Aktualno

Aktualno - vijesti

Novi list prodan češko - slovačkom investicijskom fondu J&T

Češko-slovački financijski fond J&T novi je vlasnik Novog lista, javlja Tportal pozivajući se na izvore iz lista. Iz uprave fonda J&T kao ni uprave Novog lista za sada ne žele dati nikakvu službenu informaciju. Iz Telegram grupe, drugog ponuđača za preuzimanje Novog lista, potvrdili su kako je njihova ponuda jučer odbijena.

30.03.2016.

Inicijativa "Za satiru spremni" poziva na skup 1. travnja

Inicijativa "Za satiru spremni" održat će skup za slobodu satire, humora i umjetničkog izražavanja ovog petka, 1. travnja od 18 sati na Zrinjevcu. Inicijativu su, povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru i pokušaja javne stigmatizacije satire, pokrenule organizacije civilnog društva udružene u Platformu 112, udruga Domino, Hrvatsko novinarsko društvo te hrvatski satiričari.

29.03.2016.

BIRN odabrao 10 stipendista za 10. natječaj za izvrsnost

Na natječaj za stipendije za novinarsku izvrsnost BFJE (Balkan Fellowship for Journalistic Excellence) je stiglo 119 kandidatura; odabrano je 10 stipendista iz svih dijelova Balkana.

29.03.2016.

Bozanić napao medije: Zlo želi vladati medijskim svijetom

Kardinal Josip Bozanić u uskrsnoj je propovijedi napao medije rekavši da se “agresivno, pod valutom slobode izražavanja, javno prokazuje svjedoke koji ne kriju svoje kršćansko uvjerenje” te kako “zlo želi vladati medijskim svijetom”. Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković ocijenio je, gostujući u Dnevniku N1 televizije, kako se Bozanić obračunava sa medijima koji ne idu uz dlaku Crkvi. 

27.03.2016.

HRT ne zna tko je ukinuo emisiju Montirani proces

Spornu odluku HRT-a o ukidanju emisije Montirani proces donijelo je tijelo za koje ne postoji akt o osnivanju, propisana nadležnost, članstvo niti zapisnici, prenosi GONG, nakon što je zaprimio odgovor HRT-a na ZPPI upit o postupku donošenja odluke ukidanja emisije. 

26.03.2016.

HND: Pustite Florence Hartmann odmah na slobodu

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje jučerašnje uhićenje francuske novinarke i bivše glasnogovornice tužiteljstva Haškog tribunala Florence Hartmann i traži da ona odmah bude puštena na slobodu.

25.03.2016.

Ukidanje „Montiranog procesa“ politički je pritisak na javni servis

Organizacije okupljene u Platformi 112 te HND,GOLJP, Antifašistička liga i Domino uputile su Otvoreno pismo Programskom vijeću HRT-a, Povjereniku za korisnike usluga i Vijeću za elektroničke medije u kojem ih se poziva da iskažu stručno mišljenje o posljednjem slučaju - odustajanju od emitiranja emisije i otkazivanju ostatka satiričnog serijala „Montirani proces“ na Hrvatskoj radioteleviziji.

24.03.2016.

Otvoreno pismo saborskim odborima povodom ukidanja "Montiranog procesa"

Povodom napada na slobodu mišljenja i izražavanja od saborskih zastupnika i nadležnih radnih tijela Hrvatskog sabora zahtijevamo da stanu u zaštitu ljudskog prava na slobodu mišljenja i izražavanja te osude i onemoguće cenzuru na javnom medijskom servisu, stoji u drugom Otvorenom pismu nevladinih udruga i organizacija upućenom saborskim odborima za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te za informiranje, informatizaciju i medije.

24.03.2016.

HRT se zadužuje za 80 milijuna kuna

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić u četvrtak se obratio zaposlenicima obavijestivši ih da se javna radiotelevizija zbog osiguranje tekuće likvidnosti treba kreditno zadužiti za oko 80 milijuna kuna, iako je bivša uprava krajem veljače u priopćenju isticala da je HRT prošle godine ostvario čak 56,9 milijuna kuna operativne dobiti. 

24.03.2016.

Edukacija o projektnom menadžmentu za predstavnike europskih novinarskih udruženja

Europska federacija novinara (EFJ) je u suradnji sa Europskim institutom sindikata  (ETUI) organizirala trodnevni tečaj o pripremi i vođenju EU projekata iz područja relevantnih za novinarstvo.

 

24.03.2016.