Aktualno

Aktualno - vijesti

Portal Hrvatskog novinarskog društva od sada i na engleskom jeziku

hnd.hr ovime postaje jedina online platforma u Hrvatskoj na kojoj međunarodni dionici i javnost mogu dobiti sve pravodobne informacije o zbivanjima u medijima i novinarskoj profesiji u Hrvatskoj.

 

16.07.2016.

Nadzorni odbor: Privremeni upravitelj HRT-a u rujnu jedina je zakonska mogućnost

Nadzorni odbor HRT-a u ponedjeljak će odlučivati o poništenju natječaja za glavnog ravnatelja, a predsjednik NO-a Šenol Selimović ističe da je nakon isteka mandata v.d.-a Siniše Kovačića početkom rujna "jedina zakonska mogućnost postavljanje privremenog upravitelja koji će voditi poslovanje do imenovanja novog glavnog ravnatelja temeljem javnog natječaja, odnosno kada se konstituira novi saziv Hrvatskoga sabora".

15.07.2016.

Prosvjednom radio emisijom za Slobodu Trećima

Nekoliko stotina građana okupilo se na prosvjedu inicijative Sloboda Trećima na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu povodom zabrinjavajućih promjena na trećim programima Hrvatskoga radija i televizije. Prosvjed je bio osmišljen kao javna radio emisija koja se uživo prenosila na Radio Studentu, Radiju 808, te televiziji N1.

14.07.2016.

HND osuđuje primitivan napad HNiP-a na Ljubicu Letinić

Ogranak HND-a na HTV-u zgrožen je najnovijim tzv. „priopćenjem“ Hrvatskih novinara i publicista (HNiP), točnije primitivnim medijskim linčem novinarke i urednice Hrvatskog radija Ljubice Letinić. Pri tome je još šokantnije kada takvi napadi dolaze iz udruge čiji su članovi mahom zaposlenici HRT-a, od kojih većina obnaša neku od rukovodećih funkcija.

13.07.2016.

Tribina 'Kako do javne radiotelevizije': HRT je žrtva revizionističkog plana bivše vlade

Čistke na Hrvatskoj radioteleviziji i devastacija programa dio su revizionističke politike bivše Vlade, zaključeno je na tribini Hrvatskog novinarskog društva "Kako do javne radiotelevizije" u Novinarskom domu. "HRT je bio dio prve faze 'čišćenja' i stvaranja podloge za drugačije društvo, a sada imamo naznaku kako bi ono moglo izgledati ako takva struktura ponovo osvoji vlast", poručeno je sa tribine.

13.07.2016.

Edi Škovrlj predsjednik zadarskog ogranka HND-a

Nakon gotovo desetak godina u ponedjeljak navečer je u prostorijama Mjesnog odbora Jazine opet osnovan ogranak Hrvatskog novinarskog društva Zadarske županije na kojoj je za predsjednika ogranka izabran poznati zadarski televizijski novinar Edi Škovrlj, prenosi Zadarski list. 

13.07.2016.

Kulturnjaci 2016. strankama: objavite ime ministra kulture prije izbora

Kako se ne bi ponovilo "poražavajućih šest mjeseci bivše vlade" inicijativa Kulturnjaci 2016. objavila je popis zahtjeva političkim strankama i budućoj hrvatskoj vladi tražeći, među ostalim, da stranke prije izbora navedu eventualne kandidate za ministra kulture, kako bi se mogli odrediti na glasovanju.

12.07.2016.

HRT na Paraolimpijske igre šalje samo novinara i snimatelja

Vodstvo HRT-a izvijestilo je kako će na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiro otputovati novinar i snimatelj montažer, te da će u zagrebačkom studiju na tom projektu biti angažirano još osmero zaposlenika, a odbacilo je tvrdnju u dopisu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom da se HRT-ova odluka o samo jednom novinaru i snimatelju "čini zapravo diskriminirajućom u odnosu na praćenje sportaša bez invaliditeta'.

12.07.2016.

Vlado Lucić: Ovo je bila najbolja Vlada u povijesti Hrvatske, opet bismo glasali za njih

Najpoznatiji domaći televizijski satirični format prošlog se vikenda vratio na male ekrane i to one televizije N1, na kojoj će se svake nedjelje u 20 sati emitirati 'Prime Time'. Ekipa iz News Bara za sada je zadovoljna suradnjom s N1 televizijom, ali ne i razvojem političke situacije, budući da im je bivša Vlada osiguravala vrhunske satiričke uratke.

10.07.2016.

Inicijativa 'Sloboda trećima' poziva na veliki prosvjed 14. srpnja

Nedavno osnovana inicijativa 'Sloboda trećima' koja se bori protiv promjena na trećim programima Hrvatskoga radija i televizije, ovih je dana organizirala niz provokativnih akcija, kao uvod u veliki prosvjed koji će se održati 14. srpnja u 20, 30 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu. 

 

08.07.2016.