Aktualno

Aktualno - vijesti

Osuđujemo prijetnju fizičkim napadom upućenu novinaru Domagoju Margetiću

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje prijetnju fizičkim napadom na Domagoja Margetića koju mu je, dok je kao novinar pratio mirnu deložaciju u Zagrebu, uputio muškarac za kojega je naknadno ustanovio da je sudski ovršitelj.

05.07.2017.

Sudski službenik na deložaciji napao Domagoja Margetića

Kolumnist SEEbiza Domagoj Margetić napadnut je danas tijekom deložacije u Zagrebu. Margetić je nakon napada otišao u Petu PP PUZ-a u Zagrebu, prijaviti ovu prijetnju sudskog službenika. Njegovu izjavu objaljeno na SEEbizu prenosimo u cijelosti.

05.07.2017.

Intervju - Ante Gavranović: BIJEG NOVINARA IZVAN STRUKE POPRIMA OZBILJNE RAZMJERE

Razgovarao: Jozo Petričević  

Naš sugovornik je ugledni novinar i pisac, nekadašnji dugogodišnji predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Ante Gavranović, s kojim smo za Novinar razgovarali prije odlaska na Jadran na godišnji odmor. U više od šest desetljeća djelovanja  u novinarstvu Gavranović je dao svoj neizmjerno velik doprinos kao novinar, urednik, direktor i kao čelnik našeg Društva.

05.07.2017.

Pritvorenik koji je prijetio glavnom uredniku Nacionala štrajka glađu

Krešimir Gilja, pritvoren u lipnju zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala Berislavu Jeliniću, u zatvoru štrajka glađu, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je Gilji zbog toga u ponedjeljak odgođeno ročište na suđenju za ubojstvo iz 1999.

05.07.2017.

Portal Dnevno d.o.o. duguje 3,8 milijuna kuna, najviše na temelju presuda i tužbi zbog tekstova

Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7dnevno, objavio je tablicu prijavljenih tražbina vjerovnika prema kojoj potraživanja od izdavačke tvrtke poduzetnika Michaela Ljubasa iznose više od 3,8 milijuna kuna.

04.07.2017.

Nezakoniti otkazi sindikalnim predstavnicima u Glasu Istre

Unatoč Zakonu o radu koji vrlo jasno štiti sindikalne predstavnike, u Glasu Istre već peti povjerenik dobio je otkaz, naglašeno je na tiskovnoj konferenciji „Glas Istre - nema mjesta za sindikalce“ koju su u ponedjeljak održali predstavnici Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva.

03.07.2017.

Priopćenje HND i SNH: Glas Istre - nema mjesta za sindikalce

U slučaju Glasa Istre radi o eklatantnom kršenju Zakona o radu koji jasno pruža zaštitu sindikalnim povjerenicima, ali u ovom je slučaju ta zaštita očito mrtvo slovo na papiru. Stoga pozivamo pravosuđe i inspekcije da reagiraju, ali i pučku pravobraniteljicu jer se ovdje radi o jednom vidu diskriminacije – predstavnika radnika, stoji u zajedničkom priopćenju Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva.

03.07.2017.

Svjetski dan sportskih novinara

Povodom Svjetskog dana sportskih novinara, koji se slavi 2. srpnja, čestitku hrvatskim sportskim novinarima uputio je predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec.

02.07.2017.

HND osuđuje zahtjeve za gašenjem Al Jazeere

HND stoga daje punu podršku kolegicama i kolegama iz Al Jazeere u regionalnim centrima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, kao i u svim ostalim zemljama.

01.07.2017.

Regionalna Platforma oštro osuđuje poziv na likvidaciju novinara Hassana Haidara Diaba

Novinarske udruge iz regije koje zagovaraju medijske slobode i sigurnost novinara te zastupaju više od 7800 članova, oštro osuđuju uvrede i napade upućene Hassanu Haidaru Diabu, novinaru hrvatskog dnevnog lista Večernji list, nakon objave članka o islamskim radikalistima. Novinarske udruge iz BIH, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Hrvatske okupljene u Regionalnoj platformi Zapadnog  Balkana podržale su i pridružile se reakciji HND-a.

30.06.2017.