Aktualno

Aktualno - vijesti

Monografija o "Žutoj podmornici", osječkoj radijskoj postaji iz Domovinskog rata

Monografija o prvoj osječkoj ratnoj radio postaji u Domovinskom ratu pod nazivom “Žuta podmornica 25 godina poslije”, predstavljena je u utorak u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).

07.02.2018.

Programsko vijeće ipak nije dalo pozitivno mišljenje o prijedlogu Programa rada HRT-a za 2018.

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) na jučer održanoj sjednici održanoj ipak nije dalo pozitivno mišljenje na predloženi Program rada Hrvatske radiotelevizije za 2018. sukladno odredbama Zakona o HRT-u.

06.02.2018.

Otvorene prijave za Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost 2018.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) raspisala je natječaj za Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost 2018. Tema ovogodišnjeg natječaja je Istina, a deset najboljih istraživačkih projekata na tu temu dobit će stipendiju u iznosu od 2000 eura, kao i dodatnih 2000 eura za troškove putovanja i istraživanja. 

05.02.2018.

Programsko vijeće bez mišljenja o programu rada HRT-a za 2018.

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) na sjednici nije dalo mišljenje o prijedlogu Programa rada Hrvatske radiotelevizije za 2018. koje to tijelo donosi sukladno odredbama Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, izvijestili su s HRT-a.

05.02.2018.

Natječaji za novinare u 2018.

Želite proširiti dijapazon svojih novinarskih alata, dobiti nov poticaj ili napredovati u poslu? Pogledajte ponudu edukacija, stipendija i natječaja za veljaču i ožujak 2018. na koje mogu aplicirati novinari iz cijeloga svijeta.

04.02.2018.

Robert Frank novi glavni urednik Glasa Istre

Robert Frank novi je privremeni glavni urednik Glasa Istre od 1. veljače, a zamijenit će dosadašnjeg glavnog urednika Ranka Borovečkog koji je tu dužnost obnašao od 2010., a sada je imenovan direktorom izdavaštva unutar grupacije, zadužen za strateški razvoj svih digitalnih i tiskanih izdanja, izvijestila je u četvrtak Uprava Glasa Istre.

01.02.2018.

Umro odvjetnik i izdavač Marijan Hanžeković

Poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković umro je u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini života. U svibnju 2014. od Hypo banke preuzima vodeću medijsku tvrtku EPH, koja se tada nalazi u predstečaju. 2016. tvrtka koju čine Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Sportske novosti, Globus, Gloria mijenja ime u "Hanza Media".

27.01.2018.

Vijeće za elektroničke medije apelira na smanjenje netolerantnog i uvredljivog govora u medijskom prostoru

Vijeće za elektroničke medije utvrdilo je kako je u prošloj godini u 37 prijavljenih slučajeva zbog mogućeg govora mržnje u elektroničkim publikacijama te televizijskim i radijskim programima u Hrvatskoj, temeljem Zakona o elektroničkim medijima (ZEM), nije bilo govora mržnje, ali je bilo mnogo uvredljivog i ostrašćenog govora, priopćili su u petak Vijeće i Agencija za elektroničke medije.

26.01.2018.

Bandić i Mikulić priredili tradicionalno novogodišnje primanje za novinare

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u srijedu su u palači Dverce priredili tradicionalno novogodišnje primanje za novinare.

25.01.2018.

AGB Nielsen: Programi Nove TV najgledaniji u prosincu

Prema podacima o gledanosti televizija, agencije AGB Nielsen, objavljenima na stranicama Vijeća za elektroničke medije (VEM) programi Nove TV (Nova TV i Doma TV) bili su najgledaniji u prosincu prošle godine s 29,16 posto gledanosti (share), a u istom razdoblju sva četiri televizijska programa Hrvatske radiotelevizije imali su ukupnu gledanost od 28 posto.

25.01.2018.