Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT s 29,2 posto u drugoj skupini najgledanijih televizija članica EBU

Hrvatska radiotelevizija prošle je godine imala udio u gledanosti (SHR) od 29,2 posto na domaćem televizijskom tržištu te spada u drugu skupinu najgledanijih televizija članica Europske radiodifuzijske unije, navodi se u EBU-ovu istraživanju PSM Barometer 2017., izvijestili su s HRT-a.

03.09.2017.

Treći PRESS film festival o migracijskoj krizi i medijima

Stigmatizacija izbjeglica, porast ksenofobije i govora mržnje te uloga medija, neke su od tema koje su otvorene na trećem PRESS film festivalu koji se ovoga vikenda održava u Hrvatskoj Kostajnici. Festival je posvećen Gordanu Ledereru i ruskim novinarima poginulima u Domovinskom ratu. 

02.09.2017.

Keleminec spalio primjerak "Novosti": "Pošto lijepo gori, sada će lijepo gorjeti ove novine"

Dvadesetak simpatizera Autohtone - Hrvatske stranke prava prosvjedovalo je ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, a čelnik te neparlamentarne stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primjerak SNV-ovog tjednika "Novosti", rekavši da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

02.09.2017.

Predsjednik HND-a položio cvijeće na spomenik ruskim novinarima ubijenima u Domovinskom ratu

Predsjednik HND-a Saša Leković položio je cvijeće na spomenik dvojice ruskih novinara ubijenih prije 26 godina u selu Panjani nedaleko Hrvatske Kostajnice.

01.09.2017.

Hanžeković traži da Pavić na sudu razjasni 'gomilu neistina' oko preuzimanja EPH

Zagrebački odvjetnik i većinski vlasnik Hanza Medije Marijan Hanžeković uputio je podnesak zagrebačkom Općinskom građanskom sudu kojim traži saslušanje bivšeg većinskog vlasnika Europapress holdinga (EPH) Ninoslava Pavića za kojeg tvrdi da je u sporu oko preuzimanja EPH izrekao "gomilu neistina i poluistina".

29.08.2017.

Program 3. PRESS film festivala

Objavljujemo program trećeg izdanja PRESS film festivala koji će se održati 1. i 2. rujna 2017. godine u Hrvatskoj Kostajnici, na temu "Izbjeglice i govor mržnje".

28.08.2017.

Obilježena 26. obljetnica pogibije snimatelja HTV-a Žarka Kaića

U osječkom prigradskom naselju Brijest obilježena je 26. obljetnica pogibije snimatelja Hrvatske televizije (HTV) Žarka Kaića, koji je na današnji dan, 1991. godine, smrtno stradao na novinarskom zadatku.

28.08.2017.

Program 3. Fra Ma Fu festivala u Virovitici

Objavljujemo program 3. Fra Ma Fu festivala koji se održava od 7. do 10. rujna 2017. u Virovitici. Fra Ma Fu festival organiziraju Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i Turističke zajednice Grada Virovitice. Ove godine Fra Ma Fu donosi i PROGRAM PLUS u Virovitici, Slatini i Pitomači. 

26.08.2017.

HND osuđuje optužbe da tjednik Novosti potiče na podmetanja požara

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje optužbe koje su se pojavile u dijelu medija (kako u novinarskim uradcima tako i u komentarima čitatelja) te na društvenim mrežama, da tjednik Novosti, čiji je izdavač Srpsko narodno vijeće, potiče na podmetanja požara koji su uništili ogromne šumske površine i zaprijetile mnogim naseljima, posebno u županijama Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj.

25.08.2017.

Europski centar za novinarske i medijske slobode osigurava pravnu pomoć europskim novinarima

Europski centar za novinarske i medijske slobode (ECPMF) osigurava i koordinira pravnu pomoć u slučajevima povreda slobode govora pojedinaca i organizacija iz zemalja koje geografski pripadaju Europi. Ovisno o procjeni ECPMF-a, pomoć se može sastojati od savjeta, pravnih analiza te angažmana u sudskim postupcima. 

24.08.2017.