Aktualno

Aktualno - vijesti

Intervju Savan Tomašević: „Navijački“ pristup informaciji velika je slabost novinarstva

Razgovarao: Jozo Petričević

Savan Tomašević ,odnedavno je u mirovini, ali radnoj. O tome kako protječu  „umirovljenički dani“, ovoga dugogodišnjeg agencijskog novinara, kako je uređivati glasilo Hrvatskog umirovljeničkog lista te općenito o novinarstvu i medijskoj sceni razgovarali smo za Novinar.

12.05.2017.

Pevec kupio Z1 televiziju

Trgovački lanac Pevec kupio je Z1 televiziju, objavljeno je iz Peveca, iz kojeg ističu da ulaskom u medijsku djelatnost proširuju marketinške aktivnosti i na produciranje vlastitih emisija, a nova bi programska shema trebala krenuti od jeseni.

11.05.2017.

Josip Horvat – pisac povijesti i novinar u burnom stoljeću

Josip Horvat imao je nenadmašan stil u opisivanju burne povijesti, istaknuto je na kolokviju „Josip Horvat – intelektualac u burnom stoljeću" održanom jučer u Hrvatskom državnom arhivu. Stoga, istaknuo je povjesničar Damir Agičić, nije bio klasičan povjesničar, nego pisac povijesti.

10.05.2017.

Gabrijela Galić i Petra Marinčić dobitnice nagrade za novinarski rad u području zaštite na radu

Gabrijela Galić, novinarka Novog lista, i Petra Marinčić, novinarka TV Zapad, dobitnice su Godišnje nagrade za novinarski rad u području zaštite na radu za 2016. koje dodjeljuje Zavod za unapređivanje zaštite na radu u suradnji s HUP-om. 

10.05.2017.

Crowdfunding medijskih projekata

Što je grupno financiranje ili crowdfunding, kako provesti uspješnu crowdfunding kampanju za medijski projekt, koje platforme su pogodne za medijske projekte i kako koristiti alate za promociju, neka su od pitanja na koja smo potražili odgovore od domaćih i stranih stručnjaka za crowdfunding kampanje.

09.05.2017.

Završeni 6. međunarodni svibanjski susreti novinara, pisaca i diplomata na temu „Mediji i žene“

Usvajanjem Deklaracije u kojoj se ističe podrška borbi međunarodnih organizacija za ravnopravnost žena širom svijeta, te odgovornost medija u stvaranju pretpostavki za suzbijanje spolne diskriminacije i seksizma u svim oblicima društvenog i profesionalnog života, završeni su 6. Međunarodni svibanjski susreta novinara, pisaca i diplomata tijekom kojih se u protekla tri dana razgovaralo na temu „Mediji i žene“.

06.05.2017.

Sindikat novinara Hrvatske: Uprava Večernjeg lista najgori, a uprava Hine najbolji medijski poslodavac

Skupština Sindikata novinara Hrvatske najgorim je medijskim poslodavcem u prošloj godini proglasila članove uprave Večernjeg lista Andreu Borošić i Miru Mauhara zbog otkaza i ukidanja zaposleničkih prava, a najboljim ravnateljicu Hine Branku Valentić jer je ispoštovala sve odredbe kolektivnog ugovora, jednog od rijetkih na hrvatskoj medijskoj sceni.

06.05.2017.

Novinar, urednik i povjesničar koji je stvarao liberalnu Hrvatsku

U povodu 120. obljetnice rođenja novinara i publicista Josipa Horvata, a u okviru Festivala povijesti - Kliofest 2017., u utorak, 9. svibnja od 10 do 14 sati u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevu trgu 21, održat će se kolokvij o tom velikanu hrvatskog novinarstva. 

06.05.2017.

HND osuđuje vulgarni ispad zastupnika Željka Glasnovića prema novinaru RTL-a

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje vulgarni ispad nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića čija je žrtva ovaj puta bio novinar RTL-a Ivan Skorin.

05.05.2017.

Nagrade HND-a: Zoran Šprajc novinar godine, Jasna Babić dobitnica nagrade za životno djelo

U povodu 3. svibnja Svjetskog dana slobode medija, Hrvatsko novinarsko društvo objavljuje dobitnike godišnjih nagrada HND-a.

03.05.2017.