Aktualno

Aktualno - vijesti

HND osuđuje senzacionalističke novinarske priloge povodom ubojstva Kristine Krupljan

Više hrvatskih medija objavilo je proteklih dana novinarske priloge povodom ubojstva 18-godišnje Zagrepčanke Kristine Krupljan kršeći Kodeks časti hrvatskih novinara i temeljne profesionalne standarde.

25.02.2017.

Novinar i intelektualac za bolju i tolerantnu Europu

Luka Brajnović dao je svoj doprinos i ugradio je svoje djelo u stvaranje jedne bolje i demokratske Španjolske u kojoj su različitosti, tolerancija sa svim drugim demokratskim vrijednostima na prvom mjestu, kao što je to i u modernoj Europi, kazao je na promocijei knjige "Služiti istini" hrvatskog i španjolskog novinara i intelektualca Luke Brajnovića veleposlanik Španjolske u Hrvatskoj Eduardo Aznar.

24.02.2017.

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv Novosti: ‘Lijepa naša haubico’ je satira

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu koju je Hrvatska stranka prava podigla protiv tjednika Novosti zbog objave pjesme ‘Lijepa naša haubico’ u kolovozu 2015. godine, javlja tjednik Novosti.

24.02.2017.

Podrška makedonskim novinarima u štrajku

Sindikati novinara Hrvatske, Crne Gore i Srbije izražavaju punu solidarnost i podršku Samostalnom sindikatu novinara i medijskih radnika Makedonije i novinarima Utrinskog vesnika, Dnevnika i Vest - triju dnevnih listova tvrtke Media print Makedonija, MPM, koji su u štrajku od 17. veljače 2017. godine zbog neisplate plaća, doprinosa i honorara, te zbog izbjegavanja uprave da im pruži osnovne informacije o stanju i planovima za opstanak tvrtke.

24.02.2017.

NO HRT-a: Zaštitite temeljna ljudska prava u programima HRT-a

Programsko vijeće HRT-a najavilo je za utorak, 28. veljače, sjednicu na kojoj će raspravljati o ispunjenju obaveza HRT-a uređenih ugovorom s Vladom, ali i o dopisu Nadzornog odbora (NO) u kojem se apelira na Programsko vijeće da raspravi pitanje "zaštite temeljnjih ljudskih prava i sloboda u programima HRT-a".

24.02.2017.

Psiholozi odbijaju TV nastupe u reality emisijama

U sklopu tjedna psihologije, koji se održava od 20. do 26. veljače, grupa psihologa na društvenim je mrežama pokrenula akciju odbijanja poziva za nastup u TV reality emisijama kako bi obranili dignitet struke i sudionika u takvim emisija.

23.02.2017.

Održani Dani novinarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Okruglim stolom na temu “Istok Hrvatske – novinarstvo: stanje i perspektive”, održanim jučer u vinkovačkom hotelu „Slavonija“, započeli su I. novinarski dani u organizaciji Ogranka HND-a Vukovarsko-srijemske županije s ciljem promicanja novinarstva i novinarske struke te susreta novinara s područja istočne Hrvatske.

23.02.2017.

EFJ osuđuje napad na slobodu govora i prava manjina u Hrvatskoj

Europska federacija novinara (EFJ) podupire Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u osudi napada na slobodu govora i prava manjina u Hrvatskoj.

23.02.2017.

Apel redakcije Novosti: Zaustavite udar na slobodu govora

Redakcija tjednika Novosti izvijestila je kako je na adrese više od pedeset domaćih i međunarodnih organizacija i institucija poslala reakciju povodom orkestrirane nacionalističke hajke koju je na taj tjednik pokrenula udruga U ime obitelji.

22.02.2017.

Spor Pavića i Hanžekovića upisuje se u uložak Hanza Medije u sudskom registru

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se u uložak Hanza Medije u sudskom registru dopušta zabilježba spora Ninoslava Pavića protiv Marijana Hanžekovića i njegove kćeri Ane Hanžeković pokrenutog nakon preuzimanja te medijske kompanije - bivšeg Europapress Holdinga (EPH).

22.02.2017.