Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT u siječnju pokreće televizijski program za dijasporu HTV5

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u siječnju 2018. pokrenut će televizijski program namijenjen Hrvatima izvan Hrvatske te međunarodnoj javnosti, potvrđeno je Hini s javne radiotelevizije.

07.12.2017.

Održana radionica Povjerenika za informiranje "Moje pravo na informaciju"

Povjerenik za informiranje kao tijelo nadležno za zaštitu, praćenje i promicanje prava na pristup i ponovnu uporabu informacija održao je radionicu "Moje pravo na informaciju" u okviru provedbe projekta "Jačanje kapaciteta tijela javne vlasti, udruga, medija i građana za provedbu Zakona o pravu na pristup informacijama", sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Radionica je održana u Kući Europe u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

06.12.2017.

Predstavnik za slobodu medija OESS-a izrazio zabrinutost za sigurnost novinara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Predstavnik za slobodu medija OESS-a Harlem Désir izrazio je zabrinutost za sigurnost novinara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zbog praćenja nedavne presude Međunarodnog suda u Haagu.

06.12.2017.

Programsko vijeće: Ograđivanje HRT-a od Stankovića ozbiljan je propust i kršenje ustavnih prava

Programsko vijeće HRT-a je većinom glasova i uz izdvojena mišljenja usvojilo zaključak kojim se ograđivanje vodstva nacionalne radiotelevizije od novinara i voditelja Aleksandra Stankovića ocjenjuje ozbiljnim propustom.

05.12.2017.

Kujundžić na okruglom stolu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a: Osniva se Fond za inovativne lijekove

U tijeku je osnivanje Fonda za inovativne lijekove, koji će omogućiti da inovativni lijekovi budu dostupni što većem broju pacijenata u Hrvatskoj, pa tako i djeci oboljeloj od spinalne mišićne atrofije, potvrdio je Ministar zdravstva Milan Kujundžić na okruglom stolu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva "Mogu li svi dobiti skupe lijekove? Od Spinraze do drugih inovativnih lijekova".  

04.12.2017.

HND osuđuje prijetnje novinarima zbog izvještavanja o samoubojstvu generala Praljka

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje prijetnje upućene novinarima i medijima, uključujući i prijetnje smrću, zbog izvještavanja o presudi šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata i samoubojstvu koje je general Slobodan Praljak počinio u sudnici Haškog suda.

02.12.2017.

Policija istražuje prijetnje saborskim zastupnicima i novinarima Indexa

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da policija ozbiljno shvaća i istražuje prijetnje koje su putem društvenih mreža upućene saborskim zastupnicima i novinarima Indexa koji su pisali o Slobodanu Praljku.

01.12.2017.

U Novinarskom domu održana projekcija dokumentarno-igranog filma "Zagorka"

U povodu obilježavanja 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke, naše prve novinarke i jedne od utemeljitelja HND-a, u Novinarskom domu održana je projekcija dokumentarno-igranog filma "Zagorka" scenaristice i redateljice Biljane Čakić-Veselić. 

 

30.11.2017.

HND osuđuje verbalni napad potpredsjednika Vlade RH Damira Krstičevića na novinara portala Index.hr Nenada Jarića Dauenhauera

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje verbalni napad potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića na novinara portala Index.hr Nenada Jarića Dauenhauera na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

28.11.2017.

Radionica povjerenika za informiranje "Moje pravo na informaciju"

Povjerenik za informiranje za korisnike prava na pristup informacijama organizira radionicu "Moje pravo na informaciju", koja će se održati u utorak, 5. prosinca 2017. godine, 13:00-16:00 sati u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb.

28.11.2017.