Aktualno

Aktualno - vijesti

Vlada predlaže Josipa Popovca za novog predsjednika Vijeća za elektroničke medije

Vlada je sa zatvorenog dijela sjednice u srijedu Hrvatskom saboru podnijela amandmane na prijedloge odluka o razrješenju i imenovanju dijela članova Vijeća za elektroničke medije, kojima predlaže da se s 31. kolovoza. na njegov osobni zahtjev, razriješi dosadašnji član i predsjednik Vijeća Damir Hajduk, te se novim predsjednikom s danom 1. rujna imenuje Josip Popovac.

28.06.2018.

Napadač na zadarskog novinara Hrvoja Bajlu pušten na slobodu

Poduzetnik i bivši nogometaš Jakov Surać, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju navečer pretukao i teško ozlijedio zadarskog novinara Hrvoja Bajlu, jučer navečer pušten je da se brani sa slobode. Ta je odluka donesena unatoč ocjeni suca istrage da postoji opasnost od počinjenja težeg kaznenog djela i realizacije prijetnji upućenih novinaru.

27.06.2018.

Predstavnik OESS-a osuđuje fizički napad i prijetnje smrću upućene novinaru Hrvoju Bajlu

Predstavnik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) za slobodu medija Harlem Désir osudio je fizički napad i prijetnje upućene novinaru Hrvoju Bajlu u Zadru.

27.06.2018.

Bruno Kovačević imenovan glavnim urednikom svih televizijskih programa HRT-a

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić na prijedlog ravnatelja poslovne jedinice Program Renata Kunića imenovao je Brunu Kovačevića za glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i međunarodnog televizijskog programskog kanala, Elianu Čandrlić Glibota za glavnu urednicu programa Hrvatskog radija  i Andreju Arežinu Grgičević za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga, objavljeno je na internim mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije.

26.06.2018.

Bivši nogometaš Surać večeras pred istražnim sucem zbog napada na novinara Bajla

Bivši nogometaš i kapetan NK Zadra Jakov Surać (43), koji je u uhićen pod sumnjom da je u nedjelju pretukao zadarskog novinara Hrvoja Bajlu (33), u utorak navečer trebao bi biti izveden pred suca istrage Županijskog suda u Zadru.

26.06.2018.

Humanitarna utrka za Mladena Rusmira

U Zagrebu 2. srpnja u 18.30 starta humanitarna utrka na Savskom nasipu, kod Boćarskog doma za teško stradalog i potpuno nepokretnog Mladena Rusmira.  Dan humanitarne utrke 2. srpnja ujedno je i Svjetski dan sportskih novinara te je akciju podržao i Hrvatski zbor sportskih novinara. Donacije će se prikupljati prijavom za utrku preko portala Trčanje.hr ili uplatom startnine na dan utrke.

26.06.2018.

HND: Najoštrije osuđujemo brutalni fizički napad na zadarskog novinara Hrvoja Bajlu i tražimo brzu i jasnu reakciju državnih institucija

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje brutalni fizički napad na novinara Hrvoja Bajlu, vlasnika portala ZADAR News i dopisnika nacionalnih medija Index i Nacional, u kojem su mu nanesene teške fizičke ozljede. Novinara Bajlu, koji godinama sustavno i dokumentirano propituje načine upravljanja Zadrom i spregu zadarskih političkih, poslovnih, sportskih i pravosudnih krugova, u nedjelju 24. lipnja u večernjim satima na parkiralištu u Zadru fizički je napao i teško ozlijedio bivši nogometaš NK Zadar, današnji poduzetnik, Jakov Surać.

25.06.2018.

BIRN-ova Ljetna škola istraživačkog novinarstva u Rumunjskoj

Otvorene su prijave za ljetnu školu istraživačkog novinarstva koja će se održati u rumunjskom odmaralištu Poiana Brasov od 19. do 25. kolovoza 2018.

21.06.2018.

Dodijeljene nagrade Zlatna penkala Hrvatske turističke zajednice

Hrvatska turistička zajednica tradicionalno je, četrnaesti put za redom, organizirala Zlatnu penkalu, dodjelu nagrada i priznanja inozemnim novinarima i blogerima. Ove se godine svečana dodjela nagrada održala u Osijeku, a cjelokupni program uključivao je trodnevno studijsko putovanje 32 priznatih inozemnih novinara i blogera, koji su obišli Osijek, Dalj, Erdut, Kopački rit i Đakovo.

18.06.2018.

Regionalna Platforma: Pronađite srbijanskog novinara Stefana Cvetkovića

Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja predstavlja više od 8000 članova, izražava duboku zabrinutost u vezi s nestankom srbijanskog novinara Stefana Cvetkovića i pozdravlja hitno reagiranje srbijanskih institucija u potrazi za Cvetkovićem.

15.06.2018.