Aktualno

Aktualno - vijesti

EFJ osuđuje napad na novinara Domagoja Margetića u centru Zagreba

Europska federacija novinara, obaviještena o ponovnom napadu na kolegu Domagoja Margetića, na svojim je stranicama objavila vijest uz podršku Hrvatskom novinarskom društvu u naporima da osvijesti ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze novinari radeći svoj posao. Tekst prenosimo u cijelosti.

15.12.2016.

Mašenjka Bačić dobitnica nagrade Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost 2016.

Novinarka Mašenjka Bačić dobitnica je druge nagrade Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost 2016. za članak o prijetnji pravu na pobačaj u Hrvatskoj. 

 

15.12.2016.

Zbor automobilskih novinara HND-a odabrao HR Auto 2017.

Novi SUV Peugeot 3008 osvojio je prestižnu titulu HR AUTO 2017. Zbora automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva. 

15.12.2016.

Vlada odgovorila Europskom udruženju novinskih agencija: 'Istražujemo svaki slučaj nasilja'

Hrvatska vlada osuđuje prijetnje novinarima i istražuje svaki slučaj nasilja, odgovorila je vlada Europskom udruženju novinskih agencija (EANA) koje je upozorilo na brojne prijetnje novinarima u Hrvatskoj, uključujući i ravnateljici HINA-e Branki Gabrijeli Valentić.

14.12.2016.

Markota: "HRT planira uložiti milijardu kuna za poticanje medijske i kulturne industrije"

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota za Hinu je potvrdio kako je u predstojećem redefiniranju funkcioniranja HRT–a kao pokretača hrvatske medijske i kulturne industrije u petogodišnjem razdoblju predviđena prenamjena čak milijardu kuna iz planiranih prihoda javne radiotelevizije.

14.12.2016.

Novinar Domagoj Margetić ponovno pretučen usred Zagreba

Novinara Domagoja Margetića napao je danas u ranim poslijepodnevnim satima prvo verbalno a onda i fizički nepoznati muškarac na Kvaternikovom trgu u središtu Zagreba. Margetić je već bio žrtva napada i prijetnji, ali nitko do sada za to nije odgovarao.

13.12.2016.

Nagrada "Svjetionik" Hrvatske mreže protiv siromaštva Vladi Čuturi, Antoneli Galić Pruša i Petri Marinčić

Hrvatska mreža protiv siromaštva dodijelila je prvu nagradu „Svjetionik“ za dostojno izvještavanje o siromaštvu, u krugu novinara i stručnjaka koji se bave problemima povezanim sa siromaštvom. Cilj dodjele Nagrade je podizanje kvalitete medijskog praćenja fenomena siromaštva i socijalne isključenosti u Hrvatskoj, kao i podizanje opće razine svijesti u javnosti o životu osoba s iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti.

10.12.2016.

Tina Eterović Čubrilo izabrana za potpredsjednicu Svjetske organizacije turističkih novinara i pisaca o turizmu - FIJET

Članica Zbora turističkih novinara Tina Eterović Čubrilo, dugogodišnja predsjednica Zbora turističkih novinara i aktualna predsjednica hrvatskog FIJET-a, prošloga tjedna na međunarodnom Board direktora FIJET-a održanom u Tunisu, izabrana je za potpredsjednicu Svjetske organizacije turističkih novinara i pisaca o turizmu – FIJET.

08.12.2016.

HRT utvrđuje odgovornost zbog neprimjerenog komentara u TV kalendaru o ubojstvu Aleksandre Zec

Hrvatska radiotelevizija oglasila se priopćenjem zbog neprimjerenih tvrdnji o ubojstvu Aleksandre Zec iznesenih u srijedu u emisiji TV kalendar, u kojem se ističe da je vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Miro Branković zatražio odmah, nakon njezina prvoga emitiranja, očitovanje rukovoditelja Odjela za dokumentarnu produkciju Hrvatske radiotelevizije Vladimira Brnardića.

08.12.2016.

Odbor za medije: Javni poziv za pet članova Programskog vijeća HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije utvrdio je u srijedu tekst javnog poziva za izbor pet članova Programskog vijeća HRT-a, s obzirom da je petorici članova u listopadu istekao četverogodišnji mandat.

07.12.2016.