Aktualno

Aktualno - vijesti

Na zagrebačkom krematoriju ispraćen Pero Kvesić

U krematoriju na zagrebačkom groblju Mirogoju u četvrtak u 12 sati okupljena obitelj, prijatelji i kolege posljednji put oprostili su se od velikog književnika, novinara i scenarista Pere Kvesića. 

16.11.2023.

Mondo INC Zagreb preuzeo izdanja Adria Medije Zagreb

Vijeće za elektroničke medije ispisalo je iz Upisnika pružatelja elektroničkih usluga Adria Mediju Zagreb kao nakladnika story.hr, sensa.story.hr i roditelji.story.hr te je kao novog nakladnika upisalo Mondo INC Zagreb d.o.o., tvrtku kojoj je osnivač Mondo INC Beograd iz Srbije, donosi Hina. 

 

16.11.2023.

Javni poziv za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti

Vijeće za elektroničke medije na svojoj 36-23 sjednici, održanoj 8. studenog 2023. donijelo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti za 2024. godinu, priopćili su iz Viječe za elektroničke medije (VEM). 

15.11.2023.

Šimara - osebujna novinarčina i pjesnik svakodnevice

Zlatko šimić bio je Posljednji Mohikanac hrvatske novinarske scene. Takvih više nema, niti će ih biti, a i te kako će nedostajati. šimara je bio više od novinara, postao je i ostao, kako je to u oproštaju od prijatelja napisao Željko Ivanjek “ pjesnik svakodnevice“. Rodbina, kolege i prijatelji Zlatka su ispratili u subotu na groblju Svete Elizabete u njegovoj rodnoj Požegi, a u Novinarskom domu danas je održana komemoracija.  

14.11.2023.

HND se povlači iz organizacije manifestacije "Grad to ste Vi"

Hrvatsko novinarsko društvo, kao jedan od utemeljitelja manifestacije "Grad to ste Vi" pokrenute 2005. godine, informira javnost da se povlači iz službene organizacije novinarsko-književnih susreta posvećenih legendarnom novinaru Hrvatskog radija Vukovar Siniši Glavaševiću. Ograđujemo se jednako tako i od ovogodišnjeg programa o kojem nismo bili konzultirani, niti smo o njemu bili obaviješteni.

14.11.2023.

Tjedniku Nacional dodijeljena prestižna nagrada u Washingtonu

U National Press Clubu u Washingtonu "Transatlantic Leadership Network" dodijelio je godišnje nagrade novinarima koji su se istaknuli u posvećenosti slobodi medija. Među nagrađenima je i urednik Nacionala Berislav Jelinić i tjednik koji vodi, javlja HRT. 

14.11.2023.

Suradnjom do veće sigurnosti novinara i medijskih djelatnika

Nikada nije bilo lako raditi novinarski posao. No, specifičnost današnjeg vremena su sve učestalije prijetnje, prvenstveno sigurnosne, upućene novinarima i medijskim djelatnicima, kazano je na današnjem sastanku predstavnika medija, te medijskih udruženja koji predstavljaju većinu medija u Hrvatskoj

 

13.11.2023.

UKLJUČITE SE U HUMANITARNU AKCIJU ZA NAŠEG KOLEGU SPORTSKOG NOVINARA MIRU PODRUGA IZ SOLINA

Miro Podrug je sportski novinar već više od 40 godina. Radeći u Dalmacijacementu i živeći na području zagađenom opasnom materijom, Miro Podrug je 20 godina bio izložen azbestu koji je nakon nekog vremena progredirao u mezoteliom te je sada suočen s teškom profesionalnom bolešću - Mezoteliom pleure, priopćili su iz Hrvatskog zbora sportskih novinara.  

13.11.2023.

HND o verbalnom napadu na kolegicu Kršul: Sramotni ispad resorne ministrice

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje ispad ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek usmjeren na novinarku Telegrama Doru Kršul, koja je istražila i dokumentirala malverzacije Geodetskog fakulteta novčanim sredstvima Europske unije, koja su, bez javnog natječaja, dobili od Ministarstva kulture i medija. Metodom "ubijte glasnika", na neugodna pitanja o uhićenju dekana Geodetskog fakulteta i istražnim radnjama Ureda europskog javnog tužitelja vezanih uz otkrića naše kolegice, ministrica je pokušala diskreditirati je na osobnoj razini i pred javnošću dovesti u pitanje njezin profesionalni integritet.

10.11.2023.

Komemoracija za Inoslava Beškera: Odlazak erudita i vrhunskog novinara

Inoslav Bešker, novinar, erudita i dopisnika Jutarnjeg lista iz Rima, umro je 29. lipnja 2023., a danas je u Zagrebu održana i komemoracija za ovog velikana hrvatskog novinarstva. Na skupu su govorili glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić, novinar Željko Trkanjec, književnik Ante Tomić te profesori Ivo Žanić i Nenad Prelog, donosi Hina. 

.

08.11.2023.