Aktualno

Aktualno - vijesti

Izaslanstvo Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a odalo počast žrtvi Vukovara

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara izaslanstvo Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na sve poginule, ubijene i nestale tijekom agresije i okupacije grada.

14.11.2020.

HRT izgubio spor koji je zbog navoda o cenzuri pokrenuo protiv Hrvoja Zovka

Hrvatska radiotelevizija nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Zagrebu izgubila je spor koji je pokrenula protiv predsjednika HND-a te novinara i urednika HRT-a Hrvoja Zovka, u kojem je tražila naknadu štete od 250.000 kuna zbog njegovih izjava o postojanju cenzure na HRT-u.

13.11.2020.

Objavljen Javni natječaj za dodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

U Narodnim novinama objavljen je Javni natječaj za dodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2021. godinu (potpore male vrijednosti), priopćili su iz Agencije elektorničke medije. 

 

 

 

13.11.2020.

Sutra presuda u slučaju HRT protiv Hrvoja Zovka

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u petak, 13. studenoga, očekuje se izricanje nepravomoćne presude u povodu tužbe Hrvatske radiotelevizije (HRT) protiv Hrvoja Zovka, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) te urednika i novinara HTV-a, u kojoj HRT od njega traži 250.000 kuna zbog povrede ugleda nakon njegovih izjava o postojanju cenzure na javnom medijskom servisu.

12.11.2020.

Obuljen: Prihvatili smo primjedbe na Zakon o elektroničkim medijima, kreće procedura

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u srijedu da su prihvatili velik broj primjedbi na nacrt Zakona o elektroničkim medijima te najavila da će nacrt zakona biti sutra na sjednici Vlade koja će ga uputiti u saborsku proceduru na prvo čitanje.

11.11.2020.

Forum ''Zajedno bez mržnje'' upozorava na radikalizaciju društva

Forum "Zajedno bez mržnje" u petak je okupio dvadesetak medijskih stručnjaka i urednika u medijima koji su upozorili na rastući govor mržnje i radikalizaciju društva, podsjetivši kako su na taj problem upozoravali godinama, ali su institucije ignorirale njihove apele.

06.11.2020.

Bjerregård: Skandalozno je da se u zemlji poput Hrvatske novinari suočavaju s više od 1000 tužbi

Europska federacija novinara prije i tijekom pandemije dosljedno je radila na pitanjima provođenja vizija i ambicija svih naših povezanih društava i članova: za sve novinare i medije u Europi u korist naših društava i demokracija, kazao je predsjednika Europske federacije novinara Mogens Blicher Bjerregård u kojem se na Skupštini EFJ-a osvrnuo na godinu iza nas i planove koji su pred nama. Govor u nastavku prenosimo u cjelosti. 

05.11.2020.

Na suđenju Franji Luciću preslušane snimke razgovora s novinarom Hedlom

U nastavku suđenja bivšem HDZ-ovom saborskom zastupniku Franju Luciću, optuženom za nuđenje mita novinaru "Telegrama" Dragi Hedlu, na osječkom Županijskom sudu u srijedu su preslušane snimke telefonskog razgovora Lucića i Hedla koje je snimio "Telegramov" novinar.

05.11.2020.

2. forum u Novinarskom domu "Zajedno bez mržnje"

Hrvatsko novinarsko društvo i Zaklada Friedrich Ebert, u suradnji sa Sindikatom novinara Hrvatske, u petak, 6. studenoga, u Novinarskom domu organiziraju forum "Zajedno bez mržnje" na kojem ce se govoriti o problemu govora mržnje u javnom prostoru, radikalizaciji društva u posljednjih trideset godina, napadima na druge i drugacije, nedopustivom odnosu prema medijima i novinarima te odgovornosti politickih aktera za takvo stanje u društvu.

05.11.2020.

Jednaka prava za sve novinare

Na Godišnjoj skupštini Europske federacije novinara, koja je održana u utorak, prihvaćen je prijedlog novinarskih sindikata i udruženja iz Francuske SNJ-CGT, Španjolske FSC-CCOO i Njemačke DVJ te Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva u kojem se ističe da je pandemijska kriza zbog koronaviruse 2020. godine otkrila snagu i slabosti sustava organizacije rada u svim zemljama. 

04.11.2020.