Aktualno

Aktualno - vijesti

Osnovano Županijsko vijeće HND-a Splitsko dalmatinske županije

Županijsko vijeće osnovala su tri splitska ogranka HND-a -Ogranak Slobodna Dalmacija, Ogranak HTV Split i Ogranak dopisnika i lokalnih medija Split. 

07.09.2017.

U Virovitici sutra počinje Fra Ma Fu festival

Sutra u Virovitici počinje 3. Fra Ma Fu, festival reportaže kojeg organiziraju Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i Turističke zajednice Grada Virovitice. 

06.09.2017.

Hanžeković i Pavić bit će 3. studenoga saslušani oko preuzimanja EPH

Zagrebački odvjetnik i većinski vlasnik Hanza Medije Marijan Hanžeković i bivši vlasnik Europapress Holdinga (EPH) Ninoslav Pavić bit će pozvani na saslušanje u sporu oko preuzimanja te medijske kompanije zakazano za 3. studenoga, odlučeno je u utorak nakon ročišta na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu.

05.09.2017.

Tribina "Izbjeglice i govor mržnje": Želja za mirnim životom nije zločin

Neprofesionalno izvještavanje o migrantskoj krizi jedna je od glavnih prepreka uspješnoj integraciji izbjeglica u društvo, jedan je od zaključaka tribine “Izbjeglice i govor mržnje” održane drugog dana PRESS film festivala koji se protekloga vikenda održao u Hrvatskoj Kostajnici.

04.09.2017.

HRT s 29,2 posto u drugoj skupini najgledanijih televizija članica EBU

Hrvatska radiotelevizija prošle je godine imala udio u gledanosti (SHR) od 29,2 posto na domaćem televizijskom tržištu te spada u drugu skupinu najgledanijih televizija članica Europske radiodifuzijske unije, navodi se u EBU-ovu istraživanju PSM Barometer 2017., izvijestili su s HRT-a.

03.09.2017.

Treći PRESS film festival o migracijskoj krizi i medijima

Stigmatizacija izbjeglica, porast ksenofobije i govora mržnje te uloga medija, neke su od tema koje su otvorene na trećem PRESS film festivalu koji se ovoga vikenda održava u Hrvatskoj Kostajnici. Festival je posvećen Gordanu Ledereru i ruskim novinarima poginulima u Domovinskom ratu. 

02.09.2017.

Keleminec spalio primjerak "Novosti": "Pošto lijepo gori, sada će lijepo gorjeti ove novine"

Dvadesetak simpatizera Autohtone - Hrvatske stranke prava prosvjedovalo je ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, a čelnik te neparlamentarne stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primjerak SNV-ovog tjednika "Novosti", rekavši da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

02.09.2017.

Predsjednik HND-a položio cvijeće na spomenik ruskim novinarima ubijenima u Domovinskom ratu

Predsjednik HND-a Saša Leković položio je cvijeće na spomenik dvojice ruskih novinara ubijenih prije 26 godina u selu Panjani nedaleko Hrvatske Kostajnice.

01.09.2017.

Hanžeković traži da Pavić na sudu razjasni 'gomilu neistina' oko preuzimanja EPH

Zagrebački odvjetnik i većinski vlasnik Hanza Medije Marijan Hanžeković uputio je podnesak zagrebačkom Općinskom građanskom sudu kojim traži saslušanje bivšeg većinskog vlasnika Europapress holdinga (EPH) Ninoslava Pavića za kojeg tvrdi da je u sporu oko preuzimanja EPH izrekao "gomilu neistina i poluistina".

29.08.2017.

Program 3. PRESS film festivala

Objavljujemo program trećeg izdanja PRESS film festivala koji će se održati 1. i 2. rujna 2017. godine u Hrvatskoj Kostajnici, na temu "Izbjeglice i govor mržnje".

28.08.2017.