Aktualno

Aktualno - vijesti

Weekend Media Festival u znaku zemalja partnera Njemačke i Francuske

Weekend Media Festival u svom jedanaestom izdanju i ove će godine od 20. do 23. rujna u staroj Tvornici duhana u Rovinju okupiti profesionalce komunikacijske industrije iz cijele regije. Na predavanjima, panelima i radionicama “pretrest” će sve aktualne teme i trendove, od politike i digitalizacije do književnosti i ekspedicije na Južni pol, zbog čega žustrih rasprava sasvim sigurno neće nedostajati.

 

13.07.2018.

Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj NJ. E. Daniel Maksymiuk posjetio Hrvatsko novinarsko društvo

U Novinarskom domu jučer je održan sastanak veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj NJ. E. Daniela Maksymiuka i predstavnika Hrvatskog novinarskog društva.

12.07.2018.

Josip Popovac novi predsjednik Vijeća za elektroničke medije

Hrvatski sabor donio je odluku o imenovanju imenovanju Josipa Popovca predsjednikom Vijeća za elektroničke medije (VEM) i ravnateljem Agencije za elektroničke medije (AEM) s danom 1. rujna 2018., objavljeno je u srijedu na mrežnim stranicama Agencije za elektroničke medije.

11.07.2018.

Belgijski studenti posjetili HND

Grupa studenata iz Belgije posjetila je u petak, 6. srpnja 2018. Hrvatsko novinarsko društvo, u okviru posjeta Hrvatskoj koje je organiziralo udruženje ''Royal Olivaint Conference of Belgium''.

 

09.07.2018.

Pula: Pronađen novinar Mario Škrinjar

Novinar Mario škrinjar, koji je 26. lipnja nestao u naselju pored Kutine, pronađen je u Puli, gdje je zadržan na neurološkom odjelu pulske bolnice zbog moždanog udara, izvijestio je novinar Matej Knežević, koji je i prijavio njegov nestanak.

09.07.2018.

Raspisan natječaj za glavnog tajnika HND-a

Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva 3. srpnja 2018. objavljuje natječaj za glavnog tajnika HND-a.

08.07.2018.

Dora Kršul nova je predsjednica Zbora istraživačkih novinara HND-a

Dora Kršul, novinarka portala Srednja.hr, nova je predsjednica Zbora istraživačkih novinara, odlučili su članovi Zbora na sjednici održanoj 4. srpnja 2018. u Novinarskom domu. 

05.07.2018.

Plenković čestitao Zovku na izboru za predsjednika HND-a

Premijer Andrej Plenković čestitao je novoizabranom predsjedniku Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Hrvoju Zovku, priopćeno je iz Vlade.

05.07.2018.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom dodijelila priznanja novinarima i medijima

U Saboru je obilježena deseta godišnjica osnivanja institucije pravobranitelja za osobe s invaliditetom, a tom je prilikom pravobraniteljica dodijelila priznanja novinarima i medijima iz javnog, privatnog i neprofitnog sektora koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom i većeg stupnja društvene svijesti s invaliditetom u javnosti. 

02.07.2018.

EFJ i IFJ oštro osuđuju fizički napad na novinara Hrvoja Bajlu

Europska federacija novinara i Međunarodna federacija novinara priključuju se svojim članicama na zapadnom Balkanu u oštroj osudi fizičkog napada na Hrvoja Bajlu te potiču hrvatske vlasti na poduzimanje hitnih mjera u pogledu međunarodnih konvencija zašite ljudskih prava i slobode izražavanja.

29.06.2018.