Aktualno

Aktualno - vijesti

Programsko vijeće i NO HRT-a u petak o ugovoru s Vladom i pristojbi za 2017.

Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a 21. listopada održat će sjednice na kojima će Programsko vijeće raspravljati o ispunjenju obaveza određenih ugovorom HRT-a i Vlade, a Nadzorni odbor o iznosu pristojbe za iduću godinu te izmjenama pravilnika o financijskom poslovanju i rebalansu financijskog plana za ovu godinu.

19.10.2016.

Zabrinjavajući trend zabrana: Novinari moraju moći slobodno govoriti i biti adekvatno plaćeni

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) se odlučno protivi nastojanjima uprava pojedinih medija da svojim novinarima zabrane ili otežaju istupe u javnosti. HND također poziva uprave medija da novinarima osiguraju pristojnu plaću za njihov rad, pa im neće morati zabranjivati istodoban angažman kod drugih poslodavaca.

18.10.2016.

Vijeće za elektroničke medije zabrinuto zbog krize upravljanja HRT-om

Vijeće za elektroničke medije izražava zabrinutost zbog trenutne krize upravljanja Hrvatskom radiotelevizijom kojom se dovodi u pitanje zakonska i značajna uloga javnog medijskog servisa, priopćeno je iz Vijeća.

18.10.2016.

Natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva, objavljuje natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2016. godinu.

16.10.2016.

Otvoren javni poziv za imenovanje članova Upravnog vijeća Hine

Vlada je prihvatila Javni poziv za imenovanje dijela članova Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinaske agencije - jednog člana iz reda zaposlenih u Hini te tri člana iz reda ekonomsko - financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka. Od ukupno pet članova Upravnog vijeća Hine, jednoj članici mandat je istekao 12. listopada, dok još trojici članova mandat istječe 19. listopada.

13.10.2016.

Trenutna uprava HRT-a: NO upozorava na 51,4 milijuna kuna vanjskih troškova iako ih je odobrio

Trenutna uprava HRT-a ustvrdila je da je upozorenje Nadzornog odbora o enormnom povećanju vanjskih troškova HRT-a za čak 51,4 milijuna kuna "politikantski čin" u kojem se traži objašnjenje za odluku koju je NO prihvatio još u svibnju usvajanjem rebalansa financijskog plana za ovu godinu.

12.10.2016.

NO HRT-a: Nismo ugrozili poslovanje

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije tvrdi da nije ugrozio poslovanje svojim posljednjim zaključkom da HRT nema zakonskog zastupnika i davanjem naloga Ravnateljstvu HRT-a da osigura redovno poslovanje nakon što je 1. listopada istekao mandat v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića.

11.10.2016.

Sindikat i HND: Kovačićeve izmjene Etičkog kodeksa na HRT-u su ništetne i nezakonite

Sindikat novinara i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ponovili su u ponedjeljak ocjenu da je bivši v.d. glavnog ravnatelja Siniša Kovačić donošenjem Etičkog kodeksa za novinare posljednjeg dana mandata prekršio Statut HRT-a i Zakon o medijima te da je 'jasna odluka Nadzornog odbora koji je izmjene i dopune Etičkog kodeksa proglasio ništetnima i stavio izvan pravne snage'.

10.10.2016.

Naklade dnevnih novina u konstantnom su padu

Piše: Melisa Skender

 

Ukupni prihodi industrije izdavaštva na globalnom, svjetskom tržištu lani su iznosili 168 milijardi dolara. Podatak je to iz djela tradicionalne godišnje analize World Press Trends, Svjetskog udruženja novinskih izdavača (WAN IFRA), javno objavljene na njihovoj mrežnoj stranici.

 

07.10.2016.

Sindikati HRT-a: Zaposlenicima upitna isplata plaća

Reprezentativni sindikati HRT-a upozorili da odluka Nadzornog odbora HRT-a, prema kojoj od 1. listopada Hrvatska radiotelevizija nema zakonskog zastupnika niti odgovorne osobe, ne pridonosi stabilnosti upravljanja HRT-om te kako može izazvati ozbiljne poteškoće u funkcioniranju javnog servisa.

07.10.2016.