Aktualno

Aktualno - vijesti

Inauguracijska konferencija povodom otvaranja 'Centra za razvoj medija'

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva Vas na inauguracijsku konferenciju povodom otvaranja 'Centra za razvoj medija', zajedničkog projekta Hrvatskog novinarskog društva i Norveškog instituta za novinarstvo (NIJ), ostvarenog u okviru programa Fonda za bilateralnu suradnju EEA i Norway grants.

19.10.2016.

HRT će sam naplaćivati dugovanja za RTV pristojbu

Hrvatski je sabor većinom glasova dopunio Zakon o HRT-u, pa će HRT ubuduće sam naplaćivati RTV pristojbu građanima koji kasne s ispunjavanjem svojih obveza.

19.10.2016.

Proračun i reforme prioritet buduće ministrice kulture, o neprofitnim medijima ne iznosi stav

Buduća ministrica kulture Nina Obuljen poručila je kako želi da ju se cijeni po onome što će raditi kao ministrica. Nije željela odgovoriti kako će se postaviti prema neprofitnim medijima. 

19.10.2016.

Nina Obuljen Koržinek kandidatkinja za ministricu kulture

Nina Obuljen Koržinek, znanstvena suradnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose, kandidatkinja je za ministricu kulture u budućoj Vladi. Obuljen Koržinek obnašala je dužnosti pomoćnice ministra kulture i državne tajnice zadužene za područja kulture i medija od 2006. do 2011., u mandatu Bože Biškupića i Jasena Mesića. 

19.10.2016.

Programsko vijeće i NO HRT-a u petak o ugovoru s Vladom i pristojbi za 2017.

Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a 21. listopada održat će sjednice na kojima će Programsko vijeće raspravljati o ispunjenju obaveza određenih ugovorom HRT-a i Vlade, a Nadzorni odbor o iznosu pristojbe za iduću godinu te izmjenama pravilnika o financijskom poslovanju i rebalansu financijskog plana za ovu godinu.

19.10.2016.

Zabrinjavajući trend zabrana: Novinari moraju moći slobodno govoriti i biti adekvatno plaćeni

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) se odlučno protivi nastojanjima uprava pojedinih medija da svojim novinarima zabrane ili otežaju istupe u javnosti. HND također poziva uprave medija da novinarima osiguraju pristojnu plaću za njihov rad, pa im neće morati zabranjivati istodoban angažman kod drugih poslodavaca.

18.10.2016.

Vijeće za elektroničke medije zabrinuto zbog krize upravljanja HRT-om

Vijeće za elektroničke medije izražava zabrinutost zbog trenutne krize upravljanja Hrvatskom radiotelevizijom kojom se dovodi u pitanje zakonska i značajna uloga javnog medijskog servisa, priopćeno je iz Vijeća.

18.10.2016.

Natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva, objavljuje natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2016. godinu.

16.10.2016.

Otvoren javni poziv za imenovanje članova Upravnog vijeća Hine

Vlada je prihvatila Javni poziv za imenovanje dijela članova Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinaske agencije - jednog člana iz reda zaposlenih u Hini te tri člana iz reda ekonomsko - financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka. Od ukupno pet članova Upravnog vijeća Hine, jednoj članici mandat je istekao 12. listopada, dok još trojici članova mandat istječe 19. listopada.

13.10.2016.

Trenutna uprava HRT-a: NO upozorava na 51,4 milijuna kuna vanjskih troškova iako ih je odobrio

Trenutna uprava HRT-a ustvrdila je da je upozorenje Nadzornog odbora o enormnom povećanju vanjskih troškova HRT-a za čak 51,4 milijuna kuna "politikantski čin" u kojem se traži objašnjenje za odluku koju je NO prihvatio još u svibnju usvajanjem rebalansa financijskog plana za ovu godinu.

12.10.2016.