Aktualno

Aktualno - vijesti

Leković: "Borba protiv laži jedan je od prioritetnih zadataka medija"

Fenomen lažnih vijesti, alternativnih činjenica, glasina, ili kako već nazvati slične dezinformacije, postoji oduvijek i nisu nikakva novina u društvima, ali su im moderne tehnologije dale posve novi zamah, jedan je od zaključaka tribine "Borba protiv lažnih informacija na internetu, iskustva i realizacije francuskih medija" u organizaciji Hrvatske sekcije frankofonskih novinara HND-a i Francuskog instituta.

16.03.2017.

Media Against Hate: U tijeku prijave za radionicu "Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti"

U okviru projekta „Mediji protiv mržnje”, Europska federacija novinara (EFJ) i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organiziraju radionicu „Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti“ 26. i 27. svibnja 2017. u Zagrebu.

14.03.2017.

Za četiri ravnateljska mjesta na HRT-u 38 kandidata

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić danas bi trebao početi razgovore sa čak 38 kandidata koji su se javili na natječaj za ravnatelja poslovanja, programa, produkcije i tehnologije na HRT-u. 

14.03.2017.

Jurčević tužbom želi poništiti odluku o imenovanju Bačića glavnim ravnateljem HRT-a

Josip Jurčević, povjesničar i jedan od kandidata na nedavnom natječaju za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), podnio je Upravnom sudu u Zagrebu tužbu radi poništenja odluke Hrvatskog sabora o imenovanju Kazimira Bačića glavnim ravnateljem HRT-a.

14.03.2017.

Neistinite su optužbe Partnerstva za društveni razvoj da se HND ne brine o sigurnosti svog člana Dušana Miljuša

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) odbacuje neistinite optužbe udruge Partnerstvo za društveni razvoj, izdavača portala Fairpress.eu., koja javno tvrdi kako HND ne brine o sigurnosti svog člana Dušana Miljuša. Optužbe su temeljene na neistinitim tvrdnjama kojima se želi diskreditirati rad HND-a na zaštiti novinara od svih vrsta napada.

13.03.2017.

Novinarske udruge iz regije traže prestanak napada na makedonske novinare

Regionalna mreža za zagovaranje slobode medija i sigurnosti novinara izražava punu solidarnost i podršku novinarima i medijskim radnicima u Makedoniji koji se suočavaju sa stalnim pritiscima, uključujući i fizičke napade te prijetnje smrću, poručili su predstavnici novinarskih udruga uključenih u mrežu na zajedničkoj konferenciji u Skopju.

11.03.2017.

Raspisan natječaj za tri člana Vijeća za elektroničke medije

Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za predlaganje kandidata za tri člana Vijeća za elektroničke medije.

10.03.2017.

Tribina: "Borba protiv lažnih informacija na Internetu, iskustva i realizacije francuskih medija"

Povodom Praznika frankofonije u Hrvatskoj 2017. Hrvatska sekcija frankofonskih novinara organizira tribinu "Borba protiv lažnih informacija na internetu, iskustva i realizacije francuskih medija". Tribina će se održati u srijedu, 15. ožujka, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. 

09.03.2017.

HRT osnovao povjerenstvo za reviziju javne nabave nakon negativne ocjene državne revizije

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić donio je odluku o imenovanju sedmeročlanoga povjerenstva za provedbu naloga i preporuka Državnog ureda za reviziju koji je u reviziji javne nabave HRT-a od 2013. do 2015. ocijenio da "sustav nabave nije bio učinkovit".

09.03.2017.

Međunarodna federacija novinara poziva na globalnu akciju za rodnu jednakost

Povodom Dana žena Međunarodna federacija novinara (IFJ) poziva članice i sve novinare da se uključe u globalnu akciju za prava radnica. Cilj ove akcije je osiguravanje financijske ravnopravnosti medijskih radnica, iskorjenjivanje seksizma u medijima i zaustavljanje rodno uvjetovanog nasilja u redakcijama i na radnim mjestima.

08.03.2017.