Aktualno

Aktualno - vijesti

NO HRT-a: Zaštitite temeljna ljudska prava u programima HRT-a

Programsko vijeće HRT-a najavilo je za utorak, 28. veljače, sjednicu na kojoj će raspravljati o ispunjenju obaveza HRT-a uređenih ugovorom s Vladom, ali i o dopisu Nadzornog odbora (NO) u kojem se apelira na Programsko vijeće da raspravi pitanje "zaštite temeljnjih ljudskih prava i sloboda u programima HRT-a".

24.02.2017.

Psiholozi odbijaju TV nastupe u reality emisijama

U sklopu tjedna psihologije, koji se održava od 20. do 26. veljače, grupa psihologa na društvenim je mrežama pokrenula akciju odbijanja poziva za nastup u TV reality emisijama kako bi obranili dignitet struke i sudionika u takvim emisija.

23.02.2017.

Održani Dani novinarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Okruglim stolom na temu “Istok Hrvatske – novinarstvo: stanje i perspektive”, održanim jučer u vinkovačkom hotelu „Slavonija“, započeli su I. novinarski dani u organizaciji Ogranka HND-a Vukovarsko-srijemske županije s ciljem promicanja novinarstva i novinarske struke te susreta novinara s područja istočne Hrvatske.

23.02.2017.

EFJ osuđuje napad na slobodu govora i prava manjina u Hrvatskoj

Europska federacija novinara (EFJ) podupire Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u osudi napada na slobodu govora i prava manjina u Hrvatskoj.

23.02.2017.

Apel redakcije Novosti: Zaustavite udar na slobodu govora

Redakcija tjednika Novosti izvijestila je kako je na adrese više od pedeset domaćih i međunarodnih organizacija i institucija poslala reakciju povodom orkestrirane nacionalističke hajke koju je na taj tjednik pokrenula udruga U ime obitelji.

22.02.2017.

Spor Pavića i Hanžekovića upisuje se u uložak Hanza Medije u sudskom registru

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se u uložak Hanza Medije u sudskom registru dopušta zabilježba spora Ninoslava Pavića protiv Marijana Hanžekovića i njegove kćeri Ane Hanžeković pokrenutog nakon preuzimanja te medijske kompanije - bivšeg Europapress Holdinga (EPH).

22.02.2017.

Osuđujemo postupak sutkinje Maje Šupe koja je u sudnici „educirala“ novinare kako trebaju raditi svoj posao

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje postupak sutkinje Općinskog suda u Šibeniku Maje Šupe koja je u sudnici verbalno napala novinare tvrdeći kako nisu educirani za praćenje suđenja te ih optužujući da su ju proglasili „najkorumpiranijom sutkinjom u državi“.

21.02.2017.

Promoviran Leksikon novinarstva Sisačko – moslavačke županije

U  Državnom arhivu u Sisku održana je promocija „Leksikona novinarstva Sisačko-moslavačke županije 1945. – 2016.“ autora Zdravka Strižića i Vladimira Pajtlara. Leksikon objedinjuje pojedine novinare, tiskane i elektroničke medije, portale, ali i tvorničke listove objavljivane u školama, a koji su djelovali na području današnje Sisačko-moslavačke županije u razdoblju od 1945. do 2016. godine.

20.02.2017.

Klub zastupnika nacionalnih manjina: Pozivanje na diskriminaciju manjinskih medija je protuustavno

"Mediji nacionalnih manjina trebaju biti ravnopravni u svojim uređivačkim politikama s ostalim medijima u Hrvatskoj te je svako pozivanje na njihovu diskriminaciju protivno Ustavu i međunarodnim dokumentima", zaključio je Klub zastupnika nacionalnih manjina u odgovoru na izvješće udruge U ime obitelji u kojem se traži zabrana financiranja tjednika Novosti.

20.02.2017.

Održana radionica „Mediji u akciji: Pristup informacijama za novinare“

U Novinarskom domu održana je radionica Ureda povjerenika za informiranje i Hrvatskog novinarskog društva „Mediji u akciji: Pristup informacijama za novinare“.

20.02.2017.