Aktualno

Aktualno - vijesti

Odbor za medije u petak o prijetnjama novinarima

Predsjednik saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Jasen Mesić (HDZ) za petak je sazvao tematsku sjednicu o prijetnjama novinarima i ugrozi slobode medija.

21.11.2016.

Svjetski dan televizije

Pod sloganom „Volimo televiziju“ obilježena je 20. godina Svjetskog dana televizije kojem je ovogodišnja tema važnost i utjecaj toga medija u Europi. 

21.11.2016.

Podaci državnih institucija na jednom mjestu: Google donirao GONG-u i Faktografu 2,2 milijuna kuna za izradu digitalne baze podataka

GONG i portal Faktograf.hr dobili su financijsku potporu Google Digital News Initiative Innovation Funda vrijednu 300 tisuća eura za projekt 'Mozaik utjecaja', digitalnu bazu podataka o tokovima državnog novca. Cilj projekta je izgradnja digitalnog sustava koji će olakšati pristup informacijama o državnoj imovini, koncesijama, javnoj nabavi, proračunskim troškovima i ostalim javno dostupnim podacima državnih institucija.

19.11.2016.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara: Predstavnici HND-a položili vijenac za ubijene i poginule kolege

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara predstavnici Hrvatskog novinarskog društva položili su vijenac uz spomen-ploču hrvatskim novinarima, snimateljima i tehničarima ubijenima u Domovinskom ratu na zgradi Hrvatskog novinarskog doma u Zagrebu.

18.11.2016.

Staze - prve novine za azilante i izbjeglice

Radi uspostavljanja dubljeg međusobnog povjerenja i pružanja informacija ljudima koji su prisiljeni napustiti svoje domove u potrazi za zaštitom i sigurnošću, Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) predstavila je "Staze", prve novine tražitelja azila i izbjeglica u Hrvatskoj.

18.11.2016.

Markota uklonio Etički kodeks za novinare iz Kovačićeva mandata

Ravnateljstvo HRT-a na čelu s novim vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Blagom Markotom potvrdilo je da je sporni Etički kodeks za novinare i kreativno osoblje HRT-a donesen posljednjeg dana mandata bivšeg v.d-a Siniše Kovačića uklonjen sa službenih internih mrežnih stranica javne radiotelevizije.

17.11.2016.

Hrvatskoj potreban zakon o zaštiti zviždača

Hrvatska treba donijeti zakon o zaštiti zviždača jer je postojeći model njihove zaštite iznimno staromodan i svodi se na sudsku zaštitu pa su prepušteni sami sebi, istaknuo je u utorak Duje Prkut iz GONG-a na konferenciji za novinare u Kući ljudskih prava koji je dio Koalicije za zaštitu zviždača jugoistočne Europe.

17.11.2016.

HRT: Markota zatražio izvješća o angažiranju Bolkovića, Dujmovića i Pervana bez ugovora

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota na prvoj je sjednici Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije održanoj početkom tjedna zatražio očitovanja svih ravnatelja poslovnih jedinica o dosadašnjem radu, uključivši i ono o angažiranju vanjskih suradnika – Romana Bolkovića, Tihomira Dujmovića i Željka Pervana, koji su dobili emisije bez potpisa odgovornih na HRT-u.

16.11.2016.

Goran Gazdek dobitnik nagrade Europske federacije turističkih novinara

Virovitički novinar Goran Gazdek, urednik portala Virovitica.net i direktor Festivala reportaže Fra Ma Fu, dobitnik je prestižne nagrade POVELJA F.E.S.T. Europske federacije turističkih novinara za 2015. godinu.

14.11.2016.

Obuljen Koržinek najavila donošenje medijske strategije

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je da će već početkom siječnja iduće godine biti uveden red u financiranje u kulturi, te najavila donošenje medijske strategije koja će obuhvatiti i neprofitne i komercijalne medije.

13.11.2016.