Aktualno

Aktualno - vijesti

Preporuke HUOJ-a Vladi o statusu odnosa s javnošću u državnoj upravi

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), kao nacionalna strukovna organizacija, uputila je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i potpredsjedniku Vlade i ministru uprave Ivanu Kovačiću Preporuke o statusu odnosa s javnošću u državnoj upravi.

06.02.2017.

Direktno.hr ispričao se Hrvoju Zovku

Netočno je da je Hrvoje Zovko ikada, u bilo kakvim okolnostima, surađivao ili primao naputke pripadnika KOS-a, stoji u isprici portala Direktno.hr novinaru i uredniku HRT-a. Ispriku prenosimo u cijelosti.

05.02.2017.

Centar za zaštitu slobode izražavanja HND-a: Novinari dobili besplatnu pravnu pomoć u 56 slučajeva

Centar za zaštitu slobode izražavanja Hrvatskog novinarskog društva u prošloj je godini ispunio ukupno 56 zahtjeva novinara za različitim oblicima pravne pomoći. Svi zahtjevi su detaljno obrađeni, a najviše ih se odnosilo na slučajeve iz područja radnog i kaznenog prava.

03.02.2017.

HRT: Markota pokreće redakciju za istraživačko novinarstvo

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota donio je odluku o pokretanju projekta "Istraživačko novinarstvo" s ciljem, kako navodi, razvoja i vidljivosti kvalitetnog istraživačkog novinarstva na HRT-u.

03.02.2017.

Od osam kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a samo tri prihvatila javno sučeljavanje

Od osam kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a samo su Blago Markota, Ante Rončević i Josip Jurčević prihvatili poziv za javno sučeljavanje koje se trebalo održati prošlog tjedna u Novinarskom domu, dok ostalih pet kandidata nije odgovorilo na poziv ili se ispričalo zbog obaveza.

02.02.2017.

Odbor za medije saslušao kandidate za glavnog ravnatelja HRT-a

Saborski Odbor za informiranje i medije obavio je razgovore s devet kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a, koji su iznijeli svoje vizije vođenja te kuće u petogodišnjem mandatu te glavne probleme koje vide u njenom radu.

02.02.2017.

Ministrica kulture primila izaslanstvo HND-a

Izaslanstvo Hrvatskog novinarskog društva (HND), krovne strukovne udruge koja okuplja gotovo 2500 hrvatskih novinara, sastalo se 31. siječnja na vlastiti zahtjev s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i izvijestilo je o problemima s kojima je medijska scena danas suočena i aktivnostima koje HND poduzima na području zaštite slobode javne riječi i novinara.

01.02.2017.

U Saboru počeli razgovori s kandidatima za Programsko vijeće HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije počeo je razgovore s kandidatima za pet članova Programskog vijeća HRT-a.

01.02.2017.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj.

01.02.2017.

Jadran Kapor novi Glavni urednik Slobodne Dalmacije

Skupština redakcije Slobodne Dalmacije izabrala je dosadašnjeg glavnog urednika Dubrovačkog vjesnika Jadrana Kapora za novog glavnog urednika splitskog dnevnog lista. Kapor mjesto Glavnog urednika preuzima od Ive Bonković, koji je na toj dužnosti bio od srpnja 2014. godine.

31.01.2017.