autonomnog civilnog društva. Danas smo tu da raspravimo kolike su prijetnje liberalnoj demokraciji u Hrvatskoj“, riječi su kojima je Ulrike Lunacek, potpredsjednica Europskog parlamenta iz političke grupacije Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu otvorila jučerašnji okrugli stol „Hrvatska na putu prema neliberalnoj demokraciji?“

08.06.2016.

EP osnovao istražno povjerenstvo za "panamske dokumente"

Zastupnici Europskog parlamenta izglasali su u srijedu na plenarnoj sjednici u Strasbourgu uspostavu istražnog povjerenstva koje bi trebalo istražiti aferu "panamski dokumenti", u kojoj je otkriveno masovno pribjegavanje osnivanju offshore kompanija kako bi se izbjeglo plaćanje poreza.

08.06.2016.

Hasanbegović za 'Il Piccolo' o ostavci i revizionizmu

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović u intervjuu za talijanski list Il Piccolo izjavio je kako su optužbe da je revizionist "difamacijska kampanja" koja nije temeljena na činjenicama, te istaknuo kako nema namjeru dati ostavku na ministarsko mjesto.

07.06.2016.

HRT privremeno odgodio prilog o RBA zadrugama, oštećenici optužuju za cenzuru

Oštećenici RBA zadruga optužili su HRT za cenzuru i zabranu emitranja priloga o, tvrde, nelegalnom poslovanju Raiffeiesenbank (RBA) kreditnih zadruga u Hrvatskoj, a s HRT-a su optužbe odbacili i poručili da su privremeno odgodili emitiranje priloga do mišljenja pravne službe, jer RBA nije dala suglasnost da se dio materijala snimljen u njihovom prostoru javno objavi.

06.06.2016.