Aktualno

Aktualno - vijesti

Edukacija za moderatore/ice online medija, stranica i sadržaja društvenih mreža

U sklopu projekta „Jačanje sustava zaštite i osnaživanje zajednica za prepoznavanje i suzbijanje govora mržnje u Hrvatskoj“ , Kuća ljudskih prava organizira edukaciju za moderatore/ice online medija, stranica i sadržaja društvenih mreža, koja će se održati 27. studenog 2023. u dvorani Kuće ljudskih prava Zagreb s početkom u 10 sati.

07.11.2023.

Novinari gotovo svih slavonskobrodskih redakcija na jednom mjestu

Hrvatsko novinarsko društvo, na čelu s Hrvojem Zovkom, u suradnji sa svojim brodsko-posavskim Ogrankom i predsjednikom Davorom Kustorom, održalo je sinoć u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod panel-raspravu na temu „Modeli javnog financiranja lokalnih medija“, donosi plusportal.hr. 

 

05.11.2023.

HND o tužbi protiv Nika Titanika: Društvo u kojem se kazneno goni karikaturist ima ozbiljan problem!

Ovo nije šala iako nas je Nik Titanik svih ovih godina znao dobro nasmijati! Zbog tri karikature, objavljene u sportskom prilogu novina 24sata potkraj ožujka 2020. godine Krešimir Antolić, bivši čelnik GNK-a "Dinamo", podnio je privatnu kaznenu tužbu protiv Nikole Plečka alias Nika Titanika! 

 

03.11.2023.

Ministrica Obuljen-Koržinek zabrinuta zbog podizanja tužbe protiv Nika Titanika

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je u petak zabrinutost zbog podizanja tužbe protiv Nikole Plečka, karikaturista poznatijeg pod imenom Nik Titanik.

03.11.2023.

Okrugli stol: Hrvatski radio Vukovar 1991. - profesionalno ratno izvještavanje nekad i danas

Okrugli stol: "Hrvatski radio Vukovar 1991. - profesionalno ratno izvještavanje nekad i danas", održat će se u utorak, 7. studenog 2023. godine u 19 sati na Fakultetu političkih znanosti, Iblerov trg 10, (Importanne galerija)  u Dvorani A. Okrugli stol organizira udruga „Za Vukovar“ u suradnji s Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu, a povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i škabrnje i Dana Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

03.11.2023.

Tribina: Kakva je budućnost HRT-a? - Jedino drugačiji i siguran način financiranja osigurava svijetlu budućnost

Kada je u pitanju budućnost HRT-a ona će biti svijetla jedino ako se iznađe neki drugačiji način financiranja, ali tome se vodstvo HRT ne treba nadati sve do iduće godine poslije izbora, moglo se zaključiti iz izlaganja na javnoj tribini "Kakva je budućnost HRT-a?", koja je održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva  u Novinarskom domu.

02.11.2023.

HND: ODANA POČAST SVIM PREMINULIM ČLANOVIMA i PRVOM PREDSJEDNIKU HND-A

Povodom dana Svih svetih, predsjednik Hrvoje Zovko i Melisa Skender glavna tajnica Hrvatskog novinarskog društva (HND) u ime HND-a položili su cvijeće i upalili svijeće na grobu Milana Grlovića, prvog predsjednika i jednog od osnivača HND-a te su odali počast svim preminulim članovima i članicama HND-a.

01.11.2023.

Liderov natječaj za nagradu 'Hrvoje Mateljić" za najbolje radove novinara koji prate gospodarstvo

Nagrada „Hrvoje Mateljić“ se dodjeljuje za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju, za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) i za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina.

31.10.2023.

Javno savjetovanje: HND oštro protiv članka 307.a Kaznenog zakona

Hrvatsko novinarsko društvo priložilo je svoj komentar na predložene izmjene i dopune Kaznenog zakona u kojem izražava protivljenje predloženom članku 307.a smatrajući ga problematičnim s više aspekata, i to radi prava javnosti da bude obaviještena o postupcima od javnog interesa, zbog opasnosti od inkriminiranja novinarki i novinara te mogućnosti pretrage i oduzimanja mobitela. 

31.10.2023.

HND-ovi komentari na prijedlog Nacionalnog plana razvoja kulture i medija

Hrvatsko novinarsko društvo sudjelovalo je u javnom savjetovanju o Nacrtu prijedloga Nacionalnog plana razvoja kulture i medija za razdoblje od 2023. do 2027. godine i Nacrtu prijedloga Akcijskog plana razvoja kulture i medija za razdoblje od 2023. do 2024. godine iznijevši na predloženi tekst niz primjedbi i prijedloga. Savjetovanje je provedeno od 18. rujna do 18. listopada i detaljni komentari dostupni su ovdje.

31.10.2023.