Aktualno

Aktualno - vijesti

Kazimir Bačić novi glavni ravnatelj HRT-a

Hrvatski sabor većinom glasova imenovao je Kazimira Bačića novim glavnim ravnateljem Hrvatske radiotelevizije na mandat od pet godina.

17.02.2017.

HND na HTV-u i Podružnica SNH – novinari i medijski radnici HRT-a upozoravaju na sramotnu dodjelu najviših koeficijenata na HRT-u

Od nadležnih za poslovanje i rad HRT-a i novog glavnog ravnatelja tražimo hitno poništenje odluke, stoji u priopćenju HND-a na HTV-u i Podružnice SNH – novinari i medijski radnici HRT-a. 

17.02.2017.

Odbor za medije predložio Kazimira Bačića za glavnog ravnatelja HRT-a

Saborski Odbor za informiranje i medije nekadašnjeg šefa HRT-ove tehnologije Kazimira Bačića predložio za novog glavnog ravnatelja HRT-a, no vladajući HDZ i Most nisu postigli suglasje oko kandidata kojega će Saboru predložiti na imenovanje. 

17.02.2017.

Upravo je optužba „U ime obitelji“ da „Novosti“ šire mržnju prema Hrvatima huškanje i širenje mržnje

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) upozorava na opasnu neistinu kojom udruga „U ime obitelji“ opravdava svoj zahtjev da se tjedniku „Novosti“ Srpskog narodnog vijeća prestanu isplaćivati sredstva iz proračuna Republike Hrvatske te da mu se zabrani javljanje na natječaje sljedeće tri godine.

15.02.2017.

Predsjednica RH nema pravo zvati na tiskovnu konferenciju samo odabrane novinare

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozdravlja što je  Predsjednica RH konačno prihvatila naš višekratno ponovljen zahtjev da političari održavaju tiskovne konferencije, umjesto prakse jednosmjernog obraćanja novinarima ili slanja priopćenja, bez mogućnosti postavljanja pitanja. Smatramo, međutim, istovremeno skandaloznom činjenicu, na koju se HND-u požalilo više redakcija, da su na današnju tiskovnu konferenciju izravno pozivani novinari koje su odabrali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i njezin Ured. Pritom nije pozvan niti jedan strani dopisnik u Hrvatskoj.

15.02.2017.

Međunarodna podrška tjedniku Novosti

Pozive udruge »U ime obitelji« u Hrvatskoj da se ukine financijska potpora tjedniku Novosti iz sredstava namijenjenih radu manjinskih medija u Hrvatskoj smatramo štetnim ne samo za postignutu razinu demokratskog sustava zaštite manjina u Hrvatskoj, nego i za poštovanje slobode novinarskog i uredničkog izražavanja u manjinskim medijima, poručuju medijski stručnjaci iz regije. 

15.02.2017.

U HUP-u osnovana Koordinacija komercijalnih radio postaja

Na Svjetski dan radija, 13. veljače, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca osnovana je Koordinacija komercijalnih radio postaja kako bi se očuvale, afirmirale i unaprijedile djelatnosti pružanja medijske usluge radija, kao kreativnih aktera razvoja društva te proizvođača informativnih, kulturnih, obrazovnih i ostalih sadržaja, priopćio je HUP.

15.02.2017.

Zbor turističkih novinara posjetio Sloveniju

Petnaestak članova Zbora turističkih novinara HND-a, predvođenih predsjednicom Zbora, organizatoricom putovanja i boravka, Karin Mimica, na poziv regionalne Komore za obrt i turizam Krško, gostovalo je 6. i 7. veljače u Krškom i okolici. Bilo je to pravo malo studijsko putovanje i obilazak, nama bliskog, ali malo poznatog dijela Dolenjske. 

15.02.2017.

Tjednik Novosti i Srpsko narodno vijeće odbacuju optužbe udruge U ime obitelji

Tjednik Novosti i njegov izdavač Srpsko narodno vijeće odbacili su tvrdnje udruge U ime obitelji da te novine svojim pisanjem šire mržnju prema hrvatskom narodu pa ih država ne bi trebala financirati, te su ustvrdili kako svojim sadržajima kritički progovaraju o vlasti i svima koji su na pozicijama moći te tako, štoviše, promiču i štite osnovne ustavne vrednote.

14.02.2017.

Reuters Institute: Medijski trendovi u 2017.

Širenje lažnih informacija i porast utjecaja tehnologije na kvalitetu informacija neki su od potencijalnih problema koji nas čekaju u ovoj godini, ističe se u godišnjem izvještaju Reutersovog instituta za novinarstvo o ključnim trendovima u digitalnim medijima u 2017. 

13.02.2017.