Aktualno

Aktualno - vijesti

Faktograf.hr među 32 u svijetu licencirana portala za provjeru činjenica

Prvi domaći portal za provjeru činjenica, Faktograf.hr, službeno je licenciran od strane International Fact Checking Networka (IFCN) pri američkom Poynter institutu kao jedan od samo 32 slična medija u svijetu koji se bave provjerom činjenične točnosti informacija.

20.09.2017.

Komemorativni skup za Slavka Goldsteina: Otišao je čovjek izuzetne stvaralačke energije

Piše: Goran Borković

Slavko Goldstein cijeli svoj život opirao se totalitarnoj svijesti, inzistirajući na otvorenoj i dinamičnoj kulturi. Među jugoslavenskim republikama upravo je u Hrvatskoj vidio najviše potencijala da prednjači u kulturnom polju i tako razvodnjava totalitarne pokušaje. Upravo ga je zato boljelo što se taj veliki potencijal nije ostvario u svojoj samorealizaciji nakon 1990. godine. Želio je otvorenu, sređenu i vjerodostojnu Hrvatsku, a ne dvosmislenu, namrgođenu, s figom u džepu.

20.09.2017.

Tribina "Koristiš li svoje pravo na pristup informacijama?"

Povodom 28. rujna - Međunarodnog dana prava na pristup informacijama Povjerenica za informiranje organizira tribinu "Koristiš li svoje pravo na pristup informacijama?" koja će se održati 25. rujna 2017. u dvorani Müller u Kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb).

20.09.2017.

Media Against Hate: Radionica "Kako se suprotstaviti govoru mržnje i upravljati online zajednicom?"

U okviru projekta Mediji protiv mržnje (Media Against Hate), u kojem sudjeluje HND, u Rimu se 20. i 21. studenog 2017. održava radionica Kako se suprotstaviti govoru mržnje i upravljati online zajednicom?. Radionicu organizira jedan od partnera na projektu – Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti (COSPE).

20.09.2017.

"Dijalog kultura"- 12. medijski Forum mladih novinara u Sankt Peterburgu

"Dijalog kultura"- 12. medijski Forum mladih novinara iz Europe i Azije održat će se u muzeju Ermitaž u Sankt Peterburgu od 21. do 23. studenoga 2017. Forum podupire Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije, a organizira ga muzej Ermitaž i projekt Mediakongress

20.09.2017.

Prosvjed HND-a nije pritisak nego ukazivanje na opasnu praksu na HRT-u

Na prosvjedni skup u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND), čiji je povod bio izbacivanje emisije Hrvatska uživo iz programa HTV-a, vodstvo HRT-a reagiralo je priopćenjem u kojemu nema niti istine niti logike. Stoga HND mora na to priopćenje reagirati kako javnost ne bi bila obmanuta.

19.09.2017.

Petrinja: Otkriveno spomen obilježje poginulom francuskom novinaru Pierreu Blanchetu

Na poticaj Hrvatskog novinarskog društva, u Petrinji je otkriveno spomen obilježje francuskom novinaru Pierreu Blanchetu, koji je tamo poginuo prije 26 godina, u vrijeme Domovinskog rata.

19.09.2017.

In memoriam – Slavko Goldstein

Hrvatsko novinarsko društvo i Zajednica nakladnika i knjižara u srijedu, 20. rujna u 14 sati u Novinarskom domu organiziraju komemorativni skup povodom smrti Slavka Goldsteina, jednog od najznačajnijih hrvatskih intelektualaca, koji je kao novinar, publicist, povjesničar, autor, urednik i nakladnik objavio velik broj vrlo važnih djela i knjiga.

18.09.2017.

Napadača na ekipu Nove TV terete za pokušaj teškog ozljeđivanja novinarke

Muškarca koji je u subotu u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice napao ekipu Nove TV i pritom snažno odgurnuo novinarku koja je završila u odvodnom kanalu, bjelovarsko-bilogorska policija sumnjiči za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.

18.09.2017.

Sutra otkrivanje spomen obilježja francuskom reporteru poginulom u Domovinskom ratu

U Petrinji će sutra, 19. rujna u 11 sati, u Turkulinovoj 12, biti otkriveno spomen obilježje francuskom novinaru Pierreu Blanchetu koji je toga dana 1991. godine poginuo kada je vozilo u kojem se nalazio naišlo na protutenkovsku minu. Spomen obilježje podići će Grad Petrinja, na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva. 

18.09.2017.