Aktualno

Aktualno - vijesti

Bivša ustavna sutkinja Banić dobila spor protiv Globusa

Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da Hanza media kao izdavač tjednika Globus treba bivšoj sutkinji Ustavnog suda Slavici Banić platiti 30.000 kuna zbog povrede prava osobnosti, duševnog mira, ugleda časti i dostojanstva objavom teksta "Šeksova akcija za oslobađanje Glavaša" u srpnju 2009.

13.01.2017.

Predsjednica Republike i HRT ponizili su novinare i narugali se građanima

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u.

12.01.2017.

Robert Frank imenovan obnašateljem dužnosti glavnog urednika "Novog lista"

Uprava "Novog lista" imenovala je novog obnašatelja dužnosti glavnog urednika tog lista Roberta Franka, koji je odmah preuzeo tu dužnost, potvrdio je za Hinu Frank, a Redakcijsko vijeće NL-a ističe da on ne ispunjava odredbe redakcijskog statuta.

11.01.2017.

HRT raspisuje novi javni poziv za nabavu djela od neovisnih proizvođača

Hrvatska radiotelevizija u drugoj polovini siječnja uputit će novi javni poziv za nabavu gotovih djela od neovisnih proizvođača audiovizualnih djela, priopćeno je u srijedu s HRT-a.

11.01.2017.

Podržite prosvjedno pismo zbog ukidanja potpore hrvatskom izdanju "Le monde diplomatique"

Nakon što je Ministarstvo kulture odlučilo ukinuti potporu hrvatskom izdanju „Le monde diplomatique“, koju je uredno dobivao u čak tri prethodna mandata, pokrenuto je potpisivanje protestnog pisma ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek. 

10.01.2017.

U tijeku prijave na natječaj "Mediji protiv mržnje"

Projekt Media Against Hate, kojeg je pokrenula Europska federacija novinara u suradnji sa Hrvatskim novinarskim društvom i još pet stručnih udruga, poziva novinare, suradnike društvenih i studentskih medija iz Europe da se prijave na video natječaj i zabilježe kako njihov svakodnevni posao pomaže u borbi protiv diskriminacije i govora mržnje. 

10.01.2017.

Prijetnje konačno sankcionirane: Muškarac koji je prijetio novinarki Nove TV osuđen na 10 mjeseci zatvora

Tito Gubić nepravomoćno je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog prijetnji reporterki Provjerenog Emi Branici, prenosi Dnevnik.hr. HND pozdravlja sankcioniranje prijetnji, a institucije poziva da razriješe i ostale slučajeve napada i prijetnji novinarima.

09.01.2017.

Novinarske stipendije u 2017.

U tijeku su prijave za neke od najprestižnijih novinarskih stipendija u svijetu.

05.01.2017.

Odbačena kaznena prijava protiv Hanžekovića i Pavića zbog preuzimanja EPH

Državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu malog dioničara Slobodne Dalmacije Hrvoja Šimića protiv većinskog vlasnika bivšeg Europapress Holdinga (EPH) – sada Hanza Medije - Marijana Hanžekovića i bivšeg vlasnika te medijske kompanije Ninoslava Pavića zbog zlouporabe tržišta kapitala, utaje poreza i zlouporabe povjerenja u poslovanju prilikom preuzimanja EPH i objavljivanja ponude za Slobodnu Dalmaciju.

05.01.2017.

Markota pokrenuo reviziju aneksa ugovora i stimulacija zaposlenika HRT-a

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota donio je odluku kojom se od 1. siječnja 2017. pokreće postupak revidiranja aneksa ugovora o radu te opravdanosti ostvarivanja stimulacija na plaće za zaposlenike Hrvatske radiotelevizije, priopćeno je s HRT-a.

30.12.2016.