Aktualno

Aktualno - vijesti

Markota najavio HRT kao "partnera svim građanima i javnosti"

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak prihvatilo je prijedlog Programa rada HRT-a za 2017. koji je predstavio v.d. glavnog ravnatelja Blago Markota istaknuvši pritom da će javna radiotelevizija "postati partner svim građanima i javnosti u Hrvatskoj".

06.12.2016.

Regionalna konferencija „Sloboda medija i sigurnost novinara na zapadnom Balkanu“: Nasilje i fizički napadi na novinare u porastu

Broj napada na novinare u porastu je u posljednjih nekoliko godina, a posebno brine porast fizičkih napada i nasilja nad novinarima, upozoreno je na otvaranju dvodnevne konferencije „Sloboda medija i sigurnost novinara na zapadnom Balkanu“.

06.12.2016.

Urednica HTV 2 Jasna Burić zatražila razrješenje

Vršiteljica dužnosti glavnog urednika Drugog programa HTV-a Jasna Burić uputila je u ponedjeljak zahtjev da je se razriješi s tog rukovodećega mjesta "koje je u hijerarhijskoj liniji odlučivanja" novoimenovanog ravnatelja programa HRT-a, njezinog supruga Božidara Domagoja Burića, priopćeno je s HRT-a.

05.12.2016.

Otvoreno pismo Agenciji za elektroničke medije

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva uputio je otvoreno pismo Agenciji za elektroničke medije u kojem upozorava da se u dijelu medija provodi zloupotreba javnih sredstava koje je Agencija dodijelila na ime poticanja pluralizma elektroničkih medija.

05.12.2016.

HND osuđuje fizički napad na Nenada Piskača, kolumnista portala hkv.hr

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje verbalni a potom i fizički napad na Nenada Piskača, hrvatskog književnika i kolumnista web portala Hrvatskog kulturnog vijeća (HKV).

 

05.12.2016.

Burić novi v.d. ravnatelja programa HRT-a, Miočić njegov pomoćnik

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota imenovao je Božidara Domagoja Burića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a nakon što je s te dužnosti razriješen Dražen Miočić.

05.12.2016.

Regionalna konferencija „Sloboda medija i sigurnost novinara na zapadnom Balkanu“

U utorak 6. prosinca Nezavisno udruženje novinara Srbije, u suradnji s pet udruženja iz regije, otvara dvodnevnu regionalnu konferenciju tijekom koje će biti predstavljeni rezultati istraživanja o razini medijskih sloboda i sigurnosti novinara na prostoru Zapadnog Balkana. Komparativna analiza će dati odgovore na pitanja kakvo je stanje u zemljama regije kad su u pitanju pravna zaštita medija i novinarskih sloboda, položaj novinara u redakciji, profesionalna etika i razina cenzure, kao i sigurnost novinara i nekažnjavanje napada na njih.

02.12.2016.

Raspisan natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a, prijave do 15. siječnja

Nadzorni odbor (NO) HRT-a raspisao je natječaj za novog glavnog ravnatelja koji je otvoren do 15. siječnja, a odluka NO-a s elektronske sjednice održane početkom tjedna stupila je na snagu objavom u Narodnim novinama 30. studenoga.

02.12.2016.

Pavić: Hanžeković je preuzeo EPH ne ispunivši svoje obaveze

Bivši većinski vlasnik Europapress Holdinga (EPH) Ninoslav Pavić u četvrtak je gostujući na televiziji N1 optužio Marijana Hanžekovića, sadašnjeg vlasnika te medijske kompanije preimenovane u Hanza Medija, za 'iskorištavanje prilike' u preuzimanju EPH zbog čega na sudu zbog prevare i izmakle dobiti od Hanžekovića traži isplatu 260,7 milijuna kuna.

02.12.2016.

Uhićen muškarac koji je slao prijeteće SMS-ove predsjedniku HND-a Saši Lekoviću

Zbog slanja prijetećih sms poruka predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću uhićen je i pritvoren 73-godišnji Ivan Goluban, potvrđeno je Hini u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu.

29.11.2016.