Aktualno

Aktualno - vijesti

Izložba "poletovske" fotografije "Krivo srastanje" gostuje u Beogradu

Izložba fotografija Ivana Posavca i Milislava Mije Vesovića "Krivo srastanje" iz Zbirke Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb koje prikazuju omladinsku kulturu 70. i ranih 80. godina predstavit će se u Salonu Muzeja savremene umetnosti Beograd.

31.08.2023.

Obilježena 32. obljetnica pogibije snimatelja HRT-a Žarka Kaića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja "Posljednji kadar", u ponedjeljak je obilježena 32. obljetnica pogibije snimatelja Hrvatske radio-televizije (HRT) Žarka Kaića.

28.08.2023.

ŽARKO KAIĆ SNIMIO JE ISTINU O OBRAMBENOJ NARAVI RATA U HRVATSKOJ

Žarko Kaić tog kobnog 28. kolovoza 1991. godine radio je svoj posao snimatelja u osječkom naselju Brijest. Nije ni slutio da će mu to biti posljednji snimateljski zadatak. Snimao je prolazak tenkova kroz to osječko naselje kod vojnog poligona C u kojem je bila JNA, kada ga vojnik JNA usmrtio rafalnom paljbom iz transportera.

28.08.2023.

Studenti novinarstva spremni i na prosvjede, dekan objasnio ukidanje kolegija

Studenti novinarstva zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti okupljeni u inicijativu saznali su da se ukida usmjerenje radijskog novinarstva na Fakultetu. Tvrde da se one koji studiraju novinarstvo tretira lošije od kolega politologa, ali i da je argumentacija dekana nekonzistentna, donosi N1 televizija. 

 

23.08.2023.

Priručnik za sprječavanje i suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji

Centar za građanske inicijative Poreč objavio je u sklopu projekta "Seksizam naš svagašnji", a u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom, Priručnik za sprječavanje i suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji.  

 

23.08.2023.

SafeJournalists: Fizički napadi na novinare u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini

Novinar i vlasnik portala Times.ba Mirza Dervišević teško je ozlijeđen kada je napadnut na ulici u Brčkom u Bosni i Hercegovini. U Sjevernoj Makedoniji snimatelja i novinare TV Alsat Eru Đakova i Saru Hodžu napao je vlasnik brijačnice na skopskom bazaru.

22.08.2023.

Novinarstvo u Splitu dobiva diplomski smjer

Studente zainteresirane za medije i novinarstvo obradovala je vijest da od jeseni Hrvatska dobiva još jedan studijski program za buduće medijske profesionalce, piše u srijedu Večernji list. Nakon što je prošle jeseni uvelo prijediplomski studij Komunikacija i medija, Sveučilište u Splitu u novoj akademskoj godini pokreće diplomski studij – Novinarstvo u suvremenim medijima.

16.08.2023.

SafeJournalists: Dodika treba kazniti zbog prijetnji novinarima i ugrožavanja njihove sigurnosti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je skupinu medija za stvaranje atmosfere progona protiv Republike Srpske i njenog vodstva, uz pomoć novca iz Velike Britanije, a dopisnika N1 televizije iz Banje Luke Mladena Vujinovića nazvao neprijateljem Republike Srpske.

14.08.2023.

Stipendija za izvještavanje o klimi i energiji

Njemačka neprofitna organizacija IJP (International Journalists’ Programmes) nudi stipendiju za novinare zainteresirane za izvještavanje u području klime i energije. Hrvatska se našla u grupi s pet zemalja za čije se novinare sa strašću prema klimatskim i energetskim temama nudi 10 stipendija.

11.08.2023.

SafeJournalists: Prijetnje smrću uredniku i zamjeniku urednika portala radija Antena M u Crnoj Gori putem Facebooka

Urednik crnogorskog radijskog portala Antena M Darko šuković i zamjenica urednika Milena Aprcović dobili su u srijedu ozbiljne prijetnje putem Facebooka.

 

11.08.2023.