Aktualno

Aktualno - vijesti

Svjetski dan sportskih novinara

Povodom Svjetskog dana sportskih novinara, koji se slavi 2. srpnja, čestitku hrvatskim sportskim novinarima uputio je predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec.

02.07.2017.

HND osuđuje zahtjeve za gašenjem Al Jazeere

HND stoga daje punu podršku kolegicama i kolegama iz Al Jazeere u regionalnim centrima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, kao i u svim ostalim zemljama.

01.07.2017.

Regionalna Platforma oštro osuđuje poziv na likvidaciju novinara Hassana Haidara Diaba

Novinarske udruge iz regije koje zagovaraju medijske slobode i sigurnost novinara te zastupaju više od 7800 članova, oštro osuđuju uvrede i napade upućene Hassanu Haidaru Diabu, novinaru hrvatskog dnevnog lista Večernji list, nakon objave članka o islamskim radikalistima. Novinarske udruge iz BIH, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Hrvatske okupljene u Regionalnoj platformi Zapadnog  Balkana podržale su i pridružile se reakciji HND-a.

30.06.2017.

Konferencija za medije Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva: "Glas Istre - nema mjesta za sindikalce" 

U povodu sustavnih otkaza novinarima i sindikalnim povjerenicima u Glasu Istre i angažiranja neformalnih vanjskih suradnika umjesto profesionalaca Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo poziva na konferenciju za medije. 

30.06.2017.

Izašao Newsletter HND-a za lipanj

U novom Newsletteru HND-a za lipanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

30.06.2017.

Premijera filma "Pogled iznutra": Nema medija bez novinara

Dokumentarni film „Pogled iznutra“ koji istražuje probleme s kojima se suočavaju ljudi koji proizvode medijske sadržaje - novinari, ali i drugi kreativci, autora režisera Slavena Petrića i scenariste Marinka Petrovića premijerno je prikazan u srijedu u Hrvatskom novinarskom društvu. 

29.06.2017.

HND osuđuje uvrede i prijetnje novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu

HND osuđuje uvrede i prijetnje novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu zbog tekstova o islamskim radikalistima koji odlaze iz BiH na ratišta u Irak i u Siriju.

27.06.2017.

Leković: "Policija ne tretira prijetnje novinarima jednako kao i prijetnje političarima"

Kometirajući nedavna uhićenja građana zbog prijetnji na društvenim mrežama, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i državni tajnik Robert Kopal ustvrdili su da policija reagira samo kad su u pitanju ozbiljne prijetnje za život i integritet osoba. Hrvatsko novinarsko društvo podsjeća da policija nije na isti način reagirala kada su u pitanju bile ozbiljne prijetnje novinarima. 

27.06.2017.

Tribina: Veće ovlasti Agenciji za elektroničke medije

Do kraja godine Ministarstvo kulture donijet će medijsku strategiju i uskladiti zakonske okvire s direktivama Europske unije, najavio je Tomislav Jelić, načelnik Sektora za normativne i upravno-pravne poslove Ministarstva kulture na tribini „Agencija za elektroničke medije: neovisnost, transparentnost, učinkovitost“, održanoj danas u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva.

27.06.2017.

NO HRT ispituje moguće prekoračenje ovlasti u razrješenju Domagoja Novokmeta

Nadzorni odbor HRT-a je na sjednici u petak pokrenuo nadzornu aktivnost u vezi s mogućim prekoračenjem ovlasti odgovornih u razrješenju urednika emisije 'Otvoreno' Domagoja Novokmeta te je zatražio pismena očitovanja od glavnog urednika HTV1 Brune Kovačića i ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića.

26.06.2017.