Aktualno

Aktualno - vijesti

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio ostavku zbog optužbi za podmićivanje novinara Drage Hedla

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio je ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavnoske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke.

27.07.2017.

BIRN produljio rok za prijave na ljetnu školu istraživačkog novinarstva u Dubrovniku

BIRN ljetna škola istraživačkog novinarstva održat će se od 20. do 26. kolovoza 2017. u Dubrovniku, a namijenjena je novinarima s iskustvom u istraživačkom novinarstvu i ostalim novinarima koji se žele upoznati s novim trendovima i surađivati s mlađim kolegama.

27.07.2017.

Postavljena spomen-ploča Egonu Scotlandu, prvom poginulom novinaru u Domovinskom ratu

Egonu Scotlandu, prvom novinaru poginulom u Domovinskom ratu, u srijedu je u glinskom naselju Jukinac, na mjestu ranjavanja, na poticaj Hrvatskog novinarskog društva, Grada Glina i Udruge Jukinac, postavljena spomen-ploča, koju je otkrio savjetnik za politiku i voditelj odjela za kulturu u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu Arne Hartig.

26.07.2017.

Izašao srpanjski Newsletter HND-a

U najnovijem Newsletteru HND-a za srpanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

25.07.2017.

Intervju s Judith Purkarthofer: Što su „mediji zajednice“?

Ministarstvo kulture uskoro bi trebalo raspisati natječaj za dodjelu više od 30 milijuna kuna Europskog socijalnog fonda „medijima zajednice“. Kako je jedini preostali domaći fond za sufinanciranje medijskih programa, onaj Agencije za elektroničke medije, iscrpljen za ovu i iduću godinu, novcu namijenjenom „medijima zajednice“ podjednako se nadaju svi vlasnici medija u Hrvatskoj. No, što su „mediji zajednice“ i ima li ih uopće u Hrvatskoj? S obzirom na to da su mediji zajednice relativno nepoznat pojam u hrvatskom kontekstu, pobliže o samom konceptu i praksi medija zajednice razgovarali smo s Judith Purkarthofer, predsjednicom Foruma medija zajednice Europe (Community Media Forum Europe).

23.07.2017.

HRT se ispričao gledateljima zbog prekida u emitiranju Dnevnika

Hrvatska radiotelevizija (HRT) uputila je sinoć ispriku gledateljima zbog prekida u emitiranju središnjeg Dnevnika HTV-a, do koje je došlo zbog, kako je rekla voditeljica nakon što je emitiranje nastavljeno, "teške havarije u tehnici".

23.07.2017.

Raspisan natječaj za članove Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije raspisao je natječaj za izbor četiri člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (NO HRT) zbog prijevremenog prestanka mandata članovima Nadzornog odbora HRT-a.

21.07.2017.

Otkrivanje spomen obilježja za stradalog njemačkog novinara Egona Scotlanda

U spomen na stradavanje novinara Egona Scotlanda, na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva, Grad Glina podiže spomen ploču koju će svečano otkriti savjetnik za politiku i voditelj odjela za kulturu u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu gosp. Arne Hartig.

21.07.2017.

Serđi Obratovu još jedan mandat na mjestu glavnog urednika Hine

Upravno vijeće Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hine) većinom je glasova imenovao Serđu Obratova za glavnog urednika Hine. 

20.07.2017.

Glavni urednik Hine Serđo Obratov dobio podršku redakcije za još jedan mandat

Novinari Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hine) na savjetodavnom izjašnjavanju podržali su prijedlog ravnateljice Branke Gabrijele Valentić da se za glavnog urednika Hine imenuje Serđo Obratov, koji je obnašao tu dužnost u protekle četiri godine. 

19.07.2017.