Aktualno

Aktualno - vijesti

HDNP: Nezavisna produkcija tijekom Radmanova mandata oštećena za 360 milijuna kuna

Predstavnici Hrvatskog društva nezavisnih producenata i udruge "Pretplatnik" oštro su prozvali vodstvo HRT-a da je u dosadašnjoj praksi iskrivljavalo podatke o nabavi programa od neovisnih proizvođača te naglasili da u nabavi tog programa HRT značajno zaostaje za europskom praksom.

09.05.2016.

Masovno urudžbiranje na Markovom trgu: udruge predale Apel podrške razvoju civilnog društva

Predstavnici i članovi 435 udruga civilnoga društva urudžbirali su u Vladi Apel za očuvanje hrvatskog modela podrške razvoju civilnoga društva. Vladu pozivaju da u strateškim odlukama povezanim s razvojem civilnog društva poštuje izgrađeni model podrške razvoju civilnog društva, uspostavljene institucije i demokratske procedure te da ne donosi odluke koje su u suprotnosti s temeljnim načelima i dobrim praksama Europske unije i Vijeća Europe.

 

 

09.05.2016.

Svećenik na HRT-u promovirao ustaštvo, izostala osuda vrha države

U propovjedi na misi u splitskoj župi Gospe od ružarija, koju je izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija, p. Luka Prcela je rekao kako "nikako ne može oprostit" predsjednici Kolindi Grabar Kitarović njezinu izjavu da Nezavisna Država Hrvatska nije bila nezavisna i da je bila zločinačka, a predsjednica Grabar Kitarović mu je odgovorila na Facebook profilu da ona njemu njegovu izjavu oprašta te da se treba okrenuti budućnosti.

08.05.2016.

Najviši državni dužnosnici moraju hitno osuditi huškanje i medijske tjeralice u režiji „novinara“ koji krše profesionalna načela, zakone i ljudska prava

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je činjenicom da je u emisiji "Bujica" Velimira Bujanca objavljen prilog koji je praktično tjeralica za poznatim hrvatskim glumcem Reneom Bitorajcem te da je portal "Narod" tu tjeralicu ponovio, uključujući i objavu dijela priloga iz "Bujice" u kojem je, između ostalog, jasno vidljiva i adresa na kojoj Bitorajac živi sa suprugom i dvoje djece.

08.05.2016.

28. SKUPŠTINA SINDIKATA NOVINARA HRVATSKE: Mediji ne smiju biti teret

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) s današnje je sjednice Skupštine uputio javni poziv Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu kulture da medije prestanu doživljavati kao teret, nego da im maksimalno pomognu. Nema u našem traženju nikakvog medijskog reketa, o čemu se pričalo ovih dana, samo želja da se neprofitni mediji i mediji nacionalnih manjina sačuvaju.

07.05.2016.

Otvoreno dopisništvo HRT-a u Vukovaru

Hrvatska radiotelevizija otvorila je u Vukovaru dopisništvo kojim, kako je poručio vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić, HRT želi osnažiti vlastitu ulogu u lokalnoj zajednici.

07.05.2016.

Željka Laslavić i Boris Mišević dobitnici nagrade ’Hrvoje Mateljić’

Novinarka Lidera Željka Laslavić i Boris Mišević sa RTL-a dobitnici su sedme po redu Liderove dodjele nagrada ’Hrvoje Mateljić’ za najbolje gospodarske priloge.

06.05.2016.

Protivimo se mogućoj sudskoj zabrani rada portala Index.hr

Hrvatsko novinarsko društvo oštro se protivi mogućoj zabrani rada web portala Index.hr nakon sudskih tužbi zbog objave teksta „Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u“, objavljenog 13. travnja 2016. godine“.

05.05.2016.

NO HRT-a prihvatio pet kandidatura za glavnog ravnatelja, uključujući i Kovačićevu

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije otvorio je ponude kandidata za novog ravnatelja HRT-a, te utvrdio da su svih pet zaprimljenih prijava u skladu s uvjetima natječaja, uključujući i prijavu vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja Siniše Kovačića.

05.05.2016.

Poziv HND-a 'zagubljen' u pisarnici Ministarstva kulture

Nakon što je Hrvatsko novinarsko društvo objavilo preslik službenog poziva upućenog ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću na međunarodnu konferenciju povodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija 2. svibnja, Ministarstvo kulture odustalo je od tvrdnje da ministar nije bio pozvan i priopćilo da je poziv bio zaprimljen u pisarnici ministarstva, ali ne i u ministrovu kabinetu. 

04.05.2016.