Aktualno

Aktualno - vijesti

Obilježavanje 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke u Novinarskom domu

U povodu obilježavanja 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke, naše prve novinarke i jedne od utemeljitelja HND-a, Ogranak umirovljenih novinara HND-a i Udruga umirovljenika HRT-a organiziraju tribine koje će se održati 27. i 30. studenoga 2017. u Novinarskom domu u Zagrebu.

 

22.11.2017.

Jozo Vrdoljak, Mato Barišić i Lucija Vranković dobitnici nagrade ‘Hrvoje Mateljić’

U Novinarskom domu dodijeljene su danas Liderove nagrade za najbolje gospodarske novinare. Novinar Privrednog vjesnika Jozo Vrdoljak, novinar Nove TV Mato Barišić i novinarka Jutarnjeg lista Lucija Vranković, dobitnici su ovogodišnje tradicionalne nagrade “Hrvoje Mateljić” za najbolje gospodarske radove proizvedene u prethodnoj godini, koje poslovni tjednik Lider dodjeljuje već osmu godinu zaredom.

21.11.2017.

Predstavljen projekt „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“

U Hrvatskome saboru predstavljen je projekt „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja nad ženama“ kojeg provodi Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u partnerstvu sa Ženskom sobom i suradnji s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom i Hrvatskim novinarskim društvom.

21.11.2017.

HND osuđuje prijetnje slobodnom novinaru Domagoju Margetiću

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje ponovljene prijetnje slobodnom novinaru Domagoju Margetiću naročito brojne u posljednjih nekoliko dana.

20.11.2017.

Dani Marije Jurić Zagorke od 21. do 26. studenoga

Manifestacija Dani Marije Jurić Zagorke 2017., koja se ove godine održava 11. put, 60 godina od njene smrti, počinje u utorak, 21. studenoga u Zagrebu, a središnji joj je događaj književno-znanstveni skup "Feminizam i kultura straha".

20.11.2017.

Kazneno prijavljeni policajci koji su napali novinara portala Index.hr Dragu Miljuša

Policajci koji su napali novinara portala Index.hr Dragu Miljuša 10. listopada ove godine kazneno su prijavljeni, stoji u odgovoru ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića saborskom Odboru za medije. 

17.11.2017.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara: Predstavnici HND-a položili vijenac za ubijene i poginule kolege

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara predstavnici Hrvatskog novinarskog društva položili su vijenac uz spomen-ploču hrvatskim novinarima, snimateljima i tehničarima ubijenima u Domovinskom ratu na zgradi Novinarskog doma u Zagrebu.

17.11.2017.

HND: Imenovanjem Čička vanjskim članom Odbora za medije nastavljeno je ruganje građanima Hrvatske

Naknadnim imenovanjem Ivana Zvonimira Čička šestim vanjskim članom Odbora za medije nastavljeno je ruganje građanima Hrvatske, izjavio je predsjednik HND-a Saša Leković reagirajući na imenovanje predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ivana Zvonimira Čička za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije. 

17.11.2017.

Predstavljena knjiga "Nestali u Domovinskom ratu" Romane Bilešić i Danijele Mikole

Knjiga "Nestali u Domovinskom ratu", koja donosi ispovijesti roditelja, supružnika, djece i braće više od 1500 nestalih osoba tijekom rata, predstavljena je u Novinarskom domu u Zagrebu, s ciljem poticanja institucija i javnosti da razriješe tu tragediju, ali i buđenja savjesti kod onih koji možda i danas skrivaju dokumente o sudbinama nestalih.

16.11.2017.

Vijeće za elektroničke medije: Ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. od strane Slovenia Broadbanda

Vijeće za elektroničke medije, na sjednici održanoj 14. studenog 2017., donijelo je jednoglasnu odluku da ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. od strane Slovenia Broadbanda zbog nedopuštenosti koncentracije u smislu Zakona o elektroničkim medijima, objavilo je Vijeće na svojim internetskim stranicama.

15.11.2017.