Aktualno

Aktualno - vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana radija

Na 36. sjednici Opće skupštine UNESCO je proglasio 13. veljače kao datum kojim se obilježava Svjetski dan radija, u cilju podizanja svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

13.02.2017.

Sabor izabrao nove članove Programskog vijeća HRT-a

Hrvatski sabor izabrao je pet članova Programskog vijeća HRT-a: znanstvenika Nikolu Baketu, leksikografa Vlahu Bogišića, povijesničara Ivicu Lučića, glavnog tajnika Matice hrvatske Zorislava Lukića i izvršnog direktora Hrvatskog crvenog križa Roberta Markta.

10.02.2017.

Održan okrugli stol ‘Medijska pismenost za odgovorno društvo’

Zakoni i regulacija ne mogu potpuno zaštititi djecu i mlade od lošeg utjecaja medija, već je potrebno raditi na njihovoj medijskoj pismenosti, rečeno je na na okruglom stolu 'Medijska pismenost za odgovorno društvo' u organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Agencije za elektroničke medije.

10.02.2017.

HND poziva Ured Predsjednice da redovito odgovara na pitanja novinara

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva Ured Predsjednice Republike Hrvatske da promijeni svoju odluku i da odmah odgovori na pitanja novinara portala Index.hr te na pitanja svih ostalih novinara. Index.hr pitanja je postavio temeljem Zakona o pristupu informacijama, ali je dobio odbijenicu zbog toga što navodno količina pitanja ometa funkcioniranje Ureda PRH.

09.02.2017.

Vodič za organizacije civilnog društva: Implementacija Direktive EU o zaštiti poslovnih tajni u nacionalno zakonodavstvo

Corporate Europe Observatory (CEO) izradio je vodič za organizacije civilnog društva koje žele participirati u implementaciji EU Direktive u nacionalna zakonodavstva, što države članice moraju obaviti najkasnije do 8. lipnja 2018. 

09.02.2017.

Izabrano novo vodstvo Zbora zdravstvenih novinara

Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a održao je 2. veljače izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo zbora. Za predsjednicu izabrana je Tamara Marinković iz Hine a za zamjenicu predsjednice Diana Glavina iz Forum.tm-a. Izabran je i Izvršni odbor u koji je, uz predsjednicu i zamjenicu, izabrana Ljerka Bratonja Martinović iz Novog lista.

08.02.2017.

Nadzorni odbor HRT-a uputio zahtjev za žurnom revizijom

Nadzorni odbor HRT-a uputio je zahtjev glavnom državnom revizoru za žurnom, ad hoc revizijom HRT-ove nabave audiovizualnih djela od neovisnih proizvođača u 2015. i 2016. kako bi Državni ured za reviziju, sukladno svojoj zakonskoj ovlasti, "u žurnom postupku, provjerio navode o nizu nepravilnosti na koje upućuje nalaz interne revizije HRT-a".

08.02.2017.

Natječaj za najbolje novinarske radove u 2016. godini

U tijeku je natječaj HND-a za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2016. do 31. prosinca 2016. godine. Rok za prijavu kandidata je 28. veljače 2017. 

07.02.2017.

HGSS proglašen komunikatorom godine

Hrvatska gorska služba spašavanja proglašena je Komunikatorom godine, odlučio je stručni žiri 10. dodjele nagrada Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

07.02.2017.

Edukacija "Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare"

Povjerenik za informiranje i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju Vas na edukaciju "Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare" koja će se održati u četvrtak, 16. veljače 2017., od 14 do 16 sati, u prostorijama HND-a u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

06.02.2017.