Aktualno

Aktualno - vijesti

Hrvatski novinari na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Osam hrvatskih novinara sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša što se od 13. do 20. ožujka 2016. godine održava u talijanskom skijaškom centru Sestriere.

12.03.2016.

"Smjena VEM-a znači da je Velimir Bujanec 'pobijedio' Mirjanu Rakić"

Vladin prijedlog za smjenu kompletnog Vijeća za elektroničke medije, kao i prethodna odluka o smjeni glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana je desant na medije i institucionalno silovanje demokracije, a sve u cilju potpunog preuzimanja kontrole nad javnim prostorom poručeno je sa konferencije za medije Hrvatskog novinarskog društva, GONG-a i PEN-a povodom nedavnih zabrinjavajućih poteza vlade.

11.03.2016.

Hasanbegović: "Nije to desant na medije, to je desant na Drvar"

„Ovo nije nikakav desant na medije, to je desant na Drvar“, komentirao je ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavu izvršne direktorice GONG-a Jelene Berković koja je na današnjoj konferenciji za medije kazala kako da su posljednji potezi vlasti "desant na medije".

11.03.2016.

HRT: Nove smjene i stari logotip

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je Katarinu Perišu Čakarun vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije, a na mjesto urednice HTV1 imenovao je Ružicu Renić Andrijanić. Kovačić je također donio odluku kojom se kao dio identiteta Hrvatske radiotelevizije vraća stari logotip s crvenim kvadratićima.

 

11.03.2016.

Vijeće za elektroničke medije odgovorilo na Vladin prijedlog o smjeni

Nakon što je Vlada predložila Saboru da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća, priopćenjem je reagiralo Vijeće za elektroničke medije.

10.03.2016.

HND: Raspuštanje Vijeća za elektroničke medije novi je korak ka potpunoj političkoj kontroli medija

Neprihvaćanje izvješća o radu Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te raspuštanje Vijeća za elektroničke medije novi je korak ka potpunoj političkoj kontroli medija. 

10.03.2016.

Vlada predložila smjenu Vijeća za elektroničke medije

Vlada je dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu i Saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća.

10.03.2016.

OSCE kritizirao poteze Vlade: HRT i Agencija za elektroničke medije moraju biti neovisni

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović izrazila je zabrinutost zbog iznenadnog prijedloga hrvatske Vlade Saboru da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća za elektroničke medije.

10.03.2016.

Kovačić odustaje od Radmanove sistematizacije radnih mjesta

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić održao je sastanak s predstavnicima sindikata na HRT-u o novome kolektivnom ugovoru nakon kojeg se očekuju i nova rješenja u sistematizaciji radnih mjesta, prijedlogu bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana kojeg je Nadzorni odbor odgodio i poslao na očitovanje nadležnim ministarstvima.

10.03.2016.

HRT: Jozo Barišić postao v.d. ravnatelja programa

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić imenovao je Jozu Barišića vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a, nakon što je s te dužnosti razriješen Saša Runjić, izvijestili su s HRT-a.

09.03.2016.