Aktualno

Aktualno - vijesti

Direktor tvrtke Dnevno d.o.o Michael Ljubas predložio otvaranje predstečajnog postupka

Trgovački sud u Zagrebu objavio je prijedlog Michaela Ljubasa, vlasnika i direktora tvrtke Portal dnevno d.o.o - nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7dnevno, za otvaranjem predstečajnog postupka zbog 'prijeteće nesposobnosti za plaćanje' i utvrđenog duga od čak 7,69 milijuna kuna.

28.11.2016.

Tematska sjednica Odbora za medije: Napadi na novinare ohrabreni, umjesto sankcionirani

Saborski odbor za medije održao je tematsku sjednicu o prijetnjama i napadima na novinare na kojoj je zaključeno da je nužno osigurati političku i pravnu podršku za iskorjenjivanje nasilja prema novinarima, ali na kojoj je dio članova Odbora iznio stav da dio odgovornosti za napade snose sami novinari.

26.11.2016.

Leković: Krajnje je vrijeme da se prijetnje i napadi na novinare shvate ozbiljno

Bilo je krajnje vrijeme da se u parlamentu razgovara o prijetnjama i napadima na novinare. Alarmantna je činjenica da se to događa tek sada, pet godina nakon što je HND priredio Bijelu knjigu o prijetnjama i napadima na novinare od 2000. do 2011. godine te nakon što praktično niti jedan slučaj nije do kraja riješen, kazao je Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva na tematskoj sjednici saborskog Odbora za medije o prijetnjama novinarima i ugrožavanju slobode medija.

 

25.11.2016.

Obilježena dvadeseta obljetnica prosvjeda za Stojedinicu

Dvadeseta obljetnica prosvjeda za Radio 101 na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, obilježena je multimedijskim događanjem u Muzeju suvremene umjetnosti kojeg je posjetio i premijer Andrej Plenković, a u izjavi novinarima naglasio je da mu je kao predsjedniku Vlade 'važno da sloboda medija i izražavanja bude u prvom planu, da bude poštovana i da bude u skladu s europskim standardima', a da za izgovorenu riječ svi trebaju biti odgovorni.

24.11.2016.

Prijetnja "Smrt novinarima" na izlogu karlovačkog Kaportala

Na izlogu karlovačkog internetskog portala Kaportala jučer je osvanula prijeteća poruka "Smrt novinarima", ispisana velikim crvenim slovima. Suvlasnik portala Robert Fajt ocijenio je to "nezapamćenim slučajem prijetnje karlovačkim novinarima" te potvrdio da je slučaj prijavljen policiji. 

24.11.2016.

Dani elektroničkih medija: Hrvatskoj treba bolja medijska regulativa i strategija

Na otvorenju 9. dana elektroničkih medija jučer u Opatiji predsjednik Hrvatske udruge radija i novina (HURIN) Robert Veseljak rekao je kako je potrebno pronaći način za izmjenu sadašnjih zakona da bi se moglo nositi s izazovima vremena, a predsjednik Nacionalne udruge televizija (NUT) Denis Mikolić također se zauzeo za promjenu medijske regulative te za izradu medijske strategije.

24.11.2016.

Kulturni i kreativni sektor: Porezni udarac na autorske honorare nepotreban i štetan

Usvoji li se prijedlog porezne reforme koji predviđa povećanje poreznog opterećenja na autorski i umjetnički rad, bit će to velik udarac ionako posrnuloj kreativnoj industriji, upozorili su Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i Hrvatsko novinarsko društvo na današnjoj konferenciji u Novinarskom domu.

23.11.2016.

Obuljen Koržinek: 'Hrvatsku čeka ozbiljna revizija medijskog zakonodavstva'

Ministrica Obuljen Koržinek, sudjelujući na satanku Vijeća EU-a za obrazovanje, mlade, kulturu i sport u Bruxellesu, najavila je da Hrvatsku čeka "ozbiljna revizija medijskog zakonodavstva, u prvom redu zakona o elektroničkim medijima, možda čak i zakona o HRT-u". 

23.11.2016.

Crowdfunding kampanja Forum.tm-a uspjela: U svega 24 sata prikupili 5 tisuća dolara

Samo dan nakon pokretanja crowdfunding kampanje „Neka vide da nas ima“, prve takve u Hrvatskoj, neprofitni portal Forum.tm uspio je prikupiti 5 tisuća dolara donacija, što je bio minimalni iznos za uspjeh kampanje.

22.11.2016.

Počela crowdfunding kampanja Forum.tm-a "Neka vide da nas ima"

Neprofitni portal Forum.tm započeo je sa crowdfunding kampanjom „Neka vide da nas ima“ na platformi Indiegogo. Ovo je prva crowdfunding kampanja za medije u Hrvatskoj, a njezin je cilj prikupiti 5 tisuća dolara koji bi trebali omogućiti normalan rad portala u idućih nekoliko mjeseci.

21.11.2016.