Aktualno

Aktualno - vijesti

HND poziva na prosvjed "Sloboda novinarstvu"

Kao odgovor na desant na medije u režiji aktualne vlasti i Ministarstva kulture, na Dan slobode medija 3. svibnja u 9 i 45 sati Hrvatsko novinarsko društvo organizira okupljanje ispred Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 te prosvjednu šetnju do Ministarstva kulture u Runjaninovoj ulici.

26.04.2016.

Sigurnost novinara još uvijek je dominantno pitanje koje ugrožava slobodu medija u zemljama članicama OSCE-a

Ugrožavanje sigurnosti novinara i dalje predstavlja prijetnju slobodi medija u zemljama članicama OSCE-a, izjavila je predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović tijekom boravka u Sarajevu, gdje se održava godišnja skupština Europske federacije novinara.

26.04.2016.

Hasanbegovićev udar na novine talijanske manjine: Dnevniku La Voce del popolo prijeti gašenje

Udar ministarstva Zlatka Hasanbegovića na nevladine udruge dobio je novu neugodnu posljedicu: teška kriza potresa izdavačku kuću Edit, jedinu koja izdaje dnevni list na talijanskom jeziku La Voce del popolo, jer je Ministarstvo kulture drastično smanjilo dotacije, piše Novi list. 

26.04.2016.

Godišnja skupština EFJ-a: Hrvatska među zemljama u kojima je ugrožena sloboda medija

Hrvatska je među državama koje su prepoznate kao one u kojima je ugrožena sloboda medija, što se potvrdilo i na godišnjoj skupštini Europske federacije novinara koja se održava u Sarajevu, rekao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković, koji je među sudionicima ovog skupa.

25.04.2016.

Šestoro članova Savjeta za razvoj civilnog društva Vlade RH dalo ostavke

Za vrijeme trajanja sjednice Savjeta za razvoj civilnog društva Vlade RH na temu prijedloga Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu, u petak 22. travnja popodne Vlada je na izvanrednoj telefonskoj sjednici usvojila istu Uredbu, prenosi Gong.

25.04.2016.

Leković: "Situacija je gora nego 90-ih"

Sloboda medija, pritisci na novinare, napadi na HND, govor mržnje, slučaj 'Lijepa naša haubico' i Index, neke su od tema o kojima je govorio predsjednik HND-a Saša Leković gostujući u emisiji Pressjek Kanala Ri.

24.04.2016.

Potpisan novi kolektivni ugovor na HRT-u

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić i predstavnici dvaju reprezentativnih sindikata zaposlenih na HRT-u u petak su potpisali novi Kolektivni ugovor kojim se uređuju obveze i prava radnika i poslodavca na rok od godinu dana.

24.04.2016.

Vlada na telefonskoj sjednici donijela uredbu o raspodjeli novca od igara na sreću

Vlada je na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o kriterijima i načinu raspodjele prihoda od igara na sreću za 2016. u kojoj je korigirala prvotni prijelog prema kojem bi organizacijama koje pridonose razvoju civilnoga društva pripalo samo 4,41 posto budžeta od približno 380 milijuna kuna. Iznos je sada koriginran na 6,88 posto, međutim, to je i dalje veliko smanjenje u odnosu na 14,21 posto, koliko su te udruge imale na raspolaganju 2015. godine. 

 

23.04.2016.

Šimac, Valenta i Grgurić dobitnici Velebitske degenije

Zbor novinara za okoliš HND-a dodijelio je nagradu Velebitska degenija za najbolje novinarske radove s područja zaštite okoliša i prirode za kategoriju tisak i internet, te radijsko i televizijsko novinarstvo. Iako je ove godine po prvi puta bio raspisan natječaj i za fotografiju, nagrada nije dodijeljena.

22.04.2016.

Smjene na Tportalu: Klancir odlazi, Jozić v. d. glavne urednice Tportala

Danijela Jozić imenovana je vršiteljicom dužnosti glavne urednice, nakon što je dosadašnjoj urednici Đurđici Klancir istekao mandat, izvijestili su s tportala.    

21.04.2016.