Aktualno

Aktualno - vijesti

Objavljena publikacija „Medijska regulatorna tijela i govor mržnje“

Publikacija „Medijska regulatorna tijela i govor mržnje“, nastala je u okviru zajedničkog projekta Europske unije i Vijeća Europe „Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj Europu (JUFREX)", u kojem su sudjelvali predstavnici regulatornih agencija iz regije, izvijestila je Agencija za elektroničke medije. 

14.03.2018.

Sabor podržao izvješća Vijeća za elektroničke medije

Saborski zastupnici u jučerašnjoj su raspravi o izvješćima Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014., 2015. i 2016., koja su jednoglasno podržali, upozorili na rastući govor mržnje u medijima i potrebu njegova strožeg kažnjavanja.

14.03.2018.

Odbor za medije: Natječaj za jednog člana NO HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije objavio je natječaj za izbor člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (NO HRT) čime bi se kompletiralo to tijelo nakon što je Hrvatski sabor u prosincu imenovao dio, odnosno tri od četiri člana NO, koji su u njegovoj 'nadležnosti', petog biraju zaposlenici HRT-a.

12.03.2018.

Osuđen muškarac koji je prijetio smrću predsjedniku HND-a

Na godinu dana zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine, osuđen je Ivan Goluban iz Zaboka koji je krajem 2016. godine tri puta SMS porukama prijetio smrću predsjedniku HND-a Saši Lekoviću.

11.03.2018.

Podignuta optužnica protiv Franje Lucića za podmićivanje novinara Drage Hedla

Zbog davanja mita novinaru Dragi Hedlu Uskok je, nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom podignuo optužnicu protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića.

10.03.2018.

Zemljište i poslovna zgrada Glasa Istre na javnoj dražbi za 3,25 milijuna kuna

Trgovački sud u Rijeci donio je zaključak prema kojem će nekretnine Glasa Istre u stečaju, zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli, ići u prodaju po utvrđenoj cijeni od 3,25 milijuna kuna.

10.03.2018.

Désir: Suprotno onome što populisti kažu, ne možete suprotstaviti narod i novinare

Na završnoj konferenciji projekta Mediji protiv mržnje (Media Against Hate) održanoj u Bruxellesu 5. i 6. ožujka, predstavnik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) za slobodu medija Harlem Désir dao je intervju za portal Hrvatskog novinarskog društva hnd.hr, osvrćući se na aktualne teme i probleme u novinarstvu.

09.03.2018.

Konferencija "Žene i mediji u Hrvatskoj": Žene podzastupljene u ozbiljnim temama i na vodećim upravljačkim pozicijama

Žene u hrvatskim medijima i dalje se češće prikazuju stereotipno i seksistički, a manje su zastupljene u medijskim temama poput politike i gospodarstva - bilo kao kreatorice medijskih sadržaja, opinion makerice i kao objekt samog medijskog izvještavanja, istaknuto je na konferenciji "Žene i mediji u Hrvatskoj" održanoj povodom Međunarodnog dana žena Novinarskom domu, u organizaciji Ureda za Europskog parlamenta u Hrvatskoj u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom.

09.03.2018.

Novinar Filip Ožbolt iz Rijeke predstavlja Europu na medijskoj obuci MOO-a

Iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOO) u Lausannei službeno je potvrđeno da će mladi Riječanin Filip Ožbolt biti sudionik novinarske obuke na listopadskim Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu, i to kao jedan od samo 30 mladih novinara iz cijeloga svijeta.

 

09.03.2018.

Hasanbegović dobio spor protiv Ante Tomića zbog uvreda u NIN-u

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović nepravomoćno je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu dobio spor protiv splitskog kolumniste Ante Tomića koji će mu, postane li presuda pravomoćna, morati isplatiti naknadu štete u iznosu od 30 tisuća kuna, uvećanih za zateznu kamatu.

09.03.2018.