Aktualno

Aktualno - vijesti

Natječaj za sredstva iz Fonda AEM-a

Agencija za elektroničke medije (AEM) objavila je javni poziv za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje pluralizma i raznolikosti elektroničkih medija, i to za neprofitne nakladnike portala te neprofitne pružatelje audiovizualnih i radijskih usluga.

02.01.2019.

Pravobraniteljica Slonjšak uputila preporuku o sudjelovanju osoba s invaliditetom u medijima

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak uputila je medijima preporuku za izvještavanje koje uključuje i osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju, smatrajući kako upravo u dijelu uklanjanja stereotipnih načina razmišljanja mediji imaju velik utjecaj na širenje svijesti o tim osobama kao ravnopravnih građana.

02.01.2019.

Na današnji dan 1991. poginuo snimatelj Živko Krstičević

Na današnji dan 30. prosinca 1991. godine na Turnju je poginuo snimatelj Živko Krstičević.

30.12.2018.

Tužbu HRT-a protiv HND-a oštro osudila europarlamentarka Tanja Fajon

Nakon konferencije za novinare u petak na kojoj je Hrvatsko novinarsko društvo upoznalo javnost s nezabilježenim napadom Hrvatske radiotelevizije na HND, stižu i prve reakcije iz Europe.

29.12.2018.

HND osudio tužbe kojima Uprava HRT-a od HND-a i njegovih predstavnika traži 500.000 kuna naknade štete

Vodstvo Hrvatskog novinarskog društva (HND) u petak je najoštrije osudilo najnovije tužbe uprave HRT-a protiv HND-a i novinara javne radiotelevizije od kojih, zbog naknade štete nakon njihovih javnih istupa, traže 500.000 kuna ocijenivši to "nezabilježenim napadom na rad i djelovanje Ogranka HND-a, zastrašivanjem novinara i pokušajem financijskog ataka na HND".

28.12.2018.

Turska suspendirala televizijske emisije zbog kritiziranja Erdogana

Turska agencija za elektroničke medije RTUK suspendirala je dva televizijska programa zbog kritiziranja predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, prenio je list Hurriyet u četvrtak.

27.12.2018.

HND OSUĐUJE PRIJETNJE SMRĆU ČLANOVIMA VIJEĆA ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje prijetnje smrću članovima Vijeća za elektroničke medije, koje su uslijedile nakon što je Vijeće donijelo odluku o kažnjavanju govora mržnje prema migrantima u emisiji "Bujica" od 6. studenoga 2018. privremenim oduzimanjem koncesije televizijama koje su je emitirale. HND poziva nadležna tijela da što prije pronađu i procesuiraju počinitelje tih kaznenih djela.

24.12.2018.

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje objavu audio-snimke obiteljske svađe žrtve Darka Kovačevića

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje objavu audio-snimke obiteljske svađe između brutalno pretučene maloljetne djevojke, žrtve Darka Kovačevića, i njezine majke, koju je objavio portal Dnevno.hr.

21.12.2018.

Članovi Vijeća za elektroničke medije dobili prijetnje smrću

Članovi Vijeća za elektroničke medije (VEM) dobili su prije nekoliko dana pisma s prijetnjama smrću, a zbog donošenja odluke o sankcioniranju govora mržnje prema migrantima u emisiji "Bujica", koja je u programima šest lokalnih televizija emitirana 6. studenog 2018., objavljeno je na stranicama Agencije za elektroničke medije.

21.12.2018.

Na HND-ovu dobrotvornom partyju prikupljeno više od 30 tisuća kuna

Hrvatsko novinarsko društvo na svom je dobrotvornom partyju održanom u petak, 14. prosinca, prikupilo nešto više od 30 tisuća kuna.

19.12.2018.