Aktualno

Aktualno - vijesti

Dora Kršul nova je predsjednica Zbora istraživačkih novinara HND-a

Dora Kršul, novinarka portala Srednja.hr, nova je predsjednica Zbora istraživačkih novinara, odlučili su članovi Zbora na sjednici održanoj 4. srpnja 2018. u Novinarskom domu. 

05.07.2018.

Plenković čestitao Zovku na izboru za predsjednika HND-a

Premijer Andrej Plenković čestitao je novoizabranom predsjedniku Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Hrvoju Zovku, priopćeno je iz Vlade.

05.07.2018.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom dodijelila priznanja novinarima i medijima

U Saboru je obilježena deseta godišnjica osnivanja institucije pravobranitelja za osobe s invaliditetom, a tom je prilikom pravobraniteljica dodijelila priznanja novinarima i medijima iz javnog, privatnog i neprofitnog sektora koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom i većeg stupnja društvene svijesti s invaliditetom u javnosti. 

02.07.2018.

EFJ i IFJ oštro osuđuju fizički napad na novinara Hrvoja Bajlu

Europska federacija novinara i Međunarodna federacija novinara priključuju se svojim članicama na zapadnom Balkanu u oštroj osudi fizičkog napada na Hrvoja Bajlu te potiču hrvatske vlasti na poduzimanje hitnih mjera u pogledu međunarodnih konvencija zašite ljudskih prava i slobode izražavanja.

29.06.2018.

Hrvoje Zovko novi je predsjednik HND-a

Novi predsjednik HND-a je Hrvoje Zovko, odlučila je Skupština Hrvatskog novinarskog društva na izvanrednom izbornom zasjedanju u Novinarskom domu.

29.06.2018.

Regionalna platforma oštro osuđuje divljački napad na novinara Hrvoja Bajlu

Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnost novinara, koja predstavlja više o 8000 članova, oštro osuđuje divljački napad na novinara Hrvoja Bajlu, vlasnika portala Zadarske vijesti i dopisnika Indexa.hr i tjednika Nacional.

29.06.2018.

Anton Filić, Branka Starčević i Hrvoje Zovko kandidati za predsjednika/cu HND-a

Anton Filić, Branka Starčević i Hrvoje Zovko kandidati su za predsjednika/cu HND-a koji/a će se birati na izvanrednoj Skupštini Društva, 29. lipnja 2018. u 10 i 30 u Novinarskom domu. Kandidate je, sukladno Statutu, moguće predložiti i na samoj sjednici Skupštine Društva.

28.06.2018.

Vlada predlaže Josipa Popovca za novog predsjednika Vijeća za elektroničke medije

Vlada je sa zatvorenog dijela sjednice u srijedu Hrvatskom saboru podnijela amandmane na prijedloge odluka o razrješenju i imenovanju dijela članova Vijeća za elektroničke medije, kojima predlaže da se s 31. kolovoza. na njegov osobni zahtjev, razriješi dosadašnji član i predsjednik Vijeća Damir Hajduk, te se novim predsjednikom s danom 1. rujna imenuje Josip Popovac.

28.06.2018.

Napadač na zadarskog novinara Hrvoja Bajlu pušten na slobodu

Poduzetnik i bivši nogometaš Jakov Surać, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju navečer pretukao i teško ozlijedio zadarskog novinara Hrvoja Bajlu, jučer navečer pušten je da se brani sa slobode. Ta je odluka donesena unatoč ocjeni suca istrage da postoji opasnost od počinjenja težeg kaznenog djela i realizacije prijetnji upućenih novinaru.

27.06.2018.

Predstavnik OESS-a osuđuje fizički napad i prijetnje smrću upućene novinaru Hrvoju Bajlu

Predstavnik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) za slobodu medija Harlem Désir osudio je fizički napad i prijetnje upućene novinaru Hrvoju Bajlu u Zadru.

27.06.2018.