Aktualno

Aktualno - vijesti

Istraživanje: 62 posto građana TV i video sadržaj gleda putem računala i smartfona

Istraživanje agencije Hendal o navikama gledanja TV sadržaja pokazalo je da 62 posto građana televizijski i video sadržaj gleda putem računala, laptopa, tableta ili smartfona, izvijestili su iz te agencije.

16.05.2017.

Sedam kandidata za ravnatelja/icu Hine

Upravno vijeće Hine jučer je na sjednici otvorilo pristigle ponude na natječaj za izbor ravnatelja/ice Hine, a pristiglo je sedam ponuda čijom je verifikacijom utvrđeno da su kandidati poslali potpunu dokumentaciju i time ušli u ravnopravnu konkurenciju za izbor ravnatelja/ice Hine.

16.05.2017.

Zbog prijetnje požeškom novinaru Mirkoviću uhićena 61-godišnja žena

Policija je uhitila 61-godišnju ženu sa zagrebačkog područja koju sumnjiči za prijetnju, s elementima zločina iz mržnje, novinaru 034 Portala Mladenu Mirkoviću, i to u vezi s događajima od 12. svibnja, kada je Mirkovića u požeškoj gradskoj upravi napao gradonačelnik Vedran Neferović.

15.05.2017.

Plenković osudio napad na požeškog novinara, gradonačelnika isključio iz kampanje

Premijer Andrej Plenković najoštrije je osudio i nedopustivim ocijenio fizički napad na  novinara Mladena Mirkovića te je zbog tog čina od stranačkog kolege, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore.

12.05.2017.

HND osuđuje brutalni fizički napad gradonačelnika Požege na novinara i prijetnje smrću

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje današnji brutalni fizički napad i prijetnje smrću koje je gradonačelnik Požege Vedran Neferović uputio novinaru lokalnog internetskog portala 034portal.hr Mladenu Mirkoviću, te zahtijeva da policija hitno i temeljito istraži sve činjenice vezane uz ovaj događaj.

 

 

12.05.2017.

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović fizički napao novinara 034 Portala

Gradonačelnik grada Požege, gosp. Vedran Neferović, iz za sada neutvrđenih razloga, tjelesno je napao novinara 034 Portala, Mladena Mirkovića, danas oko 10:50 sati, javlja portal 034.

12.05.2017.

Ozmec rizničar Svjetske udruge sportskih novinara

Zadnjega dana 80. Kongresa AIPS-a, održanoga u olimpijskom Pjongčangu, Svjetska udruga sportskih novinara dobila je novo vodstvo za period do 2021. godine. Predsjednik ostaje, aklamacijom, Talijan Gianni Merlo, a na jednu od najviših funkcija, rizničara AIPS-a, također aklamacijom, izabran je Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara i dosadašnji član Izvršnog odbora AIPS-a.

12.05.2017.

Intervju Savan Tomašević: „Navijački“ pristup informaciji velika je slabost novinarstva

Razgovarao: Jozo Petričević

Savan Tomašević ,odnedavno je u mirovini, ali radnoj. O tome kako protječu  „umirovljenički dani“, ovoga dugogodišnjeg agencijskog novinara, kako je uređivati glasilo Hrvatskog umirovljeničkog lista te općenito o novinarstvu i medijskoj sceni razgovarali smo za Novinar.

12.05.2017.

Pevec kupio Z1 televiziju

Trgovački lanac Pevec kupio je Z1 televiziju, objavljeno je iz Peveca, iz kojeg ističu da ulaskom u medijsku djelatnost proširuju marketinške aktivnosti i na produciranje vlastitih emisija, a nova bi programska shema trebala krenuti od jeseni.

11.05.2017.

Josip Horvat - pisac povijesti i novinar u burnom stoljeću

Josip Horvat imao je nenadmašan stil u opisivanju burne povijesti, istaknuto je na kolokviju „Josip Horvat – intelektualac u burnom stoljeću" održanom jučer u Hrvatskom državnom arhivu. Stoga, istaknuo je povjesničar Damir Agičić, nije bio klasičan povjesničar, nego pisac povijesti.

10.05.2017.