Aktualno

Aktualno - vijesti

Tribina: Veće ovlasti Agenciji za elektroničke medije

Do kraja godine Ministarstvo kulture donijet će medijsku strategiju i uskladiti zakonske okvire s direktivama Europske unije, najavio je Tomislav Jelić, načelnik Sektora za normativne i upravno-pravne poslove Ministarstva kulture na tribini „Agencija za elektroničke medije: neovisnost, transparentnost, učinkovitost“, održanoj danas u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva.

27.06.2017.

NO HRT ispituje moguće prekoračenje ovlasti u razrješenju Domagoja Novokmeta

Nadzorni odbor HRT-a je na sjednici u petak pokrenuo nadzornu aktivnost u vezi s mogućim prekoračenjem ovlasti odgovornih u razrješenju urednika emisije 'Otvoreno' Domagoja Novokmeta te je zatražio pismena očitovanja od glavnog urednika HTV1 Brune Kovačića i ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića.

26.06.2017.

Simpozij "Mediji i zdravlje": Sve manje specijaliziranih novinara, sve veća opasnost od lažnih vijesti

U Grožnjanu je od 23. do 25. lipnja održan simpozij "Mediji i zdravlje", koji zajednički organiziraju Udruga Difrakcija i Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva, a ove godine pridružio im se i zagrebački Medicinski fakultet.

26.06.2017.

HND poziva novinare da bojkotiraju Mamićeve konferencije

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve novinare i urednike da se više ne odazivaju pozivima na konferencije za novinare Zdravka Mamića, jer one u pravilu nisu izvor niti jedne relevantne informacije od javnog interesa, već njegov monolog u kojem novinare i novinarsku profesiju redovito vrijeđa.

23.06.2017.

Tribina „Agencija za elektroničke medije: neovisnost, transparentnost, učinkovitost“

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organizira tribinu pod nazivom „Agencija za elektroničke medije: neovisnost, transparentnost, učinkovitost“ koja će biti održana 27. lipnja 2017. od 10:30 do 12:30 u Novinarskom domu.

23.06.2017.

HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara portala Index.hr dok je radio svoj posao

HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara portala Index.hr Vojislava Mazzocca dok je radio svoj posao izvještavanja s prosvjednog skupa zagrebačkih taksista 21. lipnja, a potom i udario novinarevu opremu. Policiji ne bi trebalo biti teško ustanoviti identitet napadača na novinara jer je incident snimljen.

21.06.2017.

HRT raspisao javni poziv za nabavu djela od neovisnih proizvođača

Hrvatska radiotelevizija (HRT) raspisala je novi javni poziv za nabavu gotovih djela od neovisnih proizvođača (vanjska produkcija) koji je otvoren do 9. srpnja, priopćeno je s HRT-a.

21.06.2017.

Leković: HND neće dopustiti da i jedan slučaj napada na novinare ostane neriješen

„Pozivam 57 zemalja u kojima djeluje OESS da hitno imenuju novog povjerenika/povjerenicu za medijske slobode jer jedino ta osoba u međunarodnim institucijama ima mandat reagirati javno na konkretne slučajeva napada na novinare i druge vrste ugrožavanja medijskih sloboda“, izjavio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković na konferenciji „Medijske slobode u nasilnom okruženju“.

20.06.2017.

Marija Dekanić iz HNS-a preuzela portal Dnevno.hr

Portal Dnevno.hr promijenio je vlasnika. Michael Ljubas, kontroverzni poduzetnik koji je prije nepunih godinu dana propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox i članici HNS-a. 

20.06.2017.

HRT za provedbu ovrha treba najmanje 70 novih zaposlenika

Hrvatska radiotelevizija (HRT) za provedbu ovršnih postupaka, a na temelju zakonskih izmjena iz svibnja, treba zaposliti najmanje 70 novih administrativnih zaposlenika i zasad nepoznat broj pravnika te izdvojiti najmanje 30 do 35 milijuna kuna za nova radna mjesta, troškove zaposlenika, poštarine i provedbu platnih naloga.

20.06.2017.