Aktualno

Aktualno - vijesti

HND osuđuje fizički napad splitske policije na novinara portala Index.hr

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje jučerašnji fizički napad pripadnika splitske policije na novinara portala Index.hr Dragu Miljuša.

11.10.2017.

Šibenski novinari žale se na uvjete praćenja suđenja Horvatinčiću

Zbog nesrazmjerno strogih pravila ponašanja i ograničenja za novinare i reportere koja su uvedena tijekom ponovljenog suđenja Tomislavu Horvatinčiću pred Općinskim sudom u šibeniku predsjednik šibensko-kninskog Ogranka HND-a Hrvoslav Pavić, u ime novinara, fotoreportera i TV snimatelja koji prate rad tog suda, uputio je otvoreno pismo šibenskom Općinskom i Županijskom sudu. 

11.10.2017.

HND osuđuje ponovni verbalni napad sutkinje Maje Šupe na novinare

U nastavku ponovljenog suđenja na Općinskom sudu u šibeniku Tomislavu Horvatinčiću, optuženom za izazivanje pomorske nesreće prije šest godina u kojoj su na svojoj jedrilici smrtno stradali talijanski supružnici Salpietro, sutkinja Maja šupe ponovo je verbalno napala novinare.

11.10.2017.

Unex Media vjerovnicima duguje 110 milijuna kuna

Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje o utvrđivanju tražbina vjerovnika Unex Medije, agencije za zakup i planiranje medija svojevremeno u Agrokorovu suvlasništvu, prema kojem više od 170 vjerovnika od te tvrtke u predstečajnom postupku potražuje više od 110 milijuna kuna.

10.10.2017.

Nedopustivo je skrivati od javnosti imena vlasnika tvrtki u Hrvatskoj

Vlada Republike Hrvatske poslala je Hrvatskom saboru prijedlog Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma prema čijem 34. članku bi Registar stvarnih vlasnika tvrtki u Hrvatskoj trebao biti skriven od javnosti.

09.10.2017.

Japanska novinarka umrla nakon 159 prekovremenih sati u mjesec dana

Japanska javna tv postaja NHK angažirala se u reformiranju svojih radnih običaja nakon što je otkrila da je jedna od njezinih mladih novinarki umrla od srčanog udara nakon što je skupila 159 prekovremenih sati u mjesec dana.

06.10.2017.

Vjesnik d.d. ostvario 800.000 kuna dobiti, zaustavljen kontinuirani višegodišnji pad

Tiskara Vjesnik d.d., nakon višegodišnjih gubitaka, u prvih je osam mjeseci ove godine ostvarila gotovo 800.000 kuna operativne dobiti. 

06.10.2017.

Radionice za novinare: Kako suzbiti diskriminaciju u medijskom izvještavanju?

Centar za mirovne studije u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Uredom Pučke pravobraniteljice i Hrvatskim novinarskim društvom organizira radionice za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva na temu „Suzbijanje diskriminacije u medijskom izvještavanju“. 

05.10.2017.

Europska komisija neće zakonski regulirati govor mržnje na internetu

Europska komisija neće donositi propise kojima bi se sankcionirao govor mržnje na internetu, potvrdila je prošlog tjedna povjerenica za pravosuđe Europske komisije Vera Jourova. Umjesto stroge zakonske regulacije sadržaja kakvu prakticiraju Velika Britanija, Njemačka i Francuska, Komisija se odlučila na mekše rješenje - doradu postojećeg dobrovoljnog kodeksa kojeg su do sada prihvatili Facebook, Twitter i YouTube i koji za sada ostvaruje dobre rezultate.

04.10.2017.

Odbor za medije: Saslušani kandidati za NO HRT-a

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije saslušao je 27 od 31 kandidata za četiri člana novoga Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (NO HRT), jer je stari Odbor, na čelu sa Anjom šovagović Despot, Hrvatski sabor prijevremeno razriješio u srpnju ove godine.

04.10.2017.