Aktualno

Aktualno - vijesti

Vijeće za elektroničke medije: Ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. od strane Slovenia Broadbanda

Vijeće za elektroničke medije, na sjednici održanoj 14. studenog 2017., donijelo je jednoglasnu odluku da ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. od strane Slovenia Broadbanda zbog nedopuštenosti koncentracije u smislu Zakona o elektroničkim medijima, objavilo je Vijeće na svojim internetskim stranicama.

15.11.2017.

Obilježeno 20 godina Foruma 21

Situacija u medijima teža je i kompleksnija nego prije 20 godina, ali među novinarima je puno manje zainteresiranih za promjene, poručila je bivša predsjednica HND-a Jagoda Vukušić na tribini "Elektronički mediji 20 godina kasnije", održanoj u Novinarskom domu povodom 20. obljetnice osnivanja neformalne inicijative novinara elektroničkih medija - Foruma 21. 

14.11.2017.

Europska federacija turističkih novinara nagradila petoro hrvatskih novinara

Novinari Mirjana Žugec - Pavičić, Eduard Kišić, Željko Žutelija, Vesna Jurić Rukavina i Branko Uvodić dobitnici su nagrade FEST - prestižne međunarodne nagrade koju dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara (FEST) na prijedlog Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET-a). Žugec - Pavičić, Kišić i Žutelija članovi su Zbora turističkih novinara HND-a. 

12.11.2017.

PLENKOVIĆ: ODLASKOM JAJČINOVIĆA HRVATSKO NOVINARSTVO IZGUBILO ANGAŽIRANOG BORCA ZA ISTINU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Jajčinović, u povodu smrti novinara i publicista, dugogodišnjeg kolumnista Večernjeg lista Milana Jajčinovića, istaknuvši da je njegovim odlaskom hrvatsko novinarstvo izgubilo angažiranog borca za istinu.

10.11.2017.

TRIBINA: "FORUM 21 - ELEKTRONIČKI MEDIJI 20 GODINA KASNIJE"

Povodom 20. obljetnice prvog javnog predstavljanja FORUMA 21, tadašnjeg Zbora novinara elektroničkih medija Hrvatskog novinarskog društva, u Novinarskom domu održat će se 14. studenog u 13 sati tribina "FORUM 21 - Elektronički mediji 20 godina kasnije".

10.11.2017.

Projekt za sigurniji internet: predstavljena aplikacija netHELP i najavljene radionice

U sklopu EU projekta za sigurniji internet (Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good and safe place) kojim se, među ostalim, želi informirati građane o boljem i sigurnijem načinu korištenja interneta s naglaskom na informiranje djece, u četvrtak je predstavljena aplikacija -netHELP o sigurnijoj uporabi interneta i najavljene radionice za djecu i osobe treće dobi.

09.11.2017.

Radio Student pokrenuo crowdfunding kampanju

Radio Student pokrenuo je crowdfunding kampanju Nek´ se daleko čuje za kupnju novog odašiljača neophodnog za nastavak emitiranja programa. 

08.11.2017.

Leković: Napade na hrvatske novinare političari ignoriraju

O napadima na novinare i drugom aktualnim temama vezanima za novinarstvo i medije predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković govorio je 4. studenoga 2017. godine u emisiji Intervju tjedna na prvom programu Hrvatskog radija i HTV 4.

07.11.2017.

"Životni put Jasne Babić bio je pun, zaokružen i potpuno posvećen novinarstvu"

U Novinarskom domu minutom šutnje i pjesmom Ekatarine velike "Radostan dan", dvjestotinjak kolega i prijatelja oprostilo se na komemoraciji od novinarke Jasne Babić.  

06.11.2017.

HRT i neovisni producenti potpisali sporazum, definirana cijena otkupa gotovog programa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatsko društvo nezavisnih producenata (HDNP) potpisali su Koregulacijski sporazum o postupku i pravilima nabave djela neovisnih proizvođača.

06.11.2017.