Aktualno

Aktualno - vijesti

Tisuće prosvjedovale protiv gašenja Z1 televizije: Velimir Bujanec Mirjani Rakić uručio četničku kapu

Više od pet tisuća prosvjednika okupilo se na prosvjedu u znak potpore televiziji Z1, kojoj od ponoći traje mjera privremenog oduzimanja koncesije zbog govora mržnje Marka Juriča u emisiji “Markov trg”. Prosvjed pod nazivom “1991. borba za slobodnu državu, 2016. borba za slobodu govora” organizirala je zagrebačka HVIDR-a uz potporu drugih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata.

26.01.2016.

Kuća ljudskih prava i GONG traže sankcioniranje govora mržnje na prosvjedu pred VEM-om

Kuća ljudskih prava i GONG pozivaju nadležne institucije da podnesu kaznene prijave zbog govora mržnje na prosvjedu podrške Z1 televiziji pred zgradom Agencije za elektroničke medije u Zagrebu.

26.01.2016.

Opasne poruke Tomislava Karamarka

Već prvoga radnoga dana u fotelji potpredsjednika Vlade, Tomislav Karamarko, uz sumnju u legalnost parlamentarnih izbora, iznio je i ozbiljnu kritiku na račun medija u Hrvatskoj, posebno u odnosu na tretman HDZ-a u predizbornoj kampanji. Karamarko je time potvrdio da i dalje stoji iza poruka koje je upućivao medijima posljednih mjeseci.

25.01.2016.

Prosvjed protiv novog ministra kulture Hasanbegovića

Hrvatsko društvo pisaca, Hrvatski PEN centar i Hrvatsko dizajnersko društvo uputili su prosvjedno pismo protiv novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Inicijativu je do sada podržalo 179 pisaca, umjetnika, novinara, djelatnika u kulturi i drugih javnih osoba.

25.01.2016.

Novinarske stipendije u 2016.

U tijeku su prijave za neke od najprestižnijih stipendija za novinare, uključujući Reuters Journalism Fellowship Program na Oxfordu, World Press Institute Fellowships, Knight Science Journalism Fellowships na MIT-u i Joan Shorenstein Center Fellowship na Harvardu. 

25.01.2016.

Poslana tjeralica s lažnim optužbama protiv Hrvatskog novinarskog društva

Prijetnje shvaćamo ozbiljno pa ćemo o njima obavijestiti međunarodne novinarske organizacije kao  i novog ministra unutarnjih poslova

 

23.01.2016.

Zgroženi smo prijedlogom da Zlatko Hasanbegović bude imenovan novim ministrom kulture u Vladi Republike Hrvatske

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije se protivi imenovanju Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture u novoj Vladi Republike Hrvatske, nadležnim i za „discipliniranje“ nepoćudnih novinara, izražavajući zgražanje činjenicom da je takva osoba uopće mogla biti predložena za ministra u hrvatskoj Vladi.

 

22.01.2016.

Lavina reakcija na budućeg ministra kulture Hasanbegovića

Ne stišavaju se reakcije na budućeg minstra kulture Zlatka Hasanbegovića. Stotinjak aktivista organizacija okupljenih u Platformu 112, uoči glasanja o novoj Vladi, održalo je prosvjed te od mandatara Oreškovića zatražilo da spriječi imenovanje Hasanbegovića, zbog njegova negiranja ustavnih vrijednosti Republike Hrvatske.

22.01.2016.

Vijeće za elektroničke medije privremeno oduzelo koncesiju nakladniku Z1 televizija

Vijeće za elektroničke medije je, na sjednici održanoj 22. siječnja 2016. godine,  donijelo jednoglasnu odluku o privremenom oduzimanju koncesije nakladniku Z1 televizija d.o.o. na tri dana zbog emitiranja emisije Markov trg, urednika i voditelja Marka Juriča dana 19. siječnja 2016. Privremeno oduzimanje koncesije nakladniku Z1 televizija na rok od tri dana započinje 26. siječnja u 00:00 sati.

22.01.2016.

Tradicionalni mediji još uvijek dominiraju

Piše: Melisa Skender

 

Podaci iz World Press Trends izvješća WAN-IFRA za 2015. godinu otkrivaju da tisak čita oko 2,7 milijarde ljudi, dok web stranice prati tek oko 800 milijuna ljudi. Samostalni internetski mediji imaju velik doseg samo u SAD-u, dok u ostatku svijeta dominiraju digitalna izdanja tradicionalnih medija kazao je Ante Gavranović na 4. medijskim susretima u Matici hrvatskoj.

 

21.01.2016.