Aktualno

Aktualno - vijesti

Bujanec proglašen krivim za klevetanje Ranka Ostojića

Novinar i urednik TV-emisije "Bujica" Velimir Bujanec na osječkom je Općinskom sudu proglašen krivim za klevetanje bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića te je nepravomoćno osuđen na novčanu kaznu od 22.500 kuna i plaćanje sudskih troškova od 14.500 kuna.

05.06.2017.

Televizije u 2016. povećale udio repriznog programa

Javna i 24 komercijalne televizije u prošloj su godini emitirale tek nešto malo manje sati programa, ali su povećale udio repriznog programa, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

04.06.2017.

Vlada dala pozitivno mišljenje o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama

Vlada je jučer dala pozitivno mišljenje na Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za prošlu godinu, u kojem je opća ocjena Povjerenice za informiranje Anamarije Muse da se postupno poboljšava stanje u pogledu transparentnosti i otvorenosti tijela javne vlasti, no da ukupna razina transparentnosti i otvorenosti još nije zadovoljavajuća.

02.06.2017.

Hrvatski volonterski projekt Djeca medija osvojio prestižnu europsku nagradu

Projekt Djeca medija koji okuplja više od 100 volontera, koji su održali 600 radionica o medijskoj pismenosti za 12.000 polaznika osvojio je prestižnu europsku nagradu koju dodjeljuje Evens Foundation, vodeći promotor medijskog obrazovanja u Europskoj uniji.

02.06.2017.

Održana javna rasprava „Partnerstvo za otvorenu Hrvatsku“

U pet godina sudjelovanja u provedbi inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast (Open Government Partnership), Hrvatska je provela najviše "zlatnih" mjera od svih 70 članica Partnerstva, istaknuto je na javnoj raspravi u Novinarskom domu povodom pripreme trećeg akcijskog plana ove multilateralne inicijative čiji je cilj osigurati napredak na području otvorenosti rada tijela javne vlasti i participacije građana u procesima odlučivanja.

01.06.2017.

Izašao Newsletter HND-a za svibanj

U novom Newsletteru HND-a za svibanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti s novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

01.06.2017.

Zoran Šprajc, novinar godine: Neovisni prihodi su garancija neovisnog novinarstva

Razgovarala: Melisa Skender

Ovogodišnji dobitnik nagrade HND-a za novinara godine Zoran Šprajc u intervju za naš portal govori o tome kako je bio iznenađen nagradom, stanju u novinarstvu, načinu kako se ceh treba postaviti u ovim teškim vremenima za novinarstvo i novinare, o odnosu komercijalnih televizija i javne televizije te ostalom. 

31.05.2017.

Aplikacija "Otvoreni proračun" za bolji uvid kako županije troše novac građana

Hrvatska zajednica županija (HZŽ) pokrenula je aplikaciju "Otvoreni proračun" koja na jasan i pregledan način prikazuje proračune dvadeset županija i Grada Zagreba, a u suradnji s HND-om i Institutom za javne financije u jesen će održati edukacije namijenjene novinarima o upravljanju bazama podataka i proračunskim dokumentima.

31.05.2017.

Otvorena Burza poslova HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo, u želji da olakša traženje poslova i profesionalnih angažmana svojim članovima, otvorilo je posebnu rubriku na službenoj stranici HND-a pod nazivom Burza poslova.

30.05.2017.

Javna rasprava „Partnerstvo za otvorenu Hrvatsku“

Ured za udruge Vlade RH poziva predstavnike institucija i organizacija civilnoga društva te ostalu zainteresiranu javnost da se pridruže na javnoj raspravi „Partnerstvo za otvorenu Hrvatsku“ koja će se održati sutra, 31. svibnja 2017. u 9:30 u Novinarskom domu.

30.05.2017.