Aktualno

Aktualno - vijesti

U tijeku prijave na natječaj “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu”

U okviru projekta “Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara”, Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji s partnerskim organizacijama iz regije provodi natječaj za potpore male vrijednosti “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu”. Prijave se primaju do 31. kolovoza 2017. 

11.08.2017.

Hedl uvjeren da će istraga protiv Lucića rezultirati optužnicom

Novinar Telegrama Drago Hedl izrazio je uvjerenje da će istraga koju je Uskok pokrenuo protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića rezultirati optužnicom.

10.08.2017.

Obilježena 26. obljetnica pogibije HRT-ova snimatelja Gordana Lederera

Na brdu Čukuru iznad Hrvatske Kostajnice, pokraj spomen-obilježja "Slomljeni pejzaž", obilježena je 26. obljetnica pogibije HRT-ova snimatelja Gordana Lederera. Predsjednik HND-a Saša Leković položio je cvijeće i zapalio svijeću na mjestu na kojem je 10. kolovoza 1991. Lederer pogođen iz snajpera dok je snimao hrvatske branitelje u akciji tijekom napada JNA i srpskih pobunjenika na Pounje.

 

10.08.2017.

Obljetnica pogibije snimatelja HTV-a Gordana Lederera

Hrvatska radiotelevizija (HRT) 10. kolovoza obilježava 26. obljetnicu pogibije svojega snimatelja Gordana Lederera, koji je izgubio život 1991. prenoseći istinu o Domovinskome ratu i agresiji na Hrvatsku, a u spomen na svojega poginulog zaposlenika i kolegu toga će dana izaslanstvo HRT-a položiti vijence i zapaliti svijeće na mjestu pogibije Gordana Lederera, izvijestio je HRT.

09.08.2017.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Franje Lucića

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika u Hrvatskom saboru Franje Lucića.

08.08.2017.

Franjo Lucić: Nisam nudio mito novinaru Dragi Hedlu

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić rekao je da pozdravlja odluku saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je dalo odobrenje za pokretanje postupka protiv njega, istaknuvši kako nije nudio mito novinaru Dragi Hedlu.

08.08.2017.

Vizual ovogodišnjeg Fra Ma Fu festivala

Autor već prepoznatljivog logotipa Fra Ma Fu festivala, dizajner i crtač Davor Šunk, osmislio je vizual ovogodišnjih dana Franje Martina Fusa koji je službeno promoviran na portalu Virovitica.net

08.08.2017.

Sabor u utorak odlučuje o skidanju imuniteta Franji Luciću zbog davanja mita

Saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) sutra će odlučiti o zahtjevu Državnog odvjetništva za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću, a iz zahtjeva koji je na svom facebooku objavio zastupnik Ivan Pernar proizlazi da Uskok protiv Lucića planira pokrenuti istragu zbog davanja mita.

07.08.2017.

"Izbjeglice i govor mržnje" tema trećeg PRESS Film Festivala u Hrvatskoj Kostajnici

Treće izdanje PRESS film festivala održat će se 1. i 2. rujna 2017. godine u Hrvatskoj Kostajnici, na temu "Izbjeglice i govor mržnje".

04.08.2017.

Petrinja postavlja spomen obilježje Pierreu Blanchetu, francuskom novinaru poginulom u Domovinskom ratu

U Petrinji će 19. rujna biti otkriveno spomen obilježje u čast francuskom novinaru Pierreu Blanchetu koji je toga dana 1991. godine poginuo kada je vozilo u kojem nalazio naišlo na protutenkovsku minu. Na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva spomen obilježje podići će Grad Petrinja, dogovorili su danas gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i predsjednik HND-a Saša Leković.

03.08.2017.