Aktualno

Aktualno - vijesti

Podignuta optužnica zbog prijetnje Borisu Dežuloviću

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka koji je putem društvene mreže Facebook prijetio smrću splitskom novinaru i književniku Borisu Dežuloviću.

20.03.2017.

HUOJ poziva na transparentno iskazivanje angažmana komunikacijskih savjetnika u izbornoj kampanji

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) poziva sve komunikacijske stručnjake i agencije da javno objave svoj angažman u predstojećoj kampanji za lokalne izbore.

20.03.2017.

Imenovani novi ravnatelji poslovanja, produkcije i tehnologije HRT-a

Vodstvo HRT-a izvijestilo je da je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić nakon obavljenih razgovora s više kandidata u ponedjeljak imenovao Mislava Stipića na dužnost ravnatelja poslovanja HRT-a, na dužnost ravnatelja produkcije Jozu Barišića te na dužnost ravnatelja tehnologije javne radiotelevizije Nikolu Bonačića Krešića.

20.03.2017.

Karlovačkom novinaru i publicistu Zdravku Švegaru Karlovac darovao ulicu u centru grada

Inicijativa Sekcije HZSN Karlovac uz potporu središnjice HZSN iz Zagreba i Karlovačke športske zajednice (KŠZ) u Gradskom vijeću pala je na plodno tlo, te se od jučer šetnica između Sokolskog doma i košarkaškog igrališta u šancu zove imenom Zdravka Švegara.

17.03.2017.

Leković: "Borba protiv laži jedan je od prioritetnih zadataka medija"

Fenomen lažnih vijesti, alternativnih činjenica, glasina, ili kako već nazvati slične dezinformacije, postoji oduvijek i nisu nikakva novina u društvima, ali su im moderne tehnologije dale posve novi zamah, jedan je od zaključaka tribine "Borba protiv lažnih informacija na internetu, iskustva i realizacije francuskih medija" u organizaciji Hrvatske sekcije frankofonskih novinara HND-a i Francuskog instituta.

16.03.2017.

Media Against Hate: U tijeku prijave za radionicu „Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti“

U okviru projekta „Mediji protiv mržnje”, Europska federacija novinara (EFJ) i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organiziraju radionicu „Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti“ 26. i 27. svibnja 2017. u Zagrebu.

14.03.2017.

Za četiri ravnateljska mjesta na HRT-u 38 kandidata

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić danas bi trebao početi razgovore sa čak 38 kandidata koji su se javili na natječaj za ravnatelja poslovanja, programa, produkcije i tehnologije na HRT-u. 

14.03.2017.

Jurčević tužbom želi poništiti odluku o imenovanju Bačića glavnim ravnateljem HRT-a

Josip Jurčević, povjesničar i jedan od kandidata na nedavnom natječaju za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), podnio je Upravnom sudu u Zagrebu tužbu radi poništenja odluke Hrvatskog sabora o imenovanju Kazimira Bačića glavnim ravnateljem HRT-a.

14.03.2017.

Neistinite su optužbe Partnerstva za društveni razvoj da se HND ne brine o sigurnosti svog člana Dušana Miljuša

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) odbacuje neistinite optužbe udruge Partnerstvo za društveni razvoj, izdavača portala Fairpress.eu., koja javno tvrdi kako HND ne brine o sigurnosti svog člana Dušana Miljuša. Optužbe su temeljene na neistinitim tvrdnjama kojima se želi diskreditirati rad HND-a na zaštiti novinara od svih vrsta napada.

13.03.2017.

Novinarske udruge iz regije traže prestanak napada na makedonske novinare

Regionalna mreža za zagovaranje slobode medija i sigurnosti novinara izražava punu solidarnost i podršku novinarima i medijskim radnicima u Makedoniji koji se suočavaju sa stalnim pritiscima, uključujući i fizičke napade te prijetnje smrću, poručili su predstavnici novinarskih udruga uključenih u mrežu na zajedničkoj konferenciji u Skopju.

11.03.2017.