Aktualno

Aktualno - vijesti

HND i Sindikat novinara na HRT-u oštro osuđuju verbalni ispad Željka Keruma na legitimno pitanje Ivane Šilović, novinarke HRT centra Split

Povodom jučerašnjeg verbalnog ispada kandidata za mjesto gradonačelnika grada Splita, Ogranak HND-a na HTV-u i Sindikat novinara i medijskih radnika na HRT-u upozorava na nedopustivu razinu javne komunikacije Željka Keruma koji je na legitimno novinarsko pitanje Ivane Šilović o dugovima njegovih tvrtki, umjesto odgovora kolegicu zasuo uvredama i prozivkama.

26.04.2017.

Jačanje neokonzervativnih pokreta: Tko, zašto i čijim novcem napada EU vrijednosti

Organizacije koje su povele svojevrsnu kontrarevoluciju protiv svih liberalnih postignuća na polju zaštite ljudskih i reproduktivnog zdravlja prava danas se već mogu nazvati dobro financiranim i umreženim pokretima koji svoju agendu smanjivanja dostignutih normi u zaštiti ljudskih prava podižu na globalnu razinu, upozorio je Neil Datta, tajnik Europskog parlamentarnog foruma za populaciju i razvoj na tribini „Europski fundamentalizam protiv ljudskih prava“.

25.04.2017.

Potvrđena optužnica protiv trojice bivših članova Uprave Novog lista

Optužno vijeće riječkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu kojom riječko Županijsko državno odvjetništvo trojicu bivših članova uprave Novog lista - Alberta Faggiana, ujedno i bivšeg većinskog vlasnika, bivšeg direktora Gordana Kneževića i Slavena Žmaka, tereti da su taj list oštetili za oko 845 tisuće kuna.

24.04.2017.

Programsko vijeće HRT-a u četvrtak o novom ugovoru s Vladom

Programsko vijeće HRT-a trebalo bi raspravljati o prijedlogu novog ugovora s hrvatskom Vladom za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. ali i nabavi djela od neovisnih proizvođača tijekom 2016. i izvršenju programskih obaveza javne radiotelevizije za Hrvate izvan domovine tijekom prva tri mjeseca ove godine.

24.04.2017.

Jezična pravila - dug put bez prečice

Piše: Ankica Tomić

Tamo negdje početkom devedesetih, pod utjecajem dnevne politike, vijesti i novine iznenada su postali zanimljivi, autori prepoznatljivi, originalni, pa je i novinarstvo u svjetlu nove demokracije dobilo drukčiju ulogu.

21.04.2017.

Istraživanje Vijeća Europe: Rastu pritisci, autocenzura i nasilje nad novinarima u Europi

Gotovo trećina ispitanika u tri godine doživjela je fizičko nasilje, rezultat je istraživanja Vijeća Europe o prijetnjama slobodi medija.

21.04.2017.

Tribina "Europski fundamentalizam protiv ljudskih prava"

U Novinarskom domu 24. travnja gostuje jedan od najupućenijih istraživača neokonzervativnog pokreta u Europi, Neil Datta, koji se godinama bavi istraživanjem fundamentalističkih grupa. Tribinu organizira portal Faktograf.hr u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, GONG-om i Centrom za mirovne studije. 

19.04.2017.

Osuđujemo premlaćivanje novinara Radio Brača Siniše Vickova i zahtijevamo kažnjavanje napadača

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Radio Brača Sinišu Vickova kojega su danas, 18. travnja 2017. godine, u Splitu premlatila dva mladića sa oznakama zaštitarske tvrtke „Pit Bull“ vlasnika Marka Žaje.

18.04.2017.

Zbor turističkih novinara HND-a i FIJET Hrvatska osuđuju napad na kolegu Vickova

Zbor turističkih novinara HND-a i FIJET Hrvatska izražavaju solidarnost s kolegom Sinišom Vickovom, novinarom Radio Brača, koji je pretučen u Splitu za vrijeme obavljanja svog posla.

18.04.2017.

Ravnatelj HRT-a u imovinskoj kartici ima tri stana, dvije kuće i poslovni prostor u Dubrovniku

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić predao je svoju imovinsku karticu u kojoj, između ostaloga, navodi iznos bruto mjesečne plaće od nešto više od 42.000 kuna odnosno oko 24.000 kuna neto, ali je prijavio i nekretnine u svom vlasništvu među kojima su tri stana i dvije kuće, a u većinskom suvlasništvu i jedan poslovni prostor u Dubrovniku.

18.04.2017.