Aktualno

Aktualno - vijesti

Hrvoje Zovko o otkazu: "Ovo je poruka svim novinarima koji žele profesionalno raditi svoj posao"

Hrvatska radiotelevizija donijela je odluku o prekidu radnog odnosa svom uredniku i novinaru, ujedno i predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku. Informaciju o otkazu HRT je poslao putem priopćenja dok se u Novinarskom domu održavala konferencija za medije HND-a upravo na temu postupka otkazivanja ugovora o radu Hrvoju Zovku i situaciji na HRT-u.

25.09.2018.

Ogranak HND-a na HTV-u protiv izvanrednog otkaza Hrvoju Zovku

Postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu Hrvoju Zovku, novinaru i uredniku HRT-a i predsjedniku HND-a, pokazuje da se na HRT-u događaju zabrinjavajući procesi na koje odgovorni za njegovo funkcioniranje zatvaraju oči.

25.09.2018.

Inicijativa Sloboda Trećima podržala kolegu Hrvoja Zovka

Inicijativa Sloboda Trećima izrazila je podršku novinaru i uredniku HTV-a Hrvoju Zovku, protiv kojeg je HRT prošli tjedan pokrenuo postupak izvanrednog otkazivanja ugovora o radu.  

24.09.2018.

Brojni novinari solidarizirali se s predsjednikom HND-a Hrvojem Zovkom

Više od pedeset novinara iz dvadesetak televizijskih kuća, portala, dnevnih novina, tjednika i radio postaja potpisalo je izjavu solidarnosti s Hrvojem Zovkom, novinarom i urednikom HRT-a te predsjednikom HND-a, zbog postupka izvanrednog otkaza kojeg je prošloga tjedna pokrenula uprava HRT-a. 

24.09.2018.

Podizati razinu profesionalnih standarda struke

Ovoga vikenda u Rovinju se održava 11. Weekend Media Festivala, koji je započeo Panel diskusijom na temu "Will Netflix Eat The Free TV World?". Na trodnevnom izdanju najvećega festivala komunikacijske industrije u regiji okupilo se više od pet tisuća sudionika, uključujući više od 550 novinara i 350 studenata.

23.09.2018.

Međunarodna i Europska federacija novinara pozivaju upravu HRT-a da zaustavi postupak otkazivanja ugovora o radu Hrvoju Zovku

Međunarodna i Europska federacija novinara (IFJ i EFJ) pridružile su se svojoj hrvatskoj članici, Hrvatskom novinarskom društvu (HND), u najoštrijoj osudi pokretanja postupka izvanrednog otkazivanja ugovora o radu novinaru i uredniku HRT-a te predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku.

22.09.2018.

Fra Ma Fu: Otkaz Hrvoju Zovku skandalozan napad na HRT i HND

Organizatori i sudionici 4. Fra Ma Fu festivala reportaže i reportera, na kojem se okupilo više od 130 novinara iz 13 zemalja, osudili su pokretanje postupka za izvanredni otkaz Hrvoju Zovku, novinaru HTV-a i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND), ocijenivši to kao napad na HRT i HND.

21.09.2018.

Regionalna Platforma traži da HRT obustavi postupak protiv Hrvoja Zovka

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja predstavlja više od 8 tisuća članova snažno osuđuje proces izvanrednog raskida ugovora o radu Hrvoju Zovku, uredniku i novinaru Hrvatske radio televizije (HRT) i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND), te traži od uprave HRT-a da obustavi postupak protiv njega.

21.09.2018.

Počeo 4. Fra Ma Fu festival u Fažani

Sinoć je u Fažani svečano otvoren 4. Fra Ma FU festival reportaže i reportera. Na Trgu Sv. Kuzme i Damjana, Festival su iz Fuisovog rodnog mjesta Virovitice nastupom simbolično preselili u Fažanu glumci virovigtičkog kazališta Mijo Pavelko i Goran Koši.

21.09.2018.

Postupak protiv Hrvoja Zovka udar je na HND

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje pokretanje postupka izvanrednog otkazivanja ugovora o radu novinaru i uredniku HRT-a te predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku. 

20.09.2018.