Aktualno

Aktualno - vijesti

Policija uhitila napadača na novinara Domagoja Margetića

Policija je uhitila osobu koja se sumnjiči da je izvela napad na novinara Domagoja Margetića u utorak na Kvaternikovu trgu,  neslužbeno se doznaje u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

17.12.2016.

Regionalna Mreža najoštrije osuđuje napad na novinara Domagoja Margetića

Regionalna mreža za zagovaranje slobode medija i sigurnosti novinara najoštrije osuđuje napad na novinara Domagoja Margetića i poziva nadležne institucije da što prije identificiraju i kazne počinitelja.

 

16.12.2016.

Indeks klijentelizma u medijima - ukupna slika u Hrvatskoj se pogoršala

Indeks klijentelizma u medijima pokazuje da se ukupna slika u Hrvatskoj pogoršala, a posebno je problematičan institucionalni okvir koji uređuje rad medija, odnosno njegova izloženost klijentelističkoj praksi, pritiscima, politizaciji i neopravdanom utjecaju, pokazuju rezultati drugog mjerenja Indeksa klijentelizma u medijima u jugoistočnoj Europi. 

16.12.2016.

EDU3 kratke specijalizirane edukacije u Novinarskom domu

U zgradi Novinarskog doma odnedavno se održavaju EDU3 specijalizirane edukacije, namijenjene svima koji žele brzo savladati Office alate (Word, Excel), IT sigurnost, internet promociju i druge edukacije iz IT područja.

16.12.2016.

Uručene nagrade "Marko Polo - slavni putopisac" za najbolje novinarske turističke priče

U Novinarskom domu održana je svečanost dodijele nagrada „Marko Polo- slavni putopisac“ za najbolje novinarske turističke priče u 2016. godini. Nagrade dodjeljuje Hrvatski ogranak Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca u turizmu FIJET u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva.

16.12.2016.

Policija traga za napadačem na novinara Domagoja Margetića

Zagrebačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje i traga za napadačem na novinara Domagoja Margetića, koji je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog muškarca zbog verbalnog i fizičkog napada.

15.12.2016.

EFJ osuđuje napad na novinara Domagoja Margetića u centru Zagreba

Europska federacija novinara, obaviještena o ponovnom napadu na kolegu Domagoja Margetića, na svojim je stranicama objavila vijest uz podršku Hrvatskom novinarskom društvu u naporima da osvijesti ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze novinari radeći svoj posao. Tekst prenosimo u cijelosti.

15.12.2016.

Mašenjka Bačić dobitnica nagrade Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost 2016.

Novinarka Mašenjka Bačić dobitnica je druge nagrade Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost 2016. za članak o prijetnji pravu na pobačaj u Hrvatskoj. 

 

15.12.2016.

Zbor automobilskih novinara HND-a odabrao HR Auto 2017.

Novi SUV Peugeot 3008 osvojio je prestižnu titulu HR AUTO 2017. Zbora automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva. 

15.12.2016.

Vlada odgovorila Europskom udruženju novinskih agencija: 'Istražujemo svaki slučaj nasilja'

Hrvatska vlada osuđuje prijetnje novinarima i istražuje svaki slučaj nasilja, odgovorila je vlada Europskom udruženju novinskih agencija (EANA) koje je upozorilo na brojne prijetnje novinarima u Hrvatskoj, uključujući i ravnateljici HINA-e Branki Gabrijeli Valentić.

14.12.2016.