Aktualno

Aktualno - vijesti

Vodič za organizacije civilnog društva: Implementacija Direktive EU o zaštiti poslovnih tajni u nacionalno zakonodavstvo

Corporate Europe Observatory (CEO) izradio je vodič za organizacije civilnog društva koje žele participirati u implementaciji EU Direktive u nacionalna zakonodavstva, što države članice moraju obaviti najkasnije do 8. lipnja 2018. 

09.02.2017.

Izabrano novo vodstvo Zbora zdravstvenih novinara

Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a održao je 2. veljače izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo zbora. Za predsjednicu izabrana je Tamara Marinković iz Hine a za zamjenicu predsjednice Diana Glavina iz Forum.tm-a. Izabran je i Izvršni odbor u koji je, uz predsjednicu i zamjenicu, izabrana Ljerka Bratonja Martinović iz Novog lista.

08.02.2017.

Nadzorni odbor HRT-a uputio zahtjev za žurnom revizijom

Nadzorni odbor HRT-a uputio je zahtjev glavnom državnom revizoru za žurnom, ad hoc revizijom HRT-ove nabave audiovizualnih djela od neovisnih proizvođača u 2015. i 2016. kako bi Državni ured za reviziju, sukladno svojoj zakonskoj ovlasti, "u žurnom postupku, provjerio navode o nizu nepravilnosti na koje upućuje nalaz interne revizije HRT-a".

08.02.2017.

Natječaj za najbolje novinarske radove u 2016. godini

U tijeku je natječaj HND-a za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2016. do 31. prosinca 2016. godine. Rok za prijavu kandidata je 28. veljače 2017. 

07.02.2017.

HGSS proglašen komunikatorom godine

Hrvatska gorska služba spašavanja proglašena je Komunikatorom godine, odlučio je stručni žiri 10. dodjele nagrada Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

07.02.2017.

Edukacija "Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare"

Povjerenik za informiranje i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju Vas na edukaciju "Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare" koja će se održati u četvrtak, 16. veljače 2017., od 14 do 16 sati, u prostorijama HND-a u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

06.02.2017.

Preporuke HUOJ-a Vladi o statusu odnosa s javnošću u državnoj upravi

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), kao nacionalna strukovna organizacija, uputila je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i potpredsjedniku Vlade i ministru uprave Ivanu Kovačiću Preporuke o statusu odnosa s javnošću u državnoj upravi.

06.02.2017.

Direktno.hr ispričao se Hrvoju Zovku

Netočno je da je Hrvoje Zovko ikada, u bilo kakvim okolnostima, surađivao ili primao naputke pripadnika KOS-a, stoji u isprici portala Direktno.hr novinaru i uredniku HRT-a. Ispriku prenosimo u cijelosti.

05.02.2017.

Centar za zaštitu slobode izražavanja HND-a: Novinari dobili besplatnu pravnu pomoć u 56 slučajeva

Centar za zaštitu slobode izražavanja Hrvatskog novinarskog društva u prošloj je godini ispunio ukupno 56 zahtjeva novinara za različitim oblicima pravne pomoći. Svi zahtjevi su detaljno obrađeni, a najviše ih se odnosilo na slučajeve iz područja radnog i kaznenog prava.

03.02.2017.

HRT: Markota pokreće redakciju za istraživačko novinarstvo

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota donio je odluku o pokretanju projekta "Istraživačko novinarstvo" s ciljem, kako navodi, razvoja i vidljivosti kvalitetnog istraživačkog novinarstva na HRT-u.

03.02.2017.