Aktualno

Aktualno - vijesti

Nedopustivo je podcjenjivanje novinara koji prate rad Vlade

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim da novinari koji redovito prate rad Vlade Republike Hrvatske ne dobiju poziv za praćenje sjednice, što se dogodilo danas, 29. prosinca 2016. godine.

29.12.2016.

#Media Against Hate: krenuo projekt sprečavanja govora mržnje u medijima u kojem sudjeluje HND

Kampanju Media Against Hate pokrenula je Europska federacija novinara u suradnji sa Hrvatskim novinarskim društvom, ARTICLE 19, Media Diversity Institute, Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti, Community Media Institute i Community Media Forum Europe. Cilj kampanje je zaustaviti govor mržnje i diskriminaciju u medijima. 

28.12.2016.

Smjene na HRT-u: Imenovani novi ravnatelji poslovanja, produkcije i tehnologije

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota imenovao je Josipa Krajinu novim v.d. ravnatelja Poslovne jedinice Produkcija HRT-a, Davora Mezulića v.d. ravnatelja Poslovanja HRT-a te Davora Nađa v.d. ravnatelja Tehnologije, priopćeno je s HRT-a.

28.12.2016.

Predstavljena „Hirošima“ reportažno remek - djelo

Knjigu Hirošima, reportažno remek-djelo legende novinarstva Johna Herseyja, koje desetljećima ne gubi na aktualnosti, objavljujemo povodom sedamdesete godišnjice prvog američkog izdanja, kazao je u Hrvatskom novinarskom domu na predstavljanju ovog sjajnog novinarskog djela urednik knjige Ivan Sršen.

 

27.12.2016.

Uređena Novinarska soba u Saboru

Saborski izvjestitelji u novoj će parlamentarnoj sezoni imati primjerenije uvjete za rad, tri prostorije koje koriste u prizemlju glavne zgrade Hrvatskog sabora uređene su i opremelje novim namještajem.

27.12.2016.

Z1 televizija otkazala suradnju Marku Juriču

Z1 televizija otkazala je suradnju Marku Juriču zbog novog skandala u emisiji Markov trg. 

26.12.2016.

HND Vam želi ugodne blagdane i sve najbolje u 2017. godini

HND želi ugodne blagdane i sve najbolje u 2017. godini svojim članicama i članovima, svim novinarima i svim građanima Hrvatske.

24.12.2016.

HRT: Sanja Skorić v.d. glavne urednice HTV3

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota je na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Božidara Domagoja Burića imenovao Sanju Skorić vršiteljicom dužnosti glavnog urednika Trećeg programa Hrvatske televizije, priopćeno je u srijedu s HRT-a.

22.12.2016.

15 točaka za poboljšanje uvjeta rada novinara na zapadnom Balkanu i u Turskoj

Europska federacija novinara (EFJ) i njena članica, Udruženje profesionalnih novinara Albanije (APJA), organizirali su radionicu za trening trenera u Tirani u okviru projekta pod nazivom „Izgradnja povjerenja u medije u jugoistočnoj Europi i Turskoj“ (#TrustinMediaSEE), koji financijski podupire UNESCO.

22.12.2016.

Skupština HND-a: Javna netolerancija prema novinarima se potiče umjesto da se sprječava

Na 58. godišnjoj sjednici Skupština Hrvatskog novinarskog društva usvojila je zaključke o najvažnijim problemima vezanima za slobodu izražavanja, medije i status novinara kao i cijelu novinarski struku.

21.12.2016.