Aktualno

Aktualno - vijesti

Pokrenut Zbor znanstvenih novinara HND-a

Zbor znanstvenih novinara Hrvatskog novinarskog društva reaktiviran je danas nakon višegodišnjeg prekida rada.

27.11.2017.

Istraga protiv Franje Lucića postala pravomoćna

Izvanraspravno vijjeće osječkog Županijskog suda prihvatilo je Uskokovu žalbu u slučaju protiv saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića, zbog sumnje u davanja mita novinaru Dragutinu Hedlu, čime je Uskokovo rješenje o provođenju istrage protiv Lucića postalo pravomoćno, objavio je osječki Županijski sud.

27.11.2017.

Treći sektor: Dugoročno preživljavanje neprofitnih medija bez institucionalne podrške nije izgledno

„Budućnost neprofitnih medija“ naziv je panela održanog jučer na 10. Danima elektroničkih medija, a govorili su Sanja Despot, članica Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva, Ladislav Tomičić, urednik portala Lupiga, com. Nora Krstulović, urednica portala Teatar.hr i Goran Andrijanić, zamjenik glavnog urednika portala Bitno.net.

24.11.2017.

Leković o programu 'Mediji zajednice': "Nikada nisam izjavio da se HND protivi dodjeli novca komercijalnim medijima koje neprofitni mediji smatraju bliskima HDZ-u"

"Nikada nisam izjavio niti napisao da se HND protivi dodjeli novca komercijalnim medijima koje neprofitni mediji smatraju bliskima HDZ-u", naveo je predsjednik HND-a Saša Leković u reagiranju na tekst Večernjeg lista o problematici EU programa Mediji zajednice, u kojem je objavljeno više neistina na štetu Hrvatskog novinarskog društva i njegovog predsjednika.

23.11.2017.

Obuljen Koržinek: U siječnju početak izrade Zakona o elektroničkim medijima

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek za siječanj je najavila početak izrade Zakona o elektroničkim medijima, sudjelujući na panel raspravi o medijskoj strategiji Republike Hrvatske održanoj u sklopu 10. dana elektroničkih medija u LifeClass Termama Sveti Martin.

23.11.2017.

HND osuđuje ograđivanje vodstva HRT-a od svog novinara Aleksandra Stankovića

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje reakciju vodstva HRT-a koje je povodom posljednje emisije autora i voditelja Aleksandra Stankovića „Nedjeljom u dva“ izdalo priopćenje sljedećeg sadržaja: "Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s 'građanskim ratom'."

22.11.2017.

Obilježavanje 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke u Novinarskom domu

U povodu obilježavanja 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke, naše prve novinarke i jedne od utemeljitelja HND-a, Ogranak umirovljenih novinara HND-a i Udruga umirovljenika HRT-a organiziraju tribine koje će se održati 27. i 30. studenoga 2017. u Novinarskom domu u Zagrebu.

 

22.11.2017.

Sigurnost djece na internetu: Trećina mladih komunicira s osobama koje ne poznaje

Istraživanje o sigurnosti djece i mladih na internetu u Hrvatskoj, provedeno tijekom listopada i studenog, pokazalo je da trećina mladih od 9 do 17 godina komunicira putem interneta s osobama koje ne poznaje, da se svaki četvrti tinejdžer u dobi od 15 do 17 godina susreo s osobom koju je upoznao online, kao i da je svega 11 posto zatražilo pomoć druge osobe nakon što su bili izloženi uznemirujućem sadržaju.

22.11.2017.

Jozo Vrdoljak, Mato Barišić i Lucija Vranković dobitnici nagrade 'Hrvoje Mateljić’

U Novinarskom domu dodijeljene su danas Liderove nagrade za najbolje gospodarske novinare. Novinar Privrednog vjesnika Jozo Vrdoljak, novinar Nove TV Mato Barišić i novinarka Jutarnjeg lista Lucija Vranković, dobitnici su ovogodišnje tradicionalne nagrade “Hrvoje Mateljić” za najbolje gospodarske radove proizvedene u prethodnoj godini, koje poslovni tjednik Lider dodjeljuje već osmu godinu zaredom.

21.11.2017.

Predstavljen projekt „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“

U Hrvatskome saboru predstavljen je projekt „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja nad ženama“ kojeg provodi Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u partnerstvu sa Ženskom sobom i suradnji s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom i Hrvatskim novinarskim društvom.

21.11.2017.