Aktualno

Aktualno - vijesti

Programsko vijeće HRT-a u četvrtak o novom ugovoru s Vladom

Programsko vijeće HRT-a trebalo bi raspravljati o prijedlogu novog ugovora s hrvatskom Vladom za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. ali i nabavi djela od neovisnih proizvođača tijekom 2016. i izvršenju programskih obaveza javne radiotelevizije za Hrvate izvan domovine tijekom prva tri mjeseca ove godine.

24.04.2017.

Jezična pravila - dug put bez prečice

Piše: Ankica Tomić

Tamo negdje početkom devedesetih, pod utjecajem dnevne politike, vijesti i novine iznenada su postali zanimljivi, autori prepoznatljivi, originalni, pa je i novinarstvo u svjetlu nove demokracije dobilo drukčiju ulogu.

21.04.2017.

Istraživanje Vijeća Europe: Rastu pritisci, autocenzura i nasilje nad novinarima u Europi

Gotovo trećina ispitanika u tri godine doživjela je fizičko nasilje, rezultat je istraživanja Vijeća Europe o prijetnjama slobodi medija.

21.04.2017.

Tribina "Europski fundamentalizam protiv ljudskih prava"

U Novinarskom domu 24. travnja gostuje jedan od najupućenijih istraživača neokonzervativnog pokreta u Europi, Neil Datta, koji se godinama bavi istraživanjem fundamentalističkih grupa. Tribinu organizira portal Faktograf.hr u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, GONG-om i Centrom za mirovne studije. 

19.04.2017.

Osuđujemo premlaćivanje novinara Radio Brača Siniše Vickova i zahtijevamo kažnjavanje napadača

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Radio Brača Sinišu Vickova kojega su danas, 18. travnja 2017. godine, u Splitu premlatila dva mladića sa oznakama zaštitarske tvrtke „Pit Bull“ vlasnika Marka Žaje.

18.04.2017.

Zbor turističkih novinara HND-a i FIJET Hrvatska osuđuju napad na kolegu Vickova

Zbor turističkih novinara HND-a i FIJET Hrvatska izražavaju solidarnost s kolegom Sinišom Vickovom, novinarom Radio Brača, koji je pretučen u Splitu za vrijeme obavljanja svog posla.

18.04.2017.

Ravnatelj HRT-a u imovinskoj kartici ima tri stana, dvije kuće i poslovni prostor u Dubrovniku

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić predao je svoju imovinsku karticu u kojoj, između ostaloga, navodi iznos bruto mjesečne plaće od nešto više od 42.000 kuna odnosno oko 24.000 kuna neto, ali je prijavio i nekretnine u svom vlasništvu među kojima su tri stana i dvije kuće, a u većinskom suvlasništvu i jedan poslovni prostor u Dubrovniku.

18.04.2017.

Redakcijsko vijeće Novog lista osudilo objavu Velnićeva teksta

Redakcijsko vijeće Novog lista najoštrije osuđuje objavljivanje teksta Davora Velnića u tom dnevniku, smatrajući da je objavljivanje takvog teksta protivno redakcijskom Statutu i profesionalnim standardima, navode. Redakcijsko vijeće dužno je prema 6. članku redakcijskog Statuta nadzirati provođenje Statuta, stoji u priopćenju Redakcijskog vijeća.

14.04.2017.

Portaloko.hr Hrvoju Zovku mora platiti 30 tisuća kuna odštete

Novinar HRT-a Hrvoje Zovko dobio je pravomoćnu presudu protiv dubrovačkog portala Portaloko.hr zbog teksta pod naslovom: „Svi ispred HTV-a: Večeras će manipulator Hrvoje Zovko ponovno uhititi generala Gotovinu“, prenosi Forum.tm.

13.04.2017.

Novinarka Jagoda Bastalić povukla tužbu protiv Dubravka Jošića

Urednica HRT-ove emisije Labirint Jagoda Bastalić, koja je u siječnju ove godine bila javno oklevetana i nakon toga izložena brojnim prijetnjama i pritiscima, prihvatila je ispriku Dubravka Jošića koji je plasirao klevetničko pismo. Jošić se javno ispričao Jagodi Bastalić 30. ožujka, tvrdeći da ga je obmanuo jedan djelatnik HRT-a. 

12.04.2017.