Aktualno

Aktualno - vijesti

Radničko vijeće Slobodne Dalmacije i dalje protiv ponude za preuzimanje dionica

Radničko vijeće Slobodne Dalmacije (SD) u četvrtak je reagiralo na izmijenjeno mišljenje Uprave SD-a o ponudi Marijana Hanžekovića za preuzimanje oko pet posto dionica te splitske izdavačke kuće, ostavši pri tvrdnji da Hanžekovićeva ponuđena cijena od 16,5 kuna za svaku dionicu "ne predstavlja fer vrijednost dionica društva".

24.03.2016.

Hanfa naložila upravi Slobodne Dalmacije da izmijeni mišljenje o Hanžekovićovoj ponudi

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga naložila je upravi Slobodne Dalmacije da bez odgode izmijeni svoje mišljenje o ponudi većinskog vlasnika Europapress Holdinga  Marijana Hanžekovića za preuzimanje oko pet posto dionica te izdavačke kuće i novo mišljenje dostavi predstavnicima radnika.

22.03.2016.

HRT: Interna revizija "češlja" projekte iz Radmanova mandata

Novo vodstvo HRT-a provodi internu reviziju projekata iz mandata bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana jer se iz financijskih izvješća nije moglo utvrditi gdje je utrošeno najmanje dvadesetak milijuna kuna.

21.03.2016.

Mali vjerovnik Slobodne Dalmacije traži poništenje Hanžekovićeve ponude za pet posto dionica

Upravni sud u Zagrebu zaprimio je tužbu malog vjerovnika Slobodne Dalmacije Hrvoja Šimića kojom se od Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga traži poništenje odluke o odobrenju ponude Marijana Hanžekovića za preuzimanje oko pet posto dionica te izdavačke kuće zbog povrede upravnog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

21.03.2016.

HDP i PEN zgroženi ukidanjem HRT-ove emisije "Montirani proces"

Hrvatsko društvo pisaca i PEN Centar poručili su kako su “zgroženi odlukom programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije kojom je ukinuta, odnosno zabranjena emisija «Montirani proces», posebno obrazloženjem koje je priopćilo politikom montirano programsko vijeće HRT-a, da «Montirani proces» raspiruje vjersku i nacionalnu netrpeljivost”.

21.03.2016.

Izvješće GONG-a: razina političke komunikacije u medijima se srozala

Veljaču je obilježio početak rada Vlade RH, razina političke komunikacije u javnosti dodatno se srozala, a tim putem kreću i demokratski standardi i kontekst funkcioniranja javnih institucija, pokazuje novi GONG-ov izvještaj o praćenju medija u veljači ove godine.

19.03.2016.

Raspisan natječaj za glavnog tajnika HND-a te glavnog urednika glasila Novinar i portala hnd.hr

Središnji odbor HND-a raspisao je natječaje za glavnog tajnika HND-a te za glavnog urednika Novinara i portala hnd.hr. Mandati sadašnjem glavnom tajniku i glavnom uredniku istječu 1. lipnja 2016. godine. Natječaji traju 15 dana od dana objave, 18. ožujka 2016.

18.03.2016.

Tribina VEM-a: Govor mržnje stvara klimu u kojoj nemoguće postaje moguće

Gdje prestaje sloboda govora i počinje govor mržnje, ključno je pitanje tribine „Govor mržnje i odgovornost medija – od slobode izražavanja do kršenja zakona“ u organizaciji Vijeća za elektroničke medije održane u Novinarskom domu. Govor mržnje u pravilu je i dalje vrlo „teško uhvatljiv“ i kao takav posebno opasan za zdravlje demokracije, naročito zato što može stvoriti klimu u kojoj određena ponašanja koja ranije nisu mogla biti moguća, postaju moguća, zaključeno je na tribini.

18.03.2016.

Mirjana Rakić podnijela ostavku

Mirjana Rakić podnijela je ostavku na svoje dužnosti predsjednice Vijeća za elektroničke medije i ravnateljice Agencije za elektroničke medije zbog „pritiska koji se od samog početka koncentrirao samo na nju“.

18.03.2016.

Nove smjene na HTV-u: Burić preuzima HTV2, Čokolić HTV3 i Čeljuska HTV4

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić smijenio je dosadašnje glavne urednike triju programa HTV-a te imenovao vršitelje dužnosti - Jasnu Burić za HTV2, Krešimira Čokolića za HTV3 te Tončicu Čeljusku za HTV4, a Mislava Stipića imenovao je v. d. ravnateljem Poslovanja HRT-a.

18.03.2016.