Aktualno

Aktualno - vijesti

Slonjšak: Osobe s invaliditetom nezadovoljne ukidanjem emisije "Hrvatska uživo"

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak pozvala je vodstvo Hrvatske radiotelevizije da se očituje o ukidanju emisije "Hrvatska uživo", jer su osobe s invaliditetom taj potez HRT-a doživjele kao uskraćivanje mogućnosti objektivnog uvida u brojna društvena pitanja i probleme koji se odnose na osobe s invaliditetom.

18.09.2017.

HND osuđuje fizički napad na ekipu Nove TV i još jednom poziva nadležne institucije da zaštite novinare

U subotu, 16. rujna 2017., u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice, tijekom snimanja priloga za emisiju „Provjereno“ napadnuti su reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac.

16.09.2017.

HND upozorio saborske zastupnike da su krivi za uništavanje HRT-a

Na prosvjedu povodom ukidanja HTV-ove emisije „Hrvatska uživo“ HND je dijelio letke saborskim zastupnicima i ministrima a u kojima ih se upozorava na njihovu odgovornost za situaciju na javnom medijskom servisu.

16.09.2017.

Prosvjed protiv ukidanja Hrvatske uživo: "Obranimo pravo društva da zna!"

"HRT srami se!", poručilo je 200-tinjak novinara, građana i gledatelja koji su se okupili na prosvjedu "Javna televizija za sve!" na Markovu trgu u Zagrebu, zahtijevajući vraćanje emisije Hrvatska uživo na program Hrvatske radiotelevizije.  

15.09.2017.

Novosti na sudu: Pet ročišta za povredu osobnosti s 400.000 kuna odštete

Srpsko narodno vijeće (SNV) kao izdavača tjednika Novosti do početka studenog očekuje čak pet ročišta u sporovima u kojima ih tuže poduzetnik Nenad Bakić, glumac Božidar Alić, novinari Robert Pauletić, Joško Dadić i Ivo Bonković, bivši v.d.glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić i u posebnom sporu njegova supruga Adrijana Kovačić koji ukupno na temelju naknade štete zbog objavljenih tekstova u Novostima traže isplatu više od 400.000 kuna.

14.09.2017.

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv Keleminca zbog paljenja "Novosti"

Ministarstvo unutarnjih poslova podnijelo je kaznenu prijavu protiv predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, usmjerenog prema srpskoj nacionalnoj manjini, nakon dva slučaja paljenja tjednika "Novosti" ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća (SNV) u središtu Zagreba, priopćeno je iz MUP-a.  

14.09.2017.

HND poziva na prosvjed zbog ukidanja emisije HTV-a "Hrvatska uživo"

Povodom ukidanja emisije HTV-a „Hrvatska uživo“ HND u petak, 15. rujna, u 9 sati organizira prosvjed ispred zgrade Hrvatskog sabora. Emisija koja je godinama bila primjer programa kakav bi javni medijski servis trebao njegovati i u kojoj su objavljivane informacije o ljudima i događajima koji nisu mogli dobiti zasluženo mjesto u drugim programima bez logičnog objašnjenje i u posljednjem trenutku ukinuta, iako je bila planirana u jesenskoj programskoj shemi HTV-a.

13.09.2017.

Sindikat novinara Hrvatske izrazio podršku "Hrvatskoj uživo" i HND-u

Sindikat novinara Hrvatske pozvao je svoje članove iz Zagreba da se u petak, 15. rujna 2017. godine, u 09,00 sati ispred zgrade Hrvatskog sabora na Markovu trgu u Zagrebu pridruže prosvjedu Hrvatskog novinarskog društva protiv ukidanja HTV-ove emisije Hrvatska uživo, a podružnice SNH izvan Zagreba pozvane su da podršku i solidarnost s kolegicama i kolegama iz emisije Hrvatska uživo izraze slanjem poruka podrške HND-u.

13.09.2017.

HND osuđuje spaljivanje primjeraka tjednika Novosti i zahtijeva jasan stav premijera o prijetnjama novinarima

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje ponovno javno spaljivanje primjeraka tjednika „Novosti“ i zahtijeva jasan stav premijera Andreja Plenkovića o prijetnjama novinarima.

13.09.2017.

HND osuđuje izbacivanje emisije "Hrvatska uživo" iz programa HTV-a

HND osuđuje izbacivanje emisije „Hrvatska uživo“ iz programa HTV-a, te vulgarni napad potpredsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na novinarku Maju Sever. 

12.09.2017.