Aktualno

Aktualno - vijesti

HND poziva na prosvjed zbog ukidanja emisije HTV-a „Hrvatska uživo“

Povodom ukidanja emisije HTV-a „Hrvatska uživo“ HND u petak, 15. rujna, u 9 sati organizira prosvjed ispred zgrade Hrvatskog sabora. Emisija koja je godinama bila primjer programa kakav bi javni medijski servis trebao njegovati i u kojoj su objavljivane informacije o ljudima i događajima koji nisu mogli dobiti zasluženo mjesto u drugim programima bez logičnog objašnjenje i u posljednjem trenutku ukinuta, iako je bila planirana u jesenskoj programskoj shemi HTV-a.

13.09.2017.

HND osuđuje spaljivanje primjeraka tjednika Novosti i zahtijeva jasan stav premijera o prijetnjama novinarima

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje ponovno javno spaljivanje primjeraka tjednika „Novosti“ i zahtijeva jasan stav premijera Andreja Plenkovića o prijetnjama novinarima.

13.09.2017.

Sindikat novinara Hrvatske izrazio podršku "Hrvatskoj uživo" i HND-u

Sindikat novinara Hrvatske pozvao je svoje članove iz Zagreba da se u petak, 15. rujna 2017. godine, u 09,00 sati ispred zgrade Hrvatskog sabora na Markovu trgu u Zagrebu pridruže prosvjedu Hrvatskog novinarskog društva protiv ukidanja HTV-ove emisije Hrvatska uživo, a podružnice SNH izvan Zagreba pozvane su da podršku i solidarnost s kolegicama i kolegama iz emisije Hrvatska uživo izraze slanjem poruka podrške HND-u.

13.09.2017.

HND osuđuje izbacivanje emisije „Hrvatska uživo“ iz programa HTV-a

HND osuđuje izbacivanje emisije „Hrvatska uživo“ iz programa HTV-a, te vulgarni napad potpredsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na novinarku Maju Sever. 

12.09.2017.

Prosvjed A-HSP-a: Opet spaljene "Novosti"

Desetak članova Autohtone - hrvatske stranke prava (A-HSP) okupilo se pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća (SNV) u središtu Zagreba ponovno prosvjedujući što država financira tjednik SNV-a "Novosti", pri čemu su opet spalili primjerke tog tjednika, u čemu im je pomogao riječki umirovljeni novinar Nikola Krklješ, koji se predstavio pripadnikom srpske manjine.

12.09.2017.

Media Against Hate: U tijeku prijave za radionicu medijske pismenosti u Hamburgu

U okviru projekta Mediji protiv mržnje, u kojem sudjeluje HND, u Hamburgu se održava radionica "Osnaživanje i zaštita novinarki i medijskih radnica". Radionicu organizira jedan od partnera na projektu - Europski forum medija zajednice (CMFE). 

12.09.2017.

Autorska prava novinara tema zadnjeg dana Fra Ma Fu festivala u Virovitici

Tribinom "Autorstvo na internetu i uz njega", izložbom „Hrvatska prirodna blaga“ Gorana Šafareka  te novinarskim razgovorima na ergeli Višnjica pored Virovitice, završen je treći Fra Ma Fu festival reportaže, koji je ove godine okupio 200-tinjak sudionika. 

11.09.2017.

Na natječaj za četiri člana NO HRT-a stigle 32 kandidature

Za četiri člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (NO HRT) pristigle su 32, odnosno 31 kandidatura - jedna je, naime, zakašnjela, doznaje se u ponedjeljak u saborskom Odboru zu za informiranje, informatizaciju i medije koji je raspisao natječaj za novi NO HRT-a nakon što je stari, na čelu sa Anjom Šovagović Despot, prijevremeno razriješen u srpnju ove godine.

11.09.2017.

Fra Ma Fu: Dodijeljene nagrade za najbolje reportaže

Novinari Vladimir Jurišić, Davor Konjikušić i Jelena Prtorić dobitnici su nagrada Fra Ma Fu festivala za najbolju reportažu, koje su drugog dana Fra Ma Fu festivala dodijeljene u virovitičkoj Gradskoj knjižnici.  

09.09.2017.

U Virovitici otvoren 3. Fra Ma Fu festival reportaže

Izložbama fotografija, radionicama reportaže i stand up komedijom u Virovitici je otvoren 3. Fra Ma Fu festival reportaže u organizaciji Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatskog novinarskog društva uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i Turističke zajednice Grada Virovitice. Festival će trajati do nedjelje, 10. rujna, a u četiri festivalska dana očekuje se okupljanje preko 200 sudionika.    

07.09.2017.