Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT: Sanja Skorić v.d. glavne urednice HTV3

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota je na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Božidara Domagoja Burića imenovao Sanju Skorić vršiteljicom dužnosti glavnog urednika Trećeg programa Hrvatske televizije, priopćeno je u srijedu s HRT-a.

22.12.2016.

15 točaka za poboljšanje uvjeta rada novinara na zapadnom Balkanu i u Turskoj

Europska federacija novinara (EFJ) i njena članica, Udruženje profesionalnih novinara Albanije (APJA), organizirali su radionicu za trening trenera u Tirani u okviru projekta pod nazivom „Izgradnja povjerenja u medije u jugoistočnoj Europi i Turskoj“ (#TrustinMediaSEE), koji financijski podupire UNESCO.

22.12.2016.

Skupština HND-a: Javna netolerancija prema novinarima se potiče umjesto da se sprječava

Na 58. godišnjoj sjednici Skupština Hrvatskog novinarskog društva usvojila je zaključke o najvažnijim problemima vezanima za slobodu izražavanja, medije i status novinara kao i cijelu novinarski struku.

21.12.2016.

Istraživanje percepcije novinara u Hrvatskoj o otvorenosti vrha izvršne vlasti

Istraživanje provedeno među novinarima nacionalnih i lokalnih medija pokazuje da njih gotovo dvije trećine smatra kako je vlada Tihomira Oreškovića bila zatvorenija prema javnosti od prethodne. Istraživanje, što ga je proveo Zbor istraživačkih novinara HND-a od lipnja do rujna 2016. godine na uzorku od 117 novinara, pokazalo je da su u zatvorenosti prednjačili Ured Vlade, Ministarstvo kulture i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

20.12.2016.

Skupština HND-a: Usvojen strateški plan

Kao strateški ciljevi HND-a u razdoblju do 2020. godine navedeni su zagovaranje javne politike i pravne regulative u cilju podupiranja neovisnosti i odgovornosti medija te slobode i profesionalnosti novinara, osnaživanje i zaštita novinara, transparentnost vlasništva medija i jačanje autonomnosti redakcija te reafirmacija vjerodostojnog novinarstva i podizanje svijesti o novinarstvu kao javnom dobru.

19.12.2016.

HRT izgubio još jedan radni spor zbog nedopuštenog otkaza iz Radmanova mandata

Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da HRT treba u roku od osam dana vratiti na posao rukovoditelja u Poslovnoj jedinici Tehnologija, jer je odluka o otkazu zbog povrede radne obaveze koju je u prosincu 2015. donio bivši glavni ravnatelj Goran Radman "nedopuštena i ne proizvodi nikakve pravne učinke".

19.12.2016.

HND danas slavi 106. rođendan  

Na današnji dan, 18. prosinca 1910. godine, utemeljeno je Hrvatsko novinarsko društvo (HND), jedna je od najstarijih profesionalnih udruga u Hrvatskoj.

 

 

18.12.2016.

Policija uhitila napadača na novinara Domagoja Margetića

Policija je uhitila osobu koja se sumnjiči da je izvela napad na novinara Domagoja Margetića u utorak na Kvaternikovu trgu,  neslužbeno se doznaje u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

17.12.2016.

Regionalna Mreža najoštrije osuđuje napad na novinara Domagoja Margetića

Regionalna mreža za zagovaranje slobode medija i sigurnosti novinara najoštrije osuđuje napad na novinara Domagoja Margetića i poziva nadležne institucije da što prije identificiraju i kazne počinitelja.

 

16.12.2016.

Indeks klijentelizma u medijima - ukupna slika u Hrvatskoj se pogoršala

Indeks klijentelizma u medijima pokazuje da se ukupna slika u Hrvatskoj pogoršala, a posebno je problematičan institucionalni okvir koji uređuje rad medija, odnosno njegova izloženost klijentelističkoj praksi, pritiscima, politizaciji i neopravdanom utjecaju, pokazuju rezultati drugog mjerenja Indeksa klijentelizma u medijima u jugoistočnoj Europi. 

16.12.2016.