Aktualno

Aktualno - vijesti

Pritvorenik koji je prijetio glavnom uredniku Nacionala štrajka glađu

Krešimir Gilja, pritvoren u lipnju zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala Berislavu Jeliniću, u zatvoru štrajka glađu, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je Gilji zbog toga u ponedjeljak odgođeno ročište na suđenju za ubojstvo iz 1999.

05.07.2017.

Portal Dnevno d.o.o. duguje 3,8 milijuna kuna, najviše na temelju presuda i tužbi zbog tekstova

Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7dnevno, objavio je tablicu prijavljenih tražbina vjerovnika prema kojoj potraživanja od izdavačke tvrtke poduzetnika Michaela Ljubasa iznose više od 3,8 milijuna kuna.

04.07.2017.

Nezakoniti otkazi sindikalnim predstavnicima u Glasu Istre

Unatoč Zakonu o radu koji vrlo jasno štiti sindikalne predstavnike, u Glasu Istre već peti povjerenik dobio je otkaz, naglašeno je na tiskovnoj konferenciji „Glas Istre - nema mjesta za sindikalce“ koju su u ponedjeljak održali predstavnici Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva.

03.07.2017.

Priopćenje HND i SNH: Glas Istre - nema mjesta za sindikalce

U slučaju Glasa Istre radi o eklatantnom kršenju Zakona o radu koji jasno pruža zaštitu sindikalnim povjerenicima, ali u ovom je slučaju ta zaštita očito mrtvo slovo na papiru. Stoga pozivamo pravosuđe i inspekcije da reagiraju, ali i pučku pravobraniteljicu jer se ovdje radi o jednom vidu diskriminacije – predstavnika radnika, stoji u zajedničkom priopćenju Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva.

03.07.2017.

Svjetski dan sportskih novinara

Povodom Svjetskog dana sportskih novinara, koji se slavi 2. srpnja, čestitku hrvatskim sportskim novinarima uputio je predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec.

02.07.2017.

HND osuđuje zahtjeve za gašenjem Al Jazeere

HND stoga daje punu podršku kolegicama i kolegama iz Al Jazeere u regionalnim centrima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, kao i u svim ostalim zemljama.

01.07.2017.

Regionalna Platforma oštro osuđuje poziv na likvidaciju novinara Hassana Haidara Diaba

Novinarske udruge iz regije koje zagovaraju medijske slobode i sigurnost novinara te zastupaju više od 7800 članova, oštro osuđuju uvrede i napade upućene Hassanu Haidaru Diabu, novinaru hrvatskog dnevnog lista Večernji list, nakon objave članka o islamskim radikalistima. Novinarske udruge iz BIH, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Hrvatske okupljene u Regionalnoj platformi Zapadnog  Balkana podržale su i pridružile se reakciji HND-a.

30.06.2017.

Konferencija za medije Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva: "Glas Istre – nema mjesta za sindikalce" 

U povodu sustavnih otkaza novinarima i sindikalnim povjerenicima u Glasu Istre i angažiranja neformalnih vanjskih suradnika umjesto profesionalaca Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo poziva na konferenciju za medije. 

30.06.2017.

Izašao Newsletter HND-a za lipanj

U novom Newsletteru HND-a za lipanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

30.06.2017.

Premijera filma „Pogled iznutra“: Nema medija bez novinara

Dokumentarni film „Pogled iznutra“ koji istražuje probleme s kojima se suočavaju ljudi koji proizvode medijske sadržaje - novinari, ali i drugi kreativci, autora režisera Slavena Petrića i scenariste Marinka Petrovića premijerno je prikazan u srijedu u Hrvatskom novinarskom društvu. 

29.06.2017.