Aktualno

Aktualno - vijesti

Marija Dekanić iz HNS-a preuzela portal Dnevno.hr

Portal Dnevno.hr promijenio je vlasnika. Michael Ljubas, kontroverzni poduzetnik koji je prije nepunih godinu dana propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox i članici HNS-a. 

20.06.2017.

HRT za provedbu ovrha treba najmanje 70 novih zaposlenika

Hrvatska radiotelevizija (HRT) za provedbu ovršnih postupaka, a na temelju zakonskih izmjena iz svibnja, treba zaposliti najmanje 70 novih administrativnih zaposlenika i zasad nepoznat broj pravnika te izdvojiti najmanje 30 do 35 milijuna kuna za nova radna mjesta, troškove zaposlenika, poštarine i provedbu platnih naloga.

20.06.2017.

"Slobodna Dalmacija" proslavila 74 godine postojanja

Dodjelom nagrada u petak navečer je u splitskoj Galeriji umjetnina obilježena 74. godina postojanja novina "Slobodne Dalmacije" tijekom kojih je osim godišnjih nagrada u kategorijama umjetnosti, znanosti i novinarstvu nagrađeno sedam osoba.

19.06.2017.

Europska nagrada za radijski dokumentarac Jerka Bakotina i Ljubice Letinić

Piše: Goran Borković

Radijski dokumentarac Jerka Bakotina i Ljubice Letinić “Jedan tjedan u Idomeniju“ dobio je drugu nagradu u kategoriji Radio na natječaju Migration Media Award koja se dodjeljuje za novinarske radove na temu migracija.

16.06.2017.

Ministarstvo kulture traži načelnika Sektora za medije i voditelja Službe u istom sektoru

Ministarstvo kulture u Narodnim novinama objavilo je natječaj za zapošljavanje dvoje zaposlenika na pozicijama u Samostalnom sektoru za medije. Uz zapošljavanje na neodređeno vrijeme, traže se načelnik/ca tog Sektora i voditelj/ica Službe za medije i audiovizualne djelatnosti u Samostalnom sektoru.

16.06.2017.

Anita Malenica, Davor Marić i Vanja Gavran bit će novi članovi VEM-a

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u srijedu na osobni zahtjev razriješila predsjednicu Vijeća za elektroničke medije Mirjanu Rakić te članicu Vijeća Vesnu Roller kojoj je istekao mandat. Vlada će Saboru predložiti da Mirjanu Rakić na toj poziciji zamjeni Damir Hajduk, dosadašnji član Vijeća.

15.06.2017.

Ogranak HND-a na HTV-u oštro prosvjeduje zbog smjene Domagoja Novokmeta

Ogranak HND-a na HTV-u oštro prosvjeduje zbog smjene Domagoja Novokmeta s mjesta urednika i voditelja emisije "Otvoreno" koja se dogodila nakon sinoćnjeg izdanja emisije pod nazivom "Korupcija u sportu".

14.06.2017.

Novokmet smijenjen s mjesta urednika emisije "Otvoreno"

Nakon što je Uskok u srijedu prigovorio da u emisiju "Otvoreno" koja se, dan ranije, bavila temom korupcije u sportu nije bio pozvan njihov predstavnik, ravnatelj programa Hrvatske radiotelevizije (HRT) Renato Kunić donio je odluku temeljem koje Domagoj Novokmet više "neće obavljati poslove uređivanja te emisije".

14.06.2017.

Zatvoren zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala i zastrašivanja prokuristice Kraša

Zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala Berislavu Jeliniću u istražnom zatvoru završio je Krešimir Gilja, navodno nezadovoljan pisanjem tog tjednika koji je objavio da Gilju policija sumnjiči i da je organizirao pokušaj zastrašivanja prokuristice Kraša Marice Vidaković, jedne od najeksponiranijih osoba u slučaju Agorokor.

13.06.2017.

HSZN: Maksimirski perivoj preimenovati u Prilaz Tomislava Židaka

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara predložili su da se prema Gradu Zagrebu krene s inicijativom da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Dinka Budaka i okretišta tramvaja na jugu Dinamovog stadiona do stadiona GNK Dinamo preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka.

13.06.2017.