Aktualno

Aktualno - vijesti

HND: Svjetski dan slobode medija nije dan kada možemo slaviti visoke dosege medijskih sloboda

Svjetski dan slobode medija, zbog svih okolnosti, nije dan kada možemo slaviti visoke dosege medijskih sloboda već dan kada podsjećamo da su te slobode sve ugroženije, rekao je povodom Dana slobode medija predsjednik HND-a Saša Leković, podsjetivši na negativan rejting Hrvatske u izvješćima relevantnih međunarodnih organizacija te povećanje pritisaka i napada na novinare.

03.05.2017.

Govor predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića

U nastavku možete pronaći govor predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića povodom svečanosti dodjele nagrada HND-a za 2016. godinu.

03.05.2017.

Leković: Govor mržnje i napadi na novinare su povezani

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković na konferenciji 'Govor mržnje u medijima i napadi na novinare' održanoj u utorak naglasio je 'kako je u Hrvatskoj sve više govora mržnje te da oni koji bi se trebali boriti protiv toga to ne čine'.

02.05.2017.

SNH: Medijskim poslodavcima ne može se dopustiti da rade što ih je volja

Povodom Svjetskog dana slobode medija Sindikat novinara Hrvatske (SNH) poziva svoje članove kao i sve druge novinare i medijske radnike u Republici Hrvatskoj da u srijedu, 3. svibnja, od 11,55 do 12,00 sati – tradicionalnom simboličnom akcijom Pet minuta gromoglasne tišine – upozore svoje čitatelje, gledatelje i slušatelje na sve lošiji položaj novinara i medija, čime se izravno ugrožava sloboda medija i pravo javnosti na kvalitetno informiranje.

02.05.2017.

Konferencija HND-a „Govor mržnje u medijima i napadi na novinare“

Povodom Svjetskog dana slobode medija Hrvatsko novinarsko društvo, uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške, organizira konferenciju „Govor mržnje u medijima i napadi na novinare“.

28.04.2017.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a za travanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti s novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

28.04.2017.

HRT pokreće javnu raspravu o prijedlogu programskih obveza

Hrvatska radiotelevizija 29. travnja otvara javnu raspravu o Prijedlogu programskih obveza HRT-a kao dijelu budućega ugovora o obavljanju javne medijske usluge za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022., koji sklapaju HRT i Vlada.

28.04.2017.

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo prijedlog novog ugovora s Vladom

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo je prijedlog novog Ugovora između HRT-a i Vlade za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. i uputilo ga u javnu raspravu koja će trajati 45 dana.

27.04.2017.

Smjene na HRT-u: Bruno Kovačević na čelu HTV 1, Tomislav Štengl v.d. glavnog urednika HTV 2

Vodstvo HRT-a u izvijestilo je kako je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića, imenovao Brunu Kovačevića vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije nakon što je dosadašnji vršitelj dužnosti glavnoga urednika HTV-a 1 Miro Branković podnio osobni pismeni zahtjev za razrješenjem s te dužnosti.

27.04.2017.

Reporteri bez granica objavili Indeks slobode medija 2017.: Hrvatska pala za 11 mjesta

Na ljestvici slobode medija Reportera bez granica za 2017. godinu Hrvatska je u odnosu na prošlu godinu pala za 11 mjesta i nalazi se na 74. mjestu, što ju, uz Crnu Goru, čini najlošije pozicioniranom zemljom u okruženju.

26.04.2017.