Aktualno

Aktualno - vijesti

Poziv mladim novinarima za Radionicu reportaža na Fra Ma Fu festivalu

Ostalo je još nekoliko mjesta za Radionicu reportaža koja se održava od 1. do 4. rujna u sklopu Festivala reportaža i reportera Fra Ma Fu u Virovitici. Radionica je namijenjena studentima viših godina studija novinarstva i srodnih studija te novinarima koji žele unaprijediti svoje znanje. Voditelj Radionice i predavač-mentor je dr. sc. Mirko Mlakar, dipl. politolog, dugogodišnji novinar i urednik u Borbi, Jutarnjem listu, Poslovnom dnevniku i drugim medijima.

18.08.2016.

Objavljujemo program 2. Fra Ma Fu festivala

Drugo izdanje Fra Ma Fu, festivala novinara i reportera, održat će se od 1. do 10. rujna u Virovitici, rodnom gradu Franje Martina Fuisa. Organizatori festivala, Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo, zajedno s partnerima Gradom Virovitica i gradskom turističkom zajednicom, pripremili su bogat stručni, kulturni, gastronomsko – turistički, glazbeni i obrazovni program. U nastavku pročitajte detaljan program festivala.

17.08.2016.

HRT raspisao poziv za nabavu 21 emisije i domaće telenovele

Hrvatska radiotelevizija raspisala je javni poziv za nabavu 21 emisije od neovisnih proizvođača te javni poziv za domaću telenovelu, izvijestili su s HRT-a. Raspisivanje natječaja za nabavu programa od neovisnih proizvođača uslijedilo je nakon što je Ravnateljstvo HRT-a odlučilo smanjiti troškove vanjske suradnje i otkup programa od neovisnih proizvođača. 

 

17.08.2016.

Europska unija elektroničkih medija poziva hrvatsku vladu da zaštiti neovisnost HRT-a

Nakon izvještaja međunarodne misije koja je označila uplitanje vlasti u rad javnog elektroničkog medija kao ključno pitanje slobode i neovisnosti medija u Hrvatskoj, Europska unija elektroničkih medija poziva vladu da zajamči neovisnost HRT-a u praćenju parlamentarnih izbora u rujnu.

15.08.2016.

Hanza Media prijavila dobit i značajno povećanje obaveza

Novinsko-izdavačka kuća Hanza Media, bivši Europapress Holding, podnijela je izvješće o ispunjenju plana predstečajne nagodbe i račun dobiti i gubitka u prvih šest mjeseci ove godine u kojem se ističe minimalna dobit od 148.723 kuna, ali i značajno povećanje kratkoročnih obaveza sa 24,7 na 69,5 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje lani.

12.08.2016.

Most optužuje HRT za promociju dvostranačja uoči izbora

Most nezavisnih lista optužio je HRT da odlukom o sučeljavanju predsjednika dviju najvećih stranaka HDZ-a i SDP-a u svom programu 12. kolovoza, prije početka službene predizborne kampanje, krši demokratske norme i radi interesu promocije političke elite. Hrvatska radiotelevizija odbacuje navode Mosta nezavisnih lista o pristranosti te poziva političke aktere da poštuju slobodu medija. 

10.08.2016.

Misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda objavila izvještaj o Hrvatskoj

Misija međunarodnih novinarskih udruga i organizacija za zaštitu slobode izražavanja, koja je u lipnju posjetila Hrvatsku, objavila je izvještaj o stanju u hrvatskom novinarstvu i političkim pritiscima „Croatia: Media Freedom in Turbulent Times“.  Izvještaj je predstavio predsjednik HND-a Saša Leković na konferenciji za medije „Integritet medija i novinara u Hrvatskoj“ u Novinarskom domu. 

09.08.2016.

Novinar Goran Gazdek i Fra Ma Fu nominirani za prestižnu europsku nagradu

Uednik portala Virovitica.net i direktor Fra Ma Fu Festivala Goran Gazdek nominiran je za prestižnu turističku nagradu POVELJA F.E.S.T. za 2015. Nagradu je prije 35 godina utemeljila Europska federacija turističkih novinara sa sjedištem u Rimu. Nagrada se dodjeljuje pojedincima za njihovu izvrsnost i zasluge u razvoju turizma.

08.08.2016.

Odgovor turskog veleposlanika predsjedniku HND-a Saši Lekoviću

Hrvatsko novinarsko društvo uputilo je početkom tjedna pismo turskom veleposlaniku u Zagrebu Nj. E. g. Ahmetu Tuti izrazivši najdublju zabrinutost zbog dosad neviđenog udara na medije u Turskoj. Odgovor turskog veleposlanika predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću prenosimo u cijelosti.

05.08.2016.

Godišnja nagrada za novinarske radove u području zaštite na radu

Kako bi potaknuo cjelovito i kontinuirano informiranje, edukaciju i osvješćivanje javnosti, te unaprijedio razvoj kulture zaštite na radu Zavod za unapređivanje zaštite na radu kao središnja javna ustanova nadležna za područje zaštite na radu pokrenuo je Godišnju nagradu za novinarski rad u području zaštite na radu.

04.08.2016.