Aktualno

Aktualno - vijesti

Predstavljen Parlametar - web alat za lakše praćenje saborskog rada

U Hrvatskom saboru predstavljen je Parlametar. hr, web alat koji bi javnosti trebao olakšati praćenje rada pojedinog zastupnika, Kluba zastupnika i čitavog Sabora, "lansirali" su ga GONG i slovenski institut Danas je novi dan, rečeno je na konferenciji za novinare Mostove zastupnice Ines Strenja Linić, koja je podržala traj projekt i zahvaljujući kojoj je, rečeno je, predstavljen u Saboru.

17.09.2018.

Programsko vijeće primilo na znanje izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2017.

Programsko vijeće HRT-a primilo je na znanje Izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2017. nakon što za davanje negativnog ili pozitivnog mišljenja o tom izvješću nije bilo dovoljno glasova članova Programskog vijeća.

17.09.2018.

DZNAP: Direktiva o autorskim pravima radi za novinare, a ne protiv njih

Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) pozdravlja usvajanje prijedloga direktive o autorskim pravima na digitalnom tržištu od strane Europskog parlamenta, a posebno pozdravljamo dio prijedloga koji definira da bi buduće naknade trebale biti pošteno podijeljene između autora i izdavača.

13.09.2018.

Smjene na HRT-u: Drago Ćosić dobio otkaz, razriješeni ravnatelji produkcije Barišić i tehnologije Bonačić Krešić

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o razrješenju ravnatelja Poslovne jedinice (PJ) produkcija Joze Barišića i ravnatelja PJ Tehnologije Nikole Bonačića Krešića, a u četvrtak popodne odvjetnik Drage Ćosića potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio redovan otkaz bez prava na otpremninu.

13.09.2018.

Objavljen program 4. Fra Ma Fu festivala

Objavljen je program četvrtog izdanja Fra Ma Fu festivala koji se od 20. do 23. rujna održava u Fažani i na Brijunima. 

13.09.2018.

Ogranak HND na HTV-u protiv manipulacija i neodgovornog ponašanja privilegirane manjine

Mi, novinari i ostali zaposlenici, članovi Ogranka Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u, ograđujemo se od svih afera koje u posljednje vrijeme potresaju našu kuću, poput posljednje vezane za pokušaj preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., ali i sadržaja, načina izbora i iznosa plaćenog za projekt „Je li moglo drugačije“.

11.09.2018.

Natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac"

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisuje natječaj za nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2018. godinu.

07.09.2018.

Hrvatsko novinarsko društvo pravomoćno izgubilo 25 godina dug sudski spor

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) primilo je 3. rujna ove godine pravomoćnu sudsku presudu kojom je okončan dvadeset pet godina dug sudski postupak kojeg je tvrtka U.T.T. Europa 92 d.o.o iz Zagreba pokrenula protiv HND-a.

06.09.2018.

HRT potvrdio istragu o zloupotrebi ulaznica za SP u Rusiji

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo (SP) u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija, objavljeno je na HRT-ovim mrežnim stranicama.

06.09.2018.

HND: Zabrinjavajući izostanak osuda prijetnji i napada na novinare

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko upozorio je u ponedjeljak na zabrinjavajući izostanak osuda najviših dužnosnika na napade i prijetnje novinarama. Zovko je na konferenciji za medije u Novinarskom domu istaknuo da HND u bazi podataka od 2014. bilježi 18 fizičkih napada na novinare i čak 30 prijetnji, ali je taj broj realno puno veći jer novinari često ne prijavljuju prijetnje.

03.09.2018.