Aktualno

Aktualno - vijesti

Javni poziv za troje članova Vijeća za elektroničke medije

Hrvatska Vlada objavila je javni poziv za kandidiranje troje od sedmero članova Vijeća za elektroničke medije, kojima istječe petogodišnji mandat.

26.03.2018.

Kuća ljudskih prava: "Nastavljeno je sužavanje medijskih sloboda"

Nastavljeno je sužavanje medijskih sloboda, a zabilježeni su novi slučajevi prijetnji smrću, napada i zastrašivanja novinara, stoji u izvješću "Ljudska prava u Hrvatskoj: Pregled stanja u 2017." kojeg je objavila Kuća ljudskih prava. 

26.03.2018.

Silvija Luks Kalogjera izabrana za potpredsjednicu udruge "Series Balkans"

Poznata hrvatska novinarka i autorica brojnih dokumentarnih filmova i televizijskih serijala, Silvija Luks Kalogjera, prošli tjedan je na sastanku u Parizu izabrana za potpredsjednicu upravnog odbora udruge “Series Balkans”.

24.03.2018.

Agencija za elektroničke medije i UNICEF pokreću Dane medijske pismenosti

Agencija za elektroničke medije i UNICEF, zajedno s brojnim partnerima, pokreću Dane medijske pismenosti, koji će se održati od 19. do 21. travnja. Po cijeloj Hrvatskoj održat će se niz aktivnosti s ciljem edukacije i informiranja djece, roditelja, nastavnika i odgajatelja o važnosti medijske pismenosti, koja se smatra jednom od najvažnijih vještina za život u 21. stoljeću.

22.03.2018.

Novi program potpore istraživačkom novinarstvu u EU

Međunarodni institut za medije (IPI) i Europski centar za medijske slobode (ECPMF) objavili su novi program potpore prekograničnim projektima istraživačkog novinarstva u zemljama Europske unije vrijedan do 450 tisuća eura.

20.03.2018.

Skupština Hrvatskog novinarskog društva: Podržani strateški ciljevi

Skupština Hrvatskog novinarskog društva (HND) usvojila je u subotu izvještaj predsjednika i drugih tijela HND-a za prošlu godinu, čime su podržani ciljevi koje je udruga zacrtala u svom strateškom planu, a koji vode njezinoj daljnjoj modernizaciji.

17.03.2018.

Hanza media i Novi list povukli svoje tražbine prema Unex Mediji

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se utvrđuje da su medijske kuće Hanza Media, Novi list i HRT kao vjerovnici Unex Medije, agencije za zakup i planiranje medija svojevremeno u Agrokorovu suvlasništvu, u predstečajnom postupku te tvrtke povukli svoje tražbine u ukupnom iznosu od oko 1,2 milijuna kuna.

17.03.2018.

Novinarske nagrade za promicanje obrazovanja

Udruga Pragma je dodijelila „Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“ Ivani Sučić (HRT – HR1), Gordani Foder (Varazdinski.hr) i Leoni Šiljeg (RTL).  Pragma Nagradom, koja se dodjeljuje već petu godinu zaredom, želi podržati rad novinara koji promiču vrijednost obrazovanja.

 

16.03.2018.

HRT će zaposliti 16 novinara od kojih su većina bili honorarci

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u sklopu projekta kadrovskoga osnaživanja, u stalni radni odnos prima više mladih novinara, od kojih su se mnogi tijekom posljednjih nekoliko godina izgradili u prepoznatljive televizijske profesionalce, izvijestili su u petak s HRT-a.

16.03.2018.

Tribina Zbora znanstvenih novinara HND-a: GMO ne predstavlja prijetnju ljudskom zdravlju

Je li GMO opasan, ima li ga u Hrvatskoj, zabranjuje li europska direktiva GMO ili mu širom otvara vrata? O ovim i sličnim pitanjima, koja već dugo zaokupljaju hrvatske građane, raspravljalo se na tribini "GMO u Hrvatskoj" što ju je Zbor znanstvenih novinara organizirao u Novinarskom domu.

16.03.2018.