Aktualno

Aktualno - vijesti

Dopisnik HRT-a ometan u obavljanju posla

Na novinara i snimatelja Igora Ahmetovića nasrnuo je danas mještanin Jasenovca, pokušavajući ga omesti u praćenju skupa antifašističkih organizacija iz Zagreba koje su došle izraziti nezadovoljstvo postavljenom pločom na kojoj piše „Za dom spremni“.

31.01.2017.

Edukacija "Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare"

Povjerenik za informiranje i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju vas na edukaciju "Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare" na kojoj se novinari mogu upoznati s instrumentima koje pružaju zakonski propisi radi efikasnog dobivanja pravovremene, potpune i točne informacije. 

31.01.2017.

Istraživanje Agencije za elektroničke medije: Gledatelji nisu zadovoljni besplatnim televizijskim sadržajem

Zadovoljstvo besplatno dostupnim televizijskim postajama u Hrvatskoj je relativno nisko, a gledatelji većinom nisu spremni dodatno plaćati nove televizijske usluge, pokazuje istraživanje Agencije za elektroničke medije o navikama gledanja televizije. 

31.01.2017.

Odbor za medije ovog tjedna s kandidatima za ravnatelja HRT-a i Programsko vijeće

Saborski Odbor za medije ovoga će tjedna razgovarati s osam, odnosno devet kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a te 31 kandidatom za pet članova Programskog vijeća HRT-a, nakon čega će svoje prijedloge dostaviti Hrvatskom saboru koji će u konačnici imenovati novog glavnog ravnatelja i izabrati članove Programskog vijeća.

30.01.2017.

HRT treba Ranku Ostojiću platiti 20.000 kuna zbog prenošenja klevete

Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da Hrvatska radiotelevizija treba bivšem ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću platiti 20.000 kuna uvećanih za zatezne kamate zbog uvredljivih i klevetničkih tvrdnji Josipa Vidovića prenesenih u emisiji "Studija 4". 

30.01.2017.

Okrugli stol: U medijskoj industriji sve je važnije od novinara

Iz Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) u petak su na okruglom stolu izvijestili o projektu "Nema medija bez novinara", pokrenutom radi zaštite i unaprjeđenja novinarskih i autorskih prava, budući da je, kako je ocijenjeno, u medijskoj industriji danas sve važnije od novinara.

29.01.2017.

HND osuđuje uvrede zastupnika Hrvatskog sabora Steve Culeja upućene novinaru portala Express.hr Raifu Okiću

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje reakciju saborskog zastupnika Steve Culeja na njegovoj Facebook stranici nakon teksta novinara Raifa Okića objavljenog na web stranici portala Express.hr pod naslovom „Milijunaši iz Sabora: HDZ-ov Culej vlasnik pola sela“.

28.01.2017.

ČEKA SE IMENOVANJE ČETIRI ČLANA UPRAVNOG VIJEĆA HINE

Vlada je bez obrazloženja poništila prvi javni poziv za članove Upravnog vijeća, a navodno jer se javilo premalo stručnjaka. Drugom pozivu je nedavno istekao rok, ali nije objavljeno tko su kandidati.

27.01.2017.

Jagoda Bastalić prijavila autora 'otvorenog pisma' za zločin iz mržnje

HTV-ova novinarka i urednica emisije "Labirint" Jagoda Bastalić podnijela je kaznenu prijavu zbog zločina iz mržnje protiv Dubravka Jošića, potpisnika otvorenog pisma u kojemu ju kao "natporučnik HV-a" lažno proziva da je u vrijeme okupacije radila kao urednica na srpskom radiju Okućani te da su joj otac i brat bili zapovjednici agresorske vojske.

27.01.2017.

Obuljen Koržinek: Nacrt nove medijske strategije mogao bi izaći za par mjeseci

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek najavila je da će tijekom ove godine Ministarstvo raditi na medijskoj strategiji te da bi nacrt mogao nastati kroz par mjeseci, vezano za HRT kazala je da će biti pripremljene izmjene zakona, dok je za Hrvatsku izvještajnu novinsku agenciju (Hina) rekla da joj se stabiliziralo poslovanje te da se radi o važnom servisu koji ima perspektivu otvarati se novim uslugama.

26.01.2017.